sportK - torsdag den 15. november 10.00 - tekst Michael Juncher - arkivfotos Ole Sørensen (c)   


Torben Mølby (forrest) og Henrik Toft

Torben Mølby og Henrik Toft stopper i Kolding Boldklub
NEJ TAK ! : Klubbens udspil var ikke nok for Kolding Boldklubs trænerduo,
der er stoppet efter fem et halvt succesrige år i klubben

  

Torben Mølby er stoppet i Kolding Boldklub. Efter 5½ år på Mosevej skilles parterne. Uenighederne var simpelthen for store. Torben Mølby og hans assistenttræner Henrik Toft var enige om, at de skulle prøve at få nogle forbedringer for spillertruppen. En behandler. En målmandstræner. Ikke de store ting. Bare noget, der kunne gøre det hele lidt bedre for truppen, der angiveligt løbende har kunnet se deres få fordele blive færre og færre. Vel ikke noget urimeligt krav, at få et lille løft. Men nej. Det ville bestyrelsen ikke gå med til. Samtidig ville (fortæller sportK.nets 'vandrør' i klubben), lønnen for trænerne blive beskåret. Og måske var det lige her, at tråden for alvor knækkede.
 
Torben Mølby
 
- Henrik Toft og jeg stillede nogle krav for at fortsætte. Og vi gjorde det helt klart, at fik vi ikke disse krav opfyldt, så gik vi begge to. Vi syntes, det var rimelige krav. Bestyrelsen ville, eller kunne ikke opfylde dem. Det er fair nok, så han og jeg er begge fortid i klubben. Jeg er ikke skuffet, men for mig er klubbens udspil ringere end det, vi havde før. Så vi måtte selvfølgelig stå fast på vores. Jeg/vi havde gerne fortsat, men ikke på de betingelser. Jeg har haft en fantastisk god tid her i Kolding Boldklub. Det er et dejligt sted at komme. Mange gode mennesker. Og vi var ved at komme i mål med at danne en trup med lokale spillere, som har været vores mål de senere år. Men nu skal jeg se fremad. Jeg har været fodboldtræner i 21 år. På seniorplan var jeg 6 1/2 år i Kolding IF, 2 gange 5 år i Middelfart og så 5 1/2 år i Kolding Boldklub. Jeg er ikke færdig som træner. Jeg har stadig lysten, og regner da med at fortsætte med trænergerningen i en anden klub på et eller andet tidspunkt, lød det fra Torben Mølby, da vi fangede ham onsdag formiddag.
 
De frivillige hænder
 
Han og Henrik Toft har været begunstiget af god hjælp på sidelinjen.
 
- Det ligger mig meget på sinde, hvis I lige nævner mit samarbejde med massøren Asger Ravn og mine holdledere John Jensen, Lars 'Esso' Sørensen samt Bent Brodersen. Det er alle folk, som troligt møder op hver gang med godt humør. Uden at få en øre for det. Det har været fantastisk. Også en kæmpe stor tak til Ole Møller Hansen, som jeg har et meget tæt samarbejde med. Det samarbejde har spillet en positiv hovedrolle for mig i min tid i Kolding Boldklub. Jeg synes, vi har rykket meget heroppe i klubben. F.eks. har vi specielt her i efteråret haft et formidabelt godt træningsmiljø med spillere, der bare ville det. Og vi har formået at få ryddet op. Vi har samlet en trup af stort set lokale spillere, og vi har gjort det godt sammen i en klub, hvor det er rart at komme. Der er et fint klubliv. Så fra min side skal der kun lyde noget positivt. Jeg ønsker det bedste for klubben fremover, hvor jeg har haft det godt, slutter den afgående træner Torben Mølby.
 
Fra sportK.nets der skal der også lyde gode toner. Vi har haft et fantastisk godt samarbejde med Torben Mølby. Tak, Torben. Og held og lykke fremover. Du er som bare 50. Der er mange gode trænerår i dig endnu.
 
Co-træner Henrik Toft
 
Assistenttræner Henrik Toft har været sammen med Torben Mølby i hans 5 1/2 år hos de blå. Først som spiller, hvor han var en stærk og kompetent 'targetspiller', som har leveret utallige assists og nedfaldsbolde til sine medspillere, samt også som assistenttræner. Og han var heller ikke i tvivl om, hvor hans sympati og troværdighed skulle ligge.
 
- Torben og jeg har været fælles om dette projekt, og vi stod sammen, da det gjaldt. Enten blev vi sammen, eller også gik vi sammen. Det er ærgerligt, at vi og klubben ikke kunne blive enige. Der er jo lagt en bunke energi i det. Vi fik skabt dette her lokale hold, hvor kun ganske få kom udefra. Vi er med omkring toppen af rækken, og vi var næsten i mål. Det er sindssygt ærgerligt, at det ikke kan fortsætte. Vi fik jo virkelig holdet op at stå, siger assistenttræner Henrik Toft.
 
Han er ikke nødvendigvis færdig med fodbolden og det at være træner. Men lige nu og her vægter han andre ting.
 
- Jeg er 37 år, gift og har to drenge. Fodbolden har taget meget af min tid i mange, mange år. Så fremover vil jeg koncentrere mig mere om familien. Jeg tager simpelthen et break, lød det fra Henrik Toft.
 
Redaktionen ønsker held og lykke med breaket. Og mange tak for godt samarbejde. Meen Henrik Toft, mon dog ikke du en gang ad åre finder noget spændende i fodboldverdenen igen.