sportK - tirsdag den 12. marts 22.00 - tekst & fotos Ole Sørensen (c)  


Anders Eriksen har hér ganske godt fat i TTH Holstebros Niels Lindholt. Men helt at holde fat i det gæstende ligahold -
det var naturligvis for stor en mundfuld for KH, som efter at være ude af pokalen igen helt kan koncentrere sig om overlevelse i 2. division

Det gik, som det plejer !
ALLE (ONDE) GANGE TRE : For tredje år i træk sendte ligaholdet TTH Holstebro
Kolding HKs herrer ud af DHFs pokalturnering

  

Håndbold, Santander Cup 5. runde, Kolding HK-TTH Holstebro 26-38 (13-19)

2017, 28. februar : Santander Cup 5. spillerunde, Kolding HK-TTH Holstebro 26-39
2018, 3. maj : Santander Cup 5. spillerunde, Kolding HK-TTH Holstebro 29-46
2019, 12. marts : Santander Cup 5. spillerunde, Kolding HK-TTH Holstebro 26-38

 
...det er ved at blive en ubehagelig vane..!
 
For tredje år i træk havde Kolding HKs herrer fra 2. division i pokalturneringens femte runde nemlig 'fint' besøg af ligaholdet TTH Holstebro, som lige nu i den bedste række ligger nummer fem i tabellen. Og for tredje år i træk sluttede det, som det nærmest ikke kunne undgå at ende. TTH sendte igen KH ud af pokalturneringen, i år med en sejr på 38-26 efter 19-13 ved pausen.
 
Gæsterne viste hurtigt hvem der var herrer i fremmed hal. TTH førte 3-0 allerede efter tre minutter - men alligevel kom KH på 3-4, blandt andet efter to herlige 'krølle-bølle' scoringer af fløjen Aleksander Jakobsen. Det 'tirrede' åbenbart gæsterne, som syv minutter og syv scoringer senere førte med 10-3. Men alligevel var humøret stadig højt på en yderst velbesat KH-bænk hos træner Mads Kiib. Hvor der også var plads til at grine lidt sammen med den unge Kewin Wonsild, som havde forsøgt at lobbe en afslutning over gæsternes 2.04 meter tårnhøje målmand Sebastian Frandsen, der naturligvis endte i hans parade. Dog stivnede trænerens smil noget, da ellers gennemrutinerede Anders Eriksen tre minutter forsøgte nøjagtigt det samme på et straffekast. Som selvfølgelig led samme skæbne...
 
KH kom tilbage på en afstand af fire mål, og tog en timeout otte minutter før pausen ved stillingen 10-15. Som dog ikke fik den store indflydelse andet, end at TTH kunne gå til pause foran med seks, 19-13. Der havde de lynhurtige gæster for længst luret, at nærmest alle angreb skulle gå igennem Anders Eriksens kreative ideer. Han fik 'overfrakke' på i slutningen af halvlegen, og det skulle der først findes en løsning på.
 
I anden halvleg eksperimenterede gæsterne videre, og spillede blandt andet 7:6 i lange perioder.
 
- Og det havde vi svært ved at finde en brugbar løsning på, må jeg indrømme. TTH er et fantastisk håndboldhold, som vi kun kunne matche i små perioder. Og som kampen skred frem, så synes jeg faktisk at vi slap hæderligt fra kampen med et nederlag på tolv. Vi scorer trods alt 26 gange imod et ligahold - og det er da i den grad godkendt, mente træner Mads Kiib efter sidste fløjt.
 
Han havde set en anden halvleg, hvor TTH trak mere og mere fra - og som altså sluttede med at vinde matchen med 38-26. Dermed er KH ude af pokalen og kan koncentrere sig om overlevelse i 2. division.
 
- Hvor vi faktisk nu ligger sidst efter AGF i aften vandt i Skjern. Det var måske slet ikke så skidt et resultat, for Skjern har ét point forspring til os - og blot en enkelt kamp tilbage hjemme imod stærke Fåborg. Vi mangler tre kampe, startende i Fåborg på søndag. Og vinder Skjern ikke over Fåborg, så vil bare en enkelt sejr i vores tre kampe være nok til at undgå direkte nedrykning, filosoferede Mads Kiib.