lørdag den 28. maj 19.30 - tekst Michael Juncher - fotos Ole Sørensen (c)  


Der var ofte trængsel i Skovbakkens målfelt i første halvleg. Men først efter pausen fik hjemmeholdet
scoret de to mål, som måske giver holdet bronzemedaljer for andet år i træk

KoldingQ fik et vigtigt point på en god anden halvleg
NAT og DAG : De to halvlege var som nat og dag. KoldingQ efterlod et godt indtryk på Lene Terps sidste hjemmebanekamp som træner
  

Fodbold 3F slutspil, KoldingQ-Skovbakken 2-2 (0-2)

Før kampen blev Rikke Böttcher og Louise Eriksen hyldet for deres jubilæum. 100 kampe til hver i den blå trøje. Tillykke med det. Boldpigerne fra Bramdrupdam GIF, klubbens U9 piger, fik også en pæn velkomst. Og så overtog gæsterne i øvrigt styringen fra kampstart.
 
Bevares. KoldingQ'erne bevægede sig da og de prøvede at finde fodfæste i kampen. Der var også et par små muligheder hist og her. Blandt andet lagde jubilaren Louise Eriksen nogle lumske bolde ind i det lille felt, hvor det ofte kan gøre rigtigt ondt på modstanderne. Men intet blev udnyttet, for der var alt for lidt pres. Og fik hjemmeholdet endelig en skudmulighed, var der absolut ingen konsekvens. Det blev bare til ingenting. Og Skovbakken udnyttede KoldingQ's svagheder og scorede to gange. Først på straffe ved Siv Rykjær efter 11 minutter, og senere udnyttede Anna Graversen en tilfældig bold inde i feltet til 2-0. Sådan stod det også ved halvleg, og det var helt i orden.
 
Straks fra anden halvlegs start kom Caroline Schrøder og Sofie Riis på banen i stedet for Signe Boysen og Sara Thrige Andersen. Om det var udskiftningerne, der gjorde forskellen, skal vi lade være usagt. Men lige fra start fik hjemmeholdet lagt et fornuftigt tryk på gæsterne, og selv om aarhusianerne havde et par giftige omstillinger, tilhørte stort set hele anden halvleg hjemmeholdet, der fik sat styr på presspillet og også producerede chancer.
 
Ikke mindre end fire bolde ramte stængerne i de sidste 45 minutter. Det var dog stolpe ud. Det var det ikke, da Sanne Troelsgaard var klar og parat efter 50 minutter og udnyttede en blottelse. Men man skulle helt frem til slutfasen, før KoldingQ fik det fortjente udbytte af et godt pres. Et hjørnespark endte inde i det lille felt, hvor Louise Eriksen fik panden på til udligning 2-2. Og set over en hel kamp havde det ikke været ufortjent, hvis KoldingQ havde vundet. Men flot anden halvleg fra KoldingQ.
 
Kan man få lov til bare at spille anden halvleg? Forrige gang i Odense vandt KoldingQ 3-2 over OB. Efter at OB havde ført helt fortjent 2-0 ved pausen. Cheftræner Lene Terp var både tilfreds. Og utilfreds.
 
- Det var ikke godt i første halvleg. Men som i Odense skiftede vi to friske spillere ind og dominerede så anden halvleg. Og det er fint nok. Sanne Troelsgaard havde måske et lille dyk formmæssigt i dele af april, men hun var rigtig god i dag, hvor hun arbejdede i alle tre kæder, sagde Lene Terp.
 
Hun stod med en flot buket blomster i hånden. En buket hun fik overrakt efter kampen, og hvor hun også fik mange rosende ord med på vejen af stadionspeakeren. Og det var velfortjent. Lene Terp har udviklet sine spillere på allerbedste måde gennem de tre år, hun har været i klubben. Hun har nu ikke forladt klubben endnu. Der resterer to kampe. Mod henholdsvis Brøndby og Vejle. Nu skal bronzemedaljerne i hus. Skovbakken mangler også to. Mod Fortuna Hjørring og OB. Lige nu og her ligger KoldingQ bedst til med et point ned til Skovbakken. SportK.net tror på bronzemedaljer. Og vi mener i øvrigt også, at Sanne Troelsgaard var banens dominerende personlighed. Hvilken kraftpræstation!
 
Næste kamp er søndag den 12.6 i Brøndby.