lørdag den 23. september 19.30 - tekst Michael Juncher - fotos Ole Sørensen (c)  

Det er en gåde, at KoldingQ kun fik et point i Vejle
SLUKKET : Den kamp skulle KoldingQ have afgjort ved halvleg.
Der skulle være lukket og slukket

  

Fodbold 3F Ligaen, Vejle B-KoldingQ 1-1 (0-1)

Kampen var et skoleeksempel på, hvordan det kan gå, når et fodboldhold, trods massiv boldbesiddelse og mange, mange chancer i øvrigt, ikke slår sømmet i kisten og lukker og slukker. Lige præcis det magtede KoldingQ ikke i Vejle, og derfor er det i den grad okay, at holdene delte mellem sig. Mens KoldingQ sad massivt på første halvleg, var det en anden halvleg med et Vejle-hold, der af en eller anden grund så ud til at ville det mere end gæsterne. Og ingen tvivl. Vejle fik et point, og det var helt okay.
 
Denne skribent stod ellers og nød ikke bare det gode vejr men også et KoldingQ-hold, der var i kontrol. På blokken er der noteret adskillige gode chancer. Der er også noteret adskillige gode angreb. Angreb udført efter fodboldens ABC. Godt opspil. God boldomgang. Mange muligheder for at score. Optimistisk og ordentligt fodboldspil. Mange tegn på det store talent og potentiale, der er på dette fodboldhold. Et hold, hvor alle bidrog. Hvor alle gjorde deres pligt. Men....kun før pausen. Desværre blev det kun til det ene mål, som Emma Greig scorede efter et hjørne, hvor hun headede til bolden inde omkring det lille felt, og hvor bolden lige akkurat kunne smutte over stregen til en velfortjent 1-0 føring. Det er ikke for meget sagt, at KoldingQ burde have ført 2-0 eller 3-0 ved pausen. 3-0 ville have været okay, og så ville den kamp have været afgjort.
 
Vejle kom meget mere agressive på basnen fra starten af anden halvleg, og som halvlegen skred frem, stod man og måbede ude på tilskuerpladserne. Hvad pokker skete der her? KoldingQ var som forvandlet i forhold til før pausen. Det var Vejle også, og der stod faktisk Vejle på det meste af anden halvleg. Vejle havde ikke fortjent at vinde, men de rødblusede fortjente i den grad det ene point. Bare på mere gejst og mere vilje.
 
Det sidste indtryk efterlader altid det største. Og det var skidt at se på, KoldingQ. Jeres anden halvleg kunne i simpelthen ikke være bekendt.
 
Cheftræner Peder Petersen var heller ikke tilfreds.
 
- Det her skulle vi have afgjort ved pausen. Men vi er, som Vejle, et meget ungt hold. Og så kommer der udfald, sagde han.
 
Det var to meget unge og urutinerede fodboldhold, som mødte hinanden her. Og det var faktisk meget typisk, at der netop i sådan en kamp, blev lavet så mange uhyrlige fejl og dårlige beslutninger. Det er så let at skose folk. At svine til. Men giv spillerne tid til at lære. For der er mange ting at lære endnu. kvinder. Så mos på ved træningen. Og i kampene. Man lærer af sine fejl. Og så var der da også spillere som steppede op. Indskifteren Mathilde Madsen var et frisk pust. Godt indhop. Man bemærkede flot løbearbejde af Esther Willems, og så så Signe Baatrup spændende ud. Hun kan blive rigtig god. Emma Greig var foretrukket som forreste angriber, og der gjorde hun god fyldest. Men vi mangler stadig noget mere fra Signe Boysen og Mille Gejl. I en hel kamp. Og så håber vi snart at se en Lotte Troelsgaard tilbage på sit bedste niveau. Hun måtte starte på bænken, og der hører hun altså normalt ikke til.
 
Næste kamp er på onsdag kl. 16.00 (!) i Bramming. Det handler om pokalfodbold. 1/16 finalen. Bramming spiller i serie 1. Det bør være en overkommelig opgave.
 
Og så lige det sidste. Sofie Riis fik rødt kort. Dommeren vurderede åbenbart, at hun ved at hive i en modstanders trøje fratog denne en oplagt målchance. Tjah. Sådan må det være, for Sofie Riis tacklede umiddelbart derefter bolden fra modstanderen på en helt korrekt måde. Disse situationer omkring den sidste mand og fratagen en modspiller en oplagt målchance, er svære for en dommer at afgøre. Som denne skribent så det, var det en hård dom. Men dommeren bestemmer. Så Sofie Riis får en fridag, når KoldingQ næste lørdag spiller i Brøndby.