sportK - onsdag den 13. marts 23.00 - tekst Michael Juncher - arkivfotos Ole Sørensen (c)  


FC Midtjyllands medrejsende fans var mødt talstærkt op, opførte sig eksemplarisk -
og 'som tak' kunne de rejse retur til Herning med den ventede sejr og plads i semifinalen i landspokalen

Fest og farver på Autocentralen Park. 6100 tilskuere så FC Midtjylland være det bedste hold og gå i semifinalen.
FIGHT : Kolding IF gjorde sit bedste - og mere til
SE masser af fotos nederst på siden
  

Fodbold Sydbank Pokalen kvartfinale, Kolding IF-FC Midtjylland 0-2 (0-1)

Der var fest på banen og det var der også bagefter, da et flot fyrværkeri sat i scene af kampens kampsponsor 3p logistics afsluttede festlighederne. Men på den flotte nye lystavle stod der 0-2. Og det var et okay resultat efter 90 minutters medrivende pokalfodbold. For ingen tvivl om, at FC Midtjylland, de danske mestre, var det bedste hold af de to.
 
Kampen startede forholdsvist lige og jævnbyrdig. Det var tydeligt, at hjemmeholdets spillere ikke bare var kommet for at se på. Allerede efter tre minutter havde KIF et godt opspil i højre side og slog et farligt indlæg. Lige efter slog gæsterne tilbage, da Mayron George blev spillet helt fri med en dyb stikning, men kæmperos til keeper Jens Rinke, der gik godt ud og blokerede. FCM kørte på, og især i holdets højreside var man farlige. Modsat havde Kolding IF's Morten Hansen flere gode aktioner på sin højrekant, og samme Hansen var helt klart sit holds bedste og farligste mand i første halvleg.
 
Efter 21 minutter blev det 1-0 til FCM. Den finurlige Gustav Mendonca Wikheim var på pletten og scorede til 1-0. Lige efter havde Frank Onyeka et godt forsøg, og lige over den halve time viste Mayron George igen sin styrke og satte sig igennem. Dog uden held.
 
Det blev ved 1-0 ved pausen, men Kolding IF var decideret uheldige lige inden pausefløjtet, da først Rune Nautrup og lige efter Kristian Kirkegaard havde en dobbeltchance. Her kunne Kolding IF sagtens have udlignet.
 
En hurtig mavepuster
 
Hjemmeholdet gik ud til 2. halvleg fuld af tro på, at den kamp kunne godt vendes på hovedet. Men holdet fik en decideret mavepuster allerede efter et minuts spil efter pausen. Mayron George sendte bolden indover og Awer Bul Mabil scorede. 2-0 til FCM. Og så var kampen i realiteten lukket. Der er noteret chancer og muligheder til Kolding IF, men der er også noteret det samme plus lidt mere til FCM. Så alt i alt var dette en meget fortjent sejr til de danske mestre, der forekom at være ovenpå og med helt styr på tingene resten af kampen. Det syntes også som om, at mange af hjemmeholdets spillere gik mere eller mindre kolde. Trætheden begyndte at indfinde sig. og det kunne friske folk i form af Emil Nielsen, Søren Zachariassen og André Jacquet Jepsen ikke gøre noget ved. Der var ikke så meget mere i tanken.
 
Men herfra meget stor ros til Kolding IF. Ros til hele holdet. Ros for en ubændig vilje, en aldrig svigtende tro på at det kunne lade sig gøre. En aldrig svigtende kampgejst. Og også ros for til tider aldeles glimrende fodboldspil. Hele holdet viste et godt indtryk. Og et godt ansigt udadtil. Ros til Morten Hansen for en fremragende første halvleg, til keeper Jens Rinke, der forekom sikker i alt, hvad han foretog sig. Ros til Henrik Brodersen, der stod for nogle udmærkede forsøg. Men under alle omstændigheder ros til hele holdet. Det lover godt for forårets kampe.
 
Hos FCM lagde man især mærke til Gustav Wiekheim, der blev træt og måtte ud. Men indtil da havde han været en god oplevelse at se på. Også Mayron George efterlod et stærkt indtryk. Tim Sparv ligeså, og selv om Jacob Poulsen havde nogle udfald i løbet af kampen, var det tydeligt, at han spillede hele sin kæmpe rutine ud. En meget vigtig spiller for FCM. Og så forekom Alexander Scholtz at være noget nær jættestærk.
 
Dagen blev altså som ventet en triumf for de midtjyske gæster, der dermed fik to hold i en semifinale denne onsdag. Klubbens U19 mandskab vandt sensationelt 3-1 i en ottendedelsfinale - dog i UEFA Youth League over navnkundige Manchester United.
 
POKALFIGHTER
 
Efter sidste fløjt uddelte Sydbank en check på 500 kroner til aftenens pokalfighter. Valget faldt på KIFs Sebastian Sommer - og var et populært valg hos især de mange tilskuere, der holdt med hjemmeholdet. Han var kampen igennem særdeles aktiv og har sikkert denne aften 'løbet solen sort'. Stort tillykke også fra redaktionen hér.. se i øvrigt de sidste to fotos nederst...
 
SPILLERKOMMENTARER
 
- Jeg synes, det var et hammergodt FCM-hold, og det var ikke let for os. Men jeg vil gerne sige mange gange tak for den store opbakning vi fik i dag. det var flot, sagde Mathias Høgsholt, der i øvrigt fremstod flot i denne kamp.
 
- Jeg synes, vi slap fint fra denne kamp, hvor FCM vinder helt fortjent. Fremover skal vi arbejde lige så ivrigt som i dag med masser af hårdt arbejde, sagde Martin Hedeager Jensen.
 
- Det var en svær kamp for os mod et FCM-hold, der kom med voldsom meget fysik, lød det fra Kristian Kirkegaard, der havde det svært mod FCM-forsvarerne.
 
Cheftræner Anders Jensen hader at tabe. Det ved vi. Men han var faktisk godt tilfreds trods nederlaget. Der var dog én ting, han var ked af.
 
- Jeg ærgrer mig over, vi ikke fik scoret. For vi havde chancer til det. Og kunne også have fortjent det. Og jeg kan kun rose indsatsen i aften. Det var flot arbejde. Og så synes jeg, vi viser stor moral. Jeg vil ikke fremhæve nogen frem for andre, men jeg giver roserne til holdet, sagde Anders Jensen.
 
Der gik noget tid, før alle var ude fra stadion. Men umiddelbart efter kampen gik nogle unge mennesker blandt andet fra KIFs U17 hold sammen med klubbens store stab af hjælpere i gang med at rydde op på tilskuerpladserne. Forud for aftenens kamp var gået mange ugers hårdt arbejde, som nu altså blev tilendebragt af nogle unge mennesker, der gik rundt og ryddede op. Dejligt at se så mange "varme" hænder.