sportK - tirsdag den 12. marts 08.00 - tekst Michael Juncher  

Kolding IF og FC Midtjylland i duel om semifinaleplads
POKAL-DRAMA : Begge mandskaber går efter en sejr. Det kan der udmærket
komme en dramatisk aften ud af !

  

Onsdag 18.00, Autocentralen Park :
Sydbankpokalen kvartfinale, Kolding IF (2.div)-FC Midtjylland (sup)


Det er næsten ligesom juleaften. Endelig kom dagen. Her drejer det sig dog om fodbold. Pokalfodbold. Kvartfinale. Og i Kolding. Kolding IF´s cheftræner Anders Jensen har gjort sine forberedelser. Blandt andet ved at tage en tur til Hobro, hvor han fredag aften så FCM vinde 2-1. Også FCM har forberedt sig. Lørdag var cheftræner Kenneth Andersen, co-træner Brian Prieske samt chef-scout (og meget andet) Ove Pedersen så til stede på Autocentralen Park, da Kolding IF gjorde flot reklame med 5-1 sejren over Kjellerup.
 
Vi spurgte Anders Jensen, hvad han fik ud af turen nordpå til Hobro.
 
- Det er ikke sådan, at jeg sidder og kigger på enkelte spillere. Jeg kigger snarere på nogle strukturer i spillet. Hvordan opspillet er. Hvordan holdet løser problemer. Den slags ting. Egentlig er der mange ligheder de to hold imellem. F.eks. hvordan man kommer til chancer, sagde han.
 
Han glæder sig til opgaven.
 
- Man kan sige, at dette er en "gratis" kamp, for alt andet lige er FCM store favoritter. Dette her er én af klubbens allerstørste udfordringer til dato, men det er samtidig en god mulighed for vore spillere og for holdet til at udvikle sig. Jeg mener, presset er væk fra os, mens det største pres ligger på FCM, slår han fast.
 
Som alle gode trænere har Anders Jensen en plan.
 
- Vi skal ud og prøve at spille vores spil, som vi plejer. Vi laver ikke noget om i vort koncept, og det udtryk, folk ser i os i de andre kampe, det er det udtryk, de vil få at se onsdag aften. Ellers er det jo ikke os. Og skulle vi tabe, så vil vi bagefter kunne sige, at vi gjorde vort yderste. Og det er jo pokalfodbold, og som min gamle træner Richard Møller Nielsen sagde, så koger de andre også deres æg i vand, slutter cheftræneren af.
 
Anfører Rune Nautrup er ikke en type, som er skræmt af noget som helst.
 
- Vi skal ud og give den gas. Vi er 'underdogs' og kan sådan set spille helt frit. Vel er det de danske mestre, vi skal møde, men jeg tror, vi kan spille en god kamp mod dem, hvis vi holder koncentrationen. Jeg tror, vi spiller lige op i den ordinære kamp, og så tager vi dem i omkampen, siger Rune Nautrup, der under alle omstændigheder bliver en nøglespiller i den kamp.
 
Kristian Kirkegaard og Martin Hedeager Jensen er også nøglespillere, mens det bageste forsvar skal passe gevaldigt på, når FCM får lejlighed til at slå nogle indlæg ind i feltet. Indlæggene bliver ofte slået af Jacob Poulsen, og han sparker dem millimeterpræcist. Og måske skulle man også holde et meget åbent øje på den store angriber Paul Oneachu. Og kig så lige godt efter den nye stjerne i FCM. Han er brasilianer og hedder Evander. Han er af mange kaldt et klokkeklart stjernefrø.
 
Kolding IF har en trup på 18 mand til kampen, men resten af truppen er også til stede på stadion i øvrigt. FCM's trup kender vi ikke. Men mon dog FCM starter i absolut stærkeste opstilling?
 
Kolding IF er klare underdogs. Det er en kamp mellem nummer et i 2. division og så de regerende danske mestre, som lige nu er nummer to i Superligaen. Hvis Kolding IF skal vinde denne kamp, skal publikum være 12. mand udenfor stregerne.
 
SportK.net tror og håber på et sted omkring 5000 tilskuere - og giver Kolding IF 30 % chance for at gå videre. Det er trods alt bedre odds end diverse væddebureauer, som har sat en KIF-sejr til mellem 20 og 30 gange pengene igen. Det er næsten værd at prøve.. eller hvad..?