onsdag den 1. juni 22.00 - tekst Ole Sørensen - fotos Ole Sørensen (c)  


Der blev fightet igennem, da Vejen onsdag aften med 99,9 procents sikkerhed sikrede sig en plads i jyllandsserien

KIF følte sig groft snydt, da Vejen fik et afgørende klip i oprykningsbilletten
NAT og DAG : Vejen var 'væk' i første halvleg - KIF i dele af anden.
Og så sluttede det hele med masser af dramatik

  

Fodbold serie 1 herrer, Kolding IF 2-Vejen SF 2-3 (2-0)

Lad dog bare denne redaktion tidligt og før tid ønske Vejen tillykke med oprykningen til jyllandsserien. Med ni point afstand til Egen UI, som har tre kampe tilbage, så skal meget gå frygteligt galt, før det glipper. Og set over sæsonen er det efter imponerende elleve sejre i tolv kampen (heraf nu elleve i træk) også det helt rigtige hold, som vender tilbage til rækken over. Stort tillykke til Vejen SF fra sportK !!
 
Når det så er sagt, så lignede det ikke altid 'en oprykker', som gæstede Kolding Stadion denne pragtfulde første officielle sommeraften i kalenderen. Faktisk skulle der to KIF-mål og en pause til at vække Vejen.
 
Det var nemlig nærmest helt og holdent KIF's første 45 minutter. Og som kom foran 1-0 på et smukt, nærmest overlegent gennemspillet mål efter blot ni minutters spil, som holdets topscorer Jonas Rohde koldt sparkede i mål. Forsvaret hos de hvide 'blafrede' et par gange efter føringsmålet - men alligevel var det KIF's Michael Murholm, som på endnu et smukt gennemspillet angreb tordnede bolden i nettet til halvlegsføringen 2-0 efter 26 minutters spil. Og Vejen var overraskende helt væk i resten af halvlegen !
 
Vejen må have haft en god snak i pausen, for rollerne var på nærmest magisk vis byttet om fra starten af anden halvleg. Blot tre minutter var spillet, da Nicolai Thomsen reducerede til 2-1 på et 'let' hovedstød. Og samme spiller, som lidt over timen gjorde det til 2-2, da KIFs forsvar blev overmatchet. Derfra sværmede Vejen foran KIF-målet for en afgørelse. Men mod kampens slutning viste KIF igen tænder og havde både hele og halve chancer til selv at afgøre kampen. Syv minutter før tid blev kampen afgjort.. første gang, ifølge KIF-træner Sune Futtrup.
 
- Jeg tror ikke, at du kan finde en eneste mand - udover dommertrioen -, som ikke så det straffespark, som blev begået imod Glen Sørensen. Det er helt vildt, at han fra sin gode
position ikke kan se forseelsen. Havde vi fået det straffespark, som der tydelig var - og var kommet på 3-2, så havde vi vundet den kamp - ikke Vejen!
 
Noget var der om snakken. Størsteparten af aftenens 112 tilskuere (respekt - langt hovedparten var fra Vejen!!) blev meget stille, indtil faren var drevet over - uden et fløjt. Og i stedet slog Vejen til tre minutter før tid, da Lucian fra en spids vinkel lidt heldigt via modsatte stolpe fik bugseret sejrsmålet ind. Et mål, der ligner det afgørende klip i billetten for Vejen til Jyllandsserien i næste sæson.


Aftenens mest diskuterede tackling. KIF så et klart straffespark til Glen Sørensen - dommeren så ingenting! Og så løb Vejen med alle tre point til sidst