søndag den 10. december 19.15 - tekst Ole Sørensen - fotos Ole Sørensen (c)  


Jens Svane blev atter engang topscorer for KIF

KIF fik årets anden sejr
TILTRÆNGT : KIF var en klasse bedre end Svendborg i søndagens bundopgør
  

Håndbold 2. division herrer, Kolding IF 2-Svendborg HK 22-15 (10-9)

Det var to meget vigtige point, som KIF sikrede sig i mændenes 2. division søndag aften. Godt nok var kampen et rent bundopgør imellem nummer næstsidst og sidst (og det kunne ses..!) - men med sejren fik KIF isoleret de fynske gæster i bunden, og fik samtidigt kontakt med både Fredericia og HEI Skæring lige over sig. Foruden at sejren var rigtigt godt for selvtilliden..
 
- Det var rigtigt meget tiltrængt og også på tide, at vi fik point igen. Det har været ret 'nederen' med dumme nederlag i de sidste par kampe. Måske især fordi, at vi faktisk har været pænt med i alle kampe - men så er faldet fra hinanden en ti minutters tid, hvor vi har spillet forfærdeligt. Det skete igen i dag, men heldigvis imod en knapt så god modstander. Man kan godt se, at de skal 'lege med' nede omkring nedrykningen. Som vi jo meget nødigt skal ende med, mente KIFs Frederik Skov efter sidste fløjt.
 
Første halvleg var en meget lige affære, som sluttede med et enkelt måls fordel til KIF, 10-9. Og afgjorde kampen på de første ni koncentrerede minutter i anden halvleg, hvor KIF trak fra til en 16-10 føring. Hér indtraf så det desværre 'gammelkendte' KIF-udfald, hvor hjemmeholdet ikke scorede de næste ti minutter. Men hvor Svendborg også havde svært ved at ramme målet, og kun fik reduceret to gange til 16-12. Og derfra var der ingen slinger i KIF-valsen. Heller ikke selvom holdet alt, alt for ofte afsluttede for hurtigt og uden oppres. Og (efter min mening) også ofte gjorde det let for Svendborg ved konstant at søge afslutningerne fra sin topscorer Jens Svane. Det var 'gratis' denne søndag, for - hånden på hjertet - de fynske gæster lignede virkeligt det bundhold, som tabellen også fortæller, at de er..!
 
Frederik Skov havde ros til sine holdkammerater. Men kendte også holdets svaghed..
 
- Jeg synes, at vi som hold har masser af rigtig god kvalitet - vores største problem er bare de udfald undervejs. Og så, at vi måske er for utålmodige - men vi er jo også unge, smilede han på vej i bad. Men ikke på vej på juleferie endnu, for årets sidste opgave venter nemlig allerede på onsdag, hvor Fredericia HK 1990 tager imod.