lørdag 5. december 16.00 - tekst Michael Juncher - arkivfotos Ole Sørensen (c)  


Sebastian Sisbo er en mand, man 'slår sig på' i et forsvar

Nat blev til dag, da KH's herrer mødte Fredericia HK 90
COMEBACK : 8-12 ved pausen blev vendt til 25-22 sejr
  

Håndbold 3. division herrer, Kolding HK,Fredericia HK 90 25-22 (8-12)

Kampen blev startet klokken 16.00. Og det var eftermiddag på det tidspunkt. Men for KH'erne var det ganske anderledes. For dem var det nemlig nat. Kort sagt kan man sige, at Dan Frederiksens tropper aldrig nogensinde kom rigtigt i gang før pausen. Ja, på tidspunkter kunne man forledes til at tro, at spillerne rent faktisk slet ikke var håndboldspillere men brandmænd. For det var ikke fordi, holdet ikke magtede at tilspille sig muligheder og chancer. Det kunne man i høj grad. men for pokker hvor blev der brændt og afsluttet skidt.
 
Tag en spiller som Jens Frederiksen, der normalt er stensikker fra syv meter pletten. Han misbrugte to straffekast i første halvleg, og hans kolleger fulgte trop og smed en hel del kæmpe chancer ud i mørket. Forsvaret stod som okay, mens Paw Kruse var den eneste, der angrebsmæssigt viste vilje og format. Så man var en smule gram i hu i pausen i Parkhallen.
 
Kunne KH komme tilbage og have en chance? Fire mål nede og haltende bagefter hele tiden? Og jo. Det kunne KH godt.
 
- Men jeg talte også med store bogstaver i pausen til spillerne. Indsatsen i første halvleg kunne vi ikke være bekendt, sagde træner Dan Frederiksen efter kampen. Holdet fik vel det man kalder en skideballe. Og det virkede. Fra første minut.
 
KH vandt nemlig de første 10 minutter efter pausen med 7-2! I denne fase strålede Morten Anderson, eftersom han eksploderede og nettede tre gange på to minutter. Her var han ganske enkelt outstanding. Og nu førte KH pludselig 15-14. Kampen var vendt fuldstændigt på hovedet. Resten af tiden var det tæt. Meget tæt. Det blev 19-17, 19-18, 20-19 og 24-22. Jo, spændingen var på sit højeste. Dennis Villadsen afgjorde det hele med sit mål til 25-22, og lige netop han havde den x-faktor, som blev afgørende. Han havde ikke spillet nogen god kamp indtil da, men fra omkring det 22.minut og kampen ud fandt han sit gamle jeg. Scorede fire gange og havde også et målgivende indspil.
 
Så alt i alt en fortjent sejr til KH, som sådan set bare var et bedre hold på dagen i en kamp mellem to dygtige håndboldhold. Der var især to spillere, som blev fremhævet af træneren efter kampen.
 
- Karsten Tietje var meget stærk. Jeg tror han havde 16-18 redninger og flere på afgørende tidspunkter. Blandt andet tog han et straffe på et vitalt tidspunkt i kampen. Og så skal Morten Anderson også have lidt ekstra. Han var rigtig, rigtig god. Vi havde nogle problemer i løbet af kampen, men vi fik løst dem efter pausen. Også stor ros til forsvaret, som jeg synes, løste deres opgaver fint. Vi brændte dog alt for meget i dag og burde have vundet større, mente Dan Frederiksen.
 
Denne side gør hans ord til vores, men vi vil også gerne fremhæve en spiller som Jesper Fredin. Han ved om nogen noget om håndbold. Han er træner for Skanderborg's hold i 2. division, han er også sådan en, som sidder og tager notater, når klubbens ligehold spiller, så han ved om nogen, hvad han har med at gøre. Han gjorde også en fint indtryk. Ligesom en nye mand Jan Nielsen, som har et godt skud i sin arm. Og så er Sebastian Sisbo, ny mand kommet fra Ringsted, så sandelig da en, man slår sig på.
 
Næste kamp for KH's herrer er den 9. januar 2016. hvor Hogager kommer på besøg i Parkhallen. KH kan holde en velfortjent juleferie. Holdet er lige nu nummer tre i rækken med 10 point for ni kampe.