lørdag den 2. december 22.30 - tekst Michael Juncher - arkivfotos Ole Sørensen (c)  

KoldingQ drillede igen Brøndby
UAFGJORT : Det blev 1-1 i en kamp, hvor Brøndby spillede klart bedst men ikke formåede at skabe nævneværdige chancer
  

Fodbold 3F Ligaen, KoldingQ-Brøndby 1-1 (1-1)

Hvis man skulle give karakterer for det kunstneriske indtryk, så havde københavnerne scoret højest. Men sådan er det slet ikke i fodbold. Her uddeles point i forhold til scorede mål. Og den kunst er Brøndby bare ikke gode til i øjeblikket. I hvert fald ikke i denne kamp. Ude på banen flyder kombinationerne nydeligt. Spillerne flytter sig godt for hinanden, mange er spilbare, lækkert ser det ud. God boldbehandling. Brøndby spilder ikke mange bolde. der bliver ikke smidt meget væk. Men holdet formåede ikke at tilspille sig chancer af betydning. Var det respekt for landsholdskeeper Stina Lykke, at man stort set aldrig forsøgte sig fra distancen? Tjah, måske. Under alle omstændigheder var Stina Lykke én af sit holds bedste. Den kvinde udstråler jo autoritet i metermål.
 
KoldingQ kom foran efter 16 minutter, da Signe Boysen var vaks inde i det lille felt efter et hjørnespark, hvor Lotte Troelsgaard lige forinden havde misbrugt en god mulighed. Men hjemmeholdet kunne ikke holde stand, og Brøndbys glimrende Nanna Christiansen fik udlignet efter 26 minutter. Det meste af anden halvleg foregik på Brøndbys præmisser, men stadig manglede man at se deres evne til at gøre tingene helt færdige.
 
Om KoldingQ kan man sige, at spillerne kæmpede og fightede med et meget, meget stort hjerte. Men spillemæssigt så det skidt ud. Alt, alt for mange bolde blev smidt væk. Ja, nogle gange spillede man bolden hen til en modstander i en forholdsvis upresset situation. Og så kommer det til at knibe med det etablerede fodboldspil. Og det var heldigt for KoldingQ, at Brøndby på dagen var uskarpe og meget lidt målsøgende. Men alt i alt alligevel en stor præstation at få uafgjort mod de danske mestre og pokalvindere. Det er anden gang her i efteråret, så man har faktisk et ganske godt tag i Brøndby. KoldingQ skiftede Lykke Schou Andersen, Esther Willems og Mette Lorentsen ind for Signe Boysen, Signe Baatrup og Sofie Riis. Lille hurtige Lykke Schou fik ikke meget spilletid, men hun virkede som et frisk pust.
 
Cheftræner Peder Petersen var selvfølgelig godt tilfreds.
 
- Vi mangler lidt i dag på forskellige områder. Men spillernes indstilling var fin, og vi holder Brøndby fra at skabe ret meget. Havde de mere end en enkelt chance, sagde han.
 
SportK.net vil rose det bageste forsvar for igen at holde godt fast i tingene. Fremad banen var der ikke meget at berette om. Nu er efteråret og grundspillet snart færdig. Det virker som om, at spillerne trænger til at holde lidt fodboldfri. Men der mangler lige en enkelt kamp. Det er ude mod Varde. Det er en kamp, der skal vindes. Og så er man klar til slutspillet om DM til foråret.