søndag den 4. februar 16.45 - tekst Ole Sørensen - fotos Ole Sørensen (c)  


Lene Lunde får vristet sig fri til KIFs sidste scoring i første halvleg

KIF kom et stort skridt væk fra bunden
VIGTIG SEJR : Ansager skulle besejres for at holde nedrykningsstregen
på afstand. Det lykkedes. men kønt var det ikke..

  

Håndbold 2. division damer, Kolding IF-SIF Ansager 21-18 (11-10)

Der er kampe, som et hold vinde. Og så er der de kampe, som skal vindes. Søndagens kamp var én af de sidstnævnte. Ansager ligger på den øverste direkte nedrykningsplads, KIF to pladser over. Og et KIF-nederlag ville lukke vestjyderne ind i 'varmen' igen. Det kom vestjyderne ikke..!
 
Men lad det bare være sagt fra start. Det var på ingen måde en flot håndboldkamp! Derimod en kamp i langsomt tempo med et utal af tekniske fejl (især fra hjemmeholdet). Men også en kamp, som afgjort fandt sin rigtige vinder!
 
KIF kunne gå til pausen foran med et enkelt mål, 11-10 efter blot tre minutter forinden at have været i boldbesiddelse foran med tre mål og en spiller i overtal. Men som fuldstændigt unødvendigt lukkede gæsterne ind i kampen igen med tre tekniske fejl på stribe.
 
Ansager fik udlignet i første angreb efter pausen - men alligevel var KIF foran med fire mål, 16-12, midt i halvlegen efter et straffekast af Stine Lunderskov og en hurtig kontrascoring af Melanie Mie Legarth indenfor samme minut. Og selvom Ansager undervejs fik reduceret afstanden til to mål i opgørets sidste kvarter, så endte opgøret med en KIF-sejr på tre mål. I øvrigt efter en kamp, hvor ingen af dagens to hold var specielt enige med kendelser og linje hos dagens to dommere, Allan Thomsen og Ulrik Klinge.
 
KIFs trænerduo var glade for resultatet. Men så ikke for så frygteligt meget mere..
 
- For vi spiller ikke særligt godt i dag. Men vi kæmper, vi får to point – og det var mega vigtigt. Bolden havde åbenbart fået for meget harpiks på, for vi tabte den jo konstant. Vi smider alt for mange bolde væk, og vores fejl gav dem vist hovedparten af deres mål, for selv var de jo ikke de store skudtrusler, mente Trine Bergwall. Og hendes med-træner var enig..
 
- Det er svært at holde intensiteten, når de spiller så langsomt som de gør. En spiller som Mia Skov er rigtig vigtig for os i dag i begge ender af banen, hvor hun både tager et ordentligt slid i forsvaret og også får scoret en del vigtige mål. Men når vi kan spille så ringe, som vi gør i dag – og stadig kan få to point, så synes jeg ærligt talt, at vi skal være rigtigt glade, mente Susan Andersen.
 
Næste opgave for holdet venter først om tre uger, hvor rækkens absolutte bundhold Team Haderslev KFUM tager imod. En ny sejr hér, og KIF kan trække vejret betydeligt lettere..!


KIF co-træner Susan Andersen ville igen
gerne have en to-minutters udvisning.
Den fik hun ikke..


stilling lånt fra dhf.dk