torsdag den 26. maj 11.00/14.00   
tekst : Michael Juncher - fotos lånt fra Ulrik Pedersens facebook-konto   


Ny sportschef i KIF Fodbold

Målscoreren fra Estadio Santiago Bernabeu får toppost i Kolding IF Fodbold

 


Kolding IF har fået en ny sportschef, efter at Jesper Munk i forrige uge valgte at holde. Ulrik Pedersen er 42 år, gift og har to børn. Han har indskrevet sig i den danske fodboldhistorie. Det gjorde han den 6. december 1994, da han bragte OB foran 1-0 i kampen mod Real Madrid. Og miraklet fuldendtes, da Morten Bisgaard scorede til 2-0. Et mål der gjorde, at OB sendte mægtige Real Madrid ud af turneringen.
 
Siden starten af 2016 har Ulrik Pedersen været træner for Kolding IF's U19 spillere. Så heldigvis havde klubben en mand indenfor egne rækker, man kunne spørge, da spørgsmålet om en ny sportschef blev aktuelt. Og heldigvis sagde han ja tak.
 
- Jeg har mod på opgaven, siger han og slår i samme åndedrag fast, at han overhovedet ikke på nogen måde var involveret i det der skete i forrige uge, da cheftræneren, assistenttræneren og sportschefen alle tre valgte at forlade klubben.
 
- Al det er fortid nu. Og jeg har ikke nogen illusioner om, at dette her bliver nemt. Men man kan sige, at nu starter vi på en frisk. Vi skal have løftet klubben op på et højere niveau. Det handler om at få en større økonomi og at gøre klubben mere interessant. Både for spillerne, tilskuerne og sponsorerne. Men det, der sker på banen er det aller vigtigste. Og vi skal have skabt nogle rammer for at fastholde vor position og også gerne forbedre den, mener han.
 
Han fortsætter som træner for U19 foråret ud, og overlader så tøjlerne her til Jesper Bechman, der lige nu står for U17.
 
- Og nu skal vi så have fundet en ny mand som U17 træner hurtigst muligt. Vi er i gang allerede, men skulle der gå nogen rundt med lyst til det, så er de velkommen til at henvende sig, lyder det fra Ulrik Pedersen.
 
Han har arbejdet med U19 spillerne siden nytår. Og han ser meget potentiale her.
 
- Jeg har selvfølgelig et indgående kendskab til årgangene 97-98. Årgangene er meget talentfulde, og jeg ser store muligheder i mange af dem. En del rykker op som seniorer fra sommer, og vi skal arbejde for at beholde og integrere dem yderligere i klubben. Så vi ser ikke kun på vort førstehold. Vi skulle gerne havde vore øvrige seniorhold et niveau højere op. Men jeg kan da se, at vort tredjehold i serie 4 ser ud til at avancere. Og det er et skridt på vejen, vurderer Ulrik Pedersen.
 
Han spiller selv stadigvæk. Nu er det på oldboys plan. Og han er jo fynbo. Så det sker i Odense. Med på holdet er blandt andre Thomas Helveg, Kenneth Møller Pedersen og Henrik Hansen (tidligere SønderjyskE). Og i øvrigt også en anden af heltene fra Bernabeu, Morten Bisgaard.
 
- Vi har faktisk vor egen klub, der hedder AC Odense. Og vi har været i DM-finalen de sidste fire år, fik Ulrik Pedersen lige med på falderebet.
 
Næstformand i Kolding IF's bestyrelse Dan Johannesen, er godt tilfreds.
 
- Nu fik vi vor sportschef på plads. Vi arbejder stenhårdt på økonomien, hvor der er klar fremgang, og hvor vi efterhånden har en god og sund balance. Og lige nu er vi der, hvor vi har travlt med at finde en cheftræner, der kan blive en fast løsning fra efteråret. Og måske kan vi melde noget ud her i den nærmeste fremtid, siger Dan Johannesen.
 


Dagens pressemeddelelse fra Kolding IF Fodbold :

Kolding IF Fodbold har pr d.d. ansat Ulrik Pedersen som ny sportschef. Ulrik har stor erfaring både som spiller og træner, og vil sammen med den øvrige sportslige sektor, arbejde for at udvikle Kolding IF fremadrettet.
 

”Vi har i bestyrelsen ønsket at besætte rollen som sportschef så hurtigt vi kunne, men at vi
allerede nu er på plads, og med en kapacitet som Ulrik, er jo et stort plus for klubben, og det arbejde der ligger foran os. Nu ser vi frem til at afslutte sæsonen bedst muligt, og planlægge frem mod kommende sæson”, udtaler næstformand Dan Johannessen.

 

Ulrik Pedersen udtaler:
 

”Jeg glæder mig til at komme i gang med opgaven og ser det som en spændende udfordring. Der er blevet lavet et stort og godt stykke arbejde i klubben før mig, men indimellem er det godt med noget ny energi. Vi vil mere i Kolding IF end hvad den nuværende placering antyder, og vi vil arbejde hårdt på, at løfte klubben i niveau, så vi bliver endnu mere attraktive for spillere, tilskuere og sponsorer”.