sportK - torsdag den 14. marts 23.30 - tekst  og fotos Ole Sørensen (c)  


Niels Berrig, spillende formand for BTK 73

BTK 73 gør 'rent bord' i jyllandsseriens kvalifikation
BTK 73 : Syv kampe, syv sejre. BTK 73 'cruiser' sig igennem foråret
  

Bordtennis jyllandsserien kval,
BTK 73-Toftlund 9-1


Som navnet sikkert fortæller, så kan bordtennisklubben BTK 73 om fire år fejre sit halvtreds års jubilæum. En klub, som fra sin start i en lang årrække havde tilholdssted på det gamle gymnasium - men som nu har rigtig gode faciliteter på første sal i Idrætsbygningen i Brostræde med plads til ni borde fast opstillet, stort mødelokale, et lille køkken - og måske vigtigst af alt - de bløde sofaer til 3. halvleg... eller hvad den slags nu måtte hedde i bordtenniskredse..
 
Denne sæson har klubbens 'flagskib' i jyllandsseriens kvalifikation været fuldstændigt suveræne og har vundet rub og stub. Og har, trods at der stadig resterer en enkelt match i turneringen, for længst sikret sig sin plads i jyllandsseriens oprykningsspil i efteråret. Fortsætter holdets sejrsstime dér, så gælder det kval-rækken til 3. division. Og hvorfor skulle det ikke også kunne lykkes, set efter forårets foreløbige syv kampe uden at sætte et eneste point til.
 
Torsdag aften gik det ud over Toftlund, som måtte tage retur med et 1-9 nederlag. Denne aften var BTKs hold bestående af BTK 73s spillende formand Niels Berrig, Thomas Eriksen og Villy Dahlgaard. En holdbesætning, som skifter lidt efter hvem der nu engang kan.. både Torben Skov og Brian Rasmussen har haft også sin andel i holdets sejre i foråret.
 
Niels Berrig har været formand for klubben i knapt to år, efter Kaj Olsen bestred posten i flere år, end nogen sådan rigtigt kan huske. Og Niels Berrig fortalte gerne om sin klub.
 
- Lige nu er vi fire seniorhold - os i jyllandsserien, to hold i serie to og et enkelt i serie fire. Foruden også vores divisionshold i veteran 40. Og så må vi heller ikke glemme, at vores lokaler også bliver flittigt brugt af en stor gruppe spillere i aldersgruppen 60+. Lige nu har klubben også 26 ungdoms-spillere indmeldt - og det har desværre gjort, at vi hér har måttet oprette end venteliste. Der kan ganske enkelt ikke være plads til flere til vores blot ni borde. Men et par pigespillere er trådt til som trænere, og ungdommen kan nu træner alle hverdage fra mandag til torsdag mod kun to dage tidligere.
 
Matchen torsdag aften imod Toftlund blev vundet med cifrene 9-1 efter seks 3-0 sejre, to 3-1 sejre - og et enkelt nederlag, i øvrigt til formanden selv, som ellers vandt sine to øvrige kampe klart uden at afgive sæt.
 
Sidste opgave i forårsturneringen venter holdet på næste onsdag, hvor Haderslev tager imod. Og hvor der altså intet er på spil for BTK, som for længst har sikret sig den suveræne førsteplads i kredsen


stilling lånt fra bordtennisportalen.dk


BTK 73 har naturligvis god plads til bordtennisbordene...


...og også til det mindst lige så vigtige 'klub-hjørne'


Thomas Eriksen


Villy Dahlgaard