sportK - tirsdag den 12. marts 08.00 - tekst Michael Juncher  

FC Midtjylland er en stormagt i fodboldens verden. I hvert fald i Danmark !
MESTRE : FCM er regerende danske mestre
  

Autocentralen Park burde onsdag aften være pakket med tilskuere. Det er de danske mestre, der løber på banen, og sådan nogle er værd at se på.
 
Der var engang, hvor der ikke var noget, der hed FC Midtjylland. Men så skete der noget i det midtjyske. Klubberne Ikast og Herning blev slået sammen til FC Midtjylland. Og langsomt men sikkert blev klubbens fodboldhold en del af dansk topfodbold. I dag har klubben et samarbejde med godt og vel 135 andre små og store klubber i et fodboldsamarbejde.
FCM blev danske mestre for første gang i sæsonen 2014/2015, og det gentog sig i sidste sæson 2017/2018. Også i denne sæson jagter FCM mesterskabet. Og de har noget at have ambitionerne i. Klubben har en meget, meget stor trup. Sidst vi kiggede efter (det var i dag, mandag den 11. marts) var der 37 navne i spillertruppen. Sådan en størrelse kan en cheftræner selvfølgelig ikke arbejde med til daglig.
 
- Det skal nok passe, der er 37 spillere i truppen. Men vi har vel 12-13 på udleje, lyder det fra Mads Skov, der er presseansvarlig i FCM.
 
FCM er en forretning. Klubben køber mange spillere, lejer mange ud, og den sælger også mange. Og den sælger godt til en god pris. Spillere som Pione Sisto og Simon Kjær er eksempler på spillere, som blev solgt og gav klubben en god indtægt. Man sælger løbende spillere. Og man får løbende spillere ind i den bedste trup. Nogle af dem får man fra klubbens fodboldakademi, hvor de unge mennesker får en fantastisk fodbolduddannelse.
 
FCM er selvfølgelig repræsenteret i såvel U 17 ligaen (på en foreløbig tredjeplads) samt i U 19 ligaen, hvor holdet fører rækken efter weekendens kampe.
 
Netop U 19 holdet spiller en vigtig kamp onsdag. Samme dag som pokalkampen i Kolding kl. 14.00 spiller holdet på MCH Arena i UEFA Youth League's 1/8 finale mod Manchester United. Manchester United, som i sidste uge slog PSG ud af Champions League med 3-1. Her havde briterne fire spillere med fra holdets U19 trup. Det fortæller vel også lidt om, hvor FCM's U 19 hold er henne i udvikling. De spiller med de store. Og det udvikler dem. Men dem slipper Kolding IF for onsdag aften.
 
Pengemæssigt er Kolding IF og FCM ikke at sammenligne. FCM har naturligvis et betydeligt større budget end Kolding IF. FCM har også noget, man kunne kalde en klubejer. Det er den engelske rigmand Mathew Benham, der ejer en betragteligt del af aktierne i FCM. Samme Benham er også involveret i engelske Brentford, som har adskillige danskere ansat som spillere og på direktionsgangen.
 
Der er mange, mange store navne at nævne, som har spillet i FCM. Nogle af dem kommer her... Mohammed Zidan, Morten Skouboe, Peter Sand, Mikkel Thygesen, Frank Kristensen. Og så solgte man for nylig spillere som Mikkel Duelund, Rasmus Nissen, Filip Novak samt Alexander Sørloth.
 
Alt i alt siger det vel det hele. FCM er en fodboldstormagt i Danmark. Det er det, som Kolding IF er oppe imod onsdag aften.