sportK - lørdag den 9. marts 15.00 - tekst Ole Sørensen - fotos Ole Sørensen (c)  


Udenfor fotoet bringer Martin Hedeager Jensens KIF på 2-0 bag en sagesløs Kjellerup-keeper Rasmus Jepsen-Jacob

KIF scorede seks - og vandt
med fire
LET START : KIF havde ikke de store problemer med at åbne foråret med en sejr.
5-1 var godkendt - og en lovende optakt til onsdagens pokalkamp imod FC Midtjylland

  

Fodbold 2. division, Kolding IF-Kjellerup IF 5-1 (3-0)

Længe ventet. Og nu er starten gået - sæsonpremieren til de sidste seks kampe i grundspillet i 2. division pulje 1. Startende med en kamp, som Anders Jensens tropper Kolding IF havde forberedt sig grundigt til, blandt andet med en uges træningsophold i Tyrkiet. Og starten på en sæson, hvor alle 'hvide' drømmer om oprykning til 1. division, når den tid kommer.
 
Forskellen på dagens to hold kunne næsten ikke blive større. Kolding IF har 'overvintret' på pulje 2s andenplads, mens gæsterne fra Kjellerup IF er uhjælpeligt sidst i tabellen. KIF måtte tage favoritværdigheden på sig - på diverse odds-tjenester helt ned til odds 1.20 for en hjemmesejr.
 
En skuffelse og tre fornøjelser
 
Nå - dagens (eneste) skuffelse var dagens tilskuertal på beskedne 430. En skuffelse, også selvom det regnede fælt den sidste halve time op til kampstart. Dagens positive overraskelse var til gengæld den nye måltavle (ca. 6x3,5 meter - se nederst..), som på alle måder lever op til tidens teknologiske udvikling. Og første 'fornøjelse' var Rune Nautrups scoring til 1-0 allerede i det 8. minut. Kristian Kirkegaard fik bolden på venstre flanke, og hans aflevering over et forsvar i tilbageløb lå lige for fødderne af Nautrup, som flugtede bolden i nettaget til 1-0.
 
Anden 'fornøjelse' var målet til 2-0 efter atten minutter, scoret af den tilbagevendte Martin Hedeager Jensen, som fremover er et fremragende supplement til Kristian Kirkegaard i KIFs kreative arbejde. Og da ikke mindst var det en fornøjelse at se målet til 3-0 fire minutter før pausen, hvor Simon Schmidt opsnappede en dårlig aflevering i Kjellerups opspil, tog et par træk og tordnede bolden op i fjerneste målhjørne.
Den halvlegsstilling var Kjellerup bedst tjent med, for ind imellem de tre mål var der også fornuftige afslutninger fra f.eks. Simon Schmidt, Rune Nautrup - og et hovedstød af Mathias Høgsholt. Og var gæsterne endelig 'lige ved og næsten, så var der altid en KIF-fod ledig til at afværge situationen. KIF-keeper Jens Rinke Kristensen var på ingen måde 'overbelastet' de første 45 minutter...
 
Ups..
 
Kristian Kirkegaard åbnede KIFs afslutninger i anden halvleg på Rune Nautrups forarbejde, men desværre ved siden af mål. Halvlegens anden afslutning på mål tilhørte Mathias Høgsholt. Men desværre på sit eget mål, da et clearingsforsøg gik helt galt og bolden i stik modsat retning endte i en blød bue over Jens Rinke i KIF-målet til 1-3.
 
Kort efter blev det dog 4-1 direkte på et fladt sparket frispark fra godt tyve meter, som Sebastian Sommer fik 'cirklet' forbi gæsternes mur. Og så blev det ellers tid til at spare vigtige folk til onsdagens pokalkamp. Målscorer Simon Schmidt fik 'fri' efter godt en times spil, og blev afløst af Casper Bruun. Derefter var det Kristian Kirkegaards tur til at 'få fri', hvilket gav et glædeligt gensyn med André Jepsen efter mere end et års skadespause. Ti minutter før tid kom Søren Zachariassen også på banen i stedet for Martin Hedeager Jensen, som dermed også blev 'skånet' lidt før onsdagens pokalkamp. Så derfra kunne kampen stille og roligt 'fuse' lidt ud, stadig med KIF som toneangivende. Kjellerup viste sig en enkelt gang farligt foran KIFs mål med et kvarter tilbage efter et lidt klodset boldtab af Martin Hedeager Jensen - men afslutningen endte sikker i Jens Rinkes parade. Men indskiftede Søren Zachariassen gav (de få) tilskuere én mere at gå hjem på med sit mål til 5-1 efter et hjørnespark i sidste spilleminut. For det blev ved de 5-1 - et resultat, som såmænd godt kunne være blevet større. Men det var der nu ikke behov for...
 
'Spioner' - og tilfredshed..
 
På den sparsomt besatte tribune sad også den tidligere divisionstræner Ove P (Petersen) og både Midtjyllands træner og assistenttræner, Kent Andersen og Brian Priske og noterede alle flittigt til onsdagens pokalopgør. Sikkert uden at have fået meget at vide om KIF, dertil var Kjellerup en lidt for svag modstander. KIF-træner Anders Jensen var enig..
 
- Ja, det er nok svært at sige - en kamp som i dag er jo en 'helt anden verden'. Jeg så Midtjylland imod Hobro i går, så nu har begge klubber gjort sit forarbejde.
 
Og der var selvfølgelig fuld tilfredshed hos træneren med dagens kamp imod Kjellerup.
 
- Det var selvfølgelig en 'blød' start. Men det var nu vores fortjeneste, at det så også blev den bløde start, for vi er over dem fra første fløjt, kendte deres svagheder og forsøgte også at udnytte dem. I sidste uges kamp i Middelfart langede jeg lidt ud efter vores effektivitet. Den var til gengæld rigtig, rigtig fin i dag, blandt andet med fem målscorere. Og så fik vi bekræftet vores stærke hjemmebane, hvor jeg synes, at vi leverede varen... Så går vi jo så lidt ned i anden halvleg - men jeg har nu svært ved at fortænke dem i, at deres tanker nok allerede lå i onsdagens pokalkamp.
 


TILLYKKE med den nye resultattavle, Kolding IF !!

 
KAMPEN I TAL
9. marts 2019
2. division pulje 1
Kolding IF-Kjellerup IF 5-1 (3-0)
MÅL :
(08) 1-0 Rune Nautrup
(18) 2-0 Martin Hedeager Jensen
(41) 3-0 Simon Schmidt
(57) 3-1 Mathias Høgsholt (selvmål)
(65) 4-1 Sebastian Sommer
(89) 5-1 Søren Zachariassen
ADVARSLER :
Kolding IF : 1 - (31.) Sebastian Sommer
Kjellerup : 2
TILSKUERE :
430