sportK - lørdag den 13. april 16.00 - tekst & friske fotos Ole Sørensen (c)  

Nulløsning i sidste kamp i grundspillet
UDEN VINDER : De helt store målchancer manglede. Og derfor delte Kolding IF og
Århus Fremad point i grundspillets sidste spillerunde

  

Fodbold 2. division, Kolding IF-Århus Fremad 0-0

Sidste vigtige opgave i grundspillet, før det for alvor blive spændende..
 
Det var vel overskriften på lørdagens opgør på Autocentralen Park, hvor to af holdene fra det kommende oprykningsspil stod overfor hinanden - nummer to Kolding IF overfor nummer fem, Aarhus Fremad. Og hvor KIF grumme gerne ville have tre yderlige point med på kontoen at tære af, til spillet om de to direkte oprykningspladser går i gang.
 
Klubbernes første opgør i september på Riisvangen Stadion endte uafgjort 1-1 efter et Aarhus Fremad-mål scoret af Christian Nissen - KIFs af Sebastian Sommer. Begge spillere startede også på banen i dag, hvor der til gengæld kun var plads på bænken til KIF-profiler som f.eks. Martin Hedeager Jensen og Mathias Høgsholt.
 
Det blev en både livlig og lige første halvleg, hvor de aarhusianske gæster havde den første chance. Én af de mere spektakulære, sågar, da et angreb i højre angrebsside endte i et flot saksespark fra Christian Nissen, som KIF-målvogter Jens Rinke Kristensen afværgede med en rigtig 'TV-redning'. Midt i halvlegen var det KIFs tur, hvor Kristian Kirkegaard havde en god afslutning, som også blev afværget. Henrik Brodersen havde senere endnu et lovende forsøg - men holdene gik alligevel til pausen uden scoringer.
 
Mønstret fortsatte i anden halvleg, hvor der var langt mellem de store, åbne chancer. Mest fordi begge hold stod rigtigt godt organiseret i sine bageste geledder. Dog havde igen Kristian Kirkegaard og Henrik Brodersen begge lovende afslutninger, som havde fortjent bedre - men ikke fik det. I den modsatte ende blev det nu også ved lige ved og næsten, også takket være målvogter Jens Rinke, som efter 72. minutters spil reddede KIF på gæsternes bedste afslutning af Frederik Høgh.
 
Også KIFs Jacob Eriksen var startet på bænken. Han kom på banen sammen Martin Hedeager Jensen med et kvarter tilbage, som afløsere for Kristian Kirkegaard og Morten Bruun. En udskiftning, som signalerede at KIF og træner Anders Jensen på ingen måde var tilfreds med det ene point. Og netop Eriksen fik en halv mulighed kort efter, som igen endte i en parade fra et massivt stillet gæsteforsvar. Århus Fremad havde efterfølgende en 'halv chance' - mens KIF fik 'æren' af at have kampens sidste afslutning. Desværre forgæves - for selvom begge hold denne eftermiddag viste vilje til at vinde kampen, så endte den som den startede. Uafgjort 0-0 - og dermed med en pointdeling, som begge hold jo let kan bruge. Men hvor begge sikkert havde drømt om blev til mere end det ene point..
 
KIF-træner Anders Jensen vil vinde alle kampe. Og var som ventet ikke tilfreds med uafgjort.
 
- Århus Fremad var som ventet et svært hold at spille imod. De giver ikke meget væk, som de jo også beviste i deres kampe imod f.eks. Skive og Jammerbugt. Men vi har en selvforståelse af, at vi skal vinde, og jeg synes også, at vi får skabt chancerne. Men bolden vil bare ikke ind lige i øjeblikket - og så må vi så i stedet være tilfredse med at spille til nul. Men jeg synes, at vi agerede langsomt i dag - vi var ikke hurtige nok på andenboldene, som så modsat gav dem muligheden for at blive farlige. Og det er jeg ikke helt tilfreds med. Vores antal af chancer i kampen synes jeg egentlig er okay. Og som vel burde have været nok til at score et mål eller to.
 
Nu endte kampen så med endnu en point-deling. Og
set udefra var det uafgjorte resultat i bund og grund rimeligt.
 
- Og det et jo nærmest det, som jeg er utilfreds med.
Det er ikke fordi at vi giver dem de chancer ud fra det etablerede spil. Det er fordi vi ikke tænker hurtigt nok
i vores omstillinger og vi ikke får trykket nok i vores genpres. Det synes jeg ikke, at vi rammer i dag. Og
det er derfor, at de kommer til de chancer, de gør,
mente Anders Jensen efter sidste fløjt.
 
Første modstander i oprykningsspillet bliver Vanløse
den 22. april.
 
KAMPEN I TAL
13. april 2019
2. division grundspil, sidste spillerunde
Kolding IF-Århus Fremad 0-0
ADVARSLER :
Kolding IF : (45.) Sebastian Sommer, (67.) Casper Bruun, (77.) Henrik Brodersen
Gæster : (39.) Andreas Damgaard, (44.) Christian Bech, (90+4) Martinus Mandal
TILSKUERE :
601


slutstilling i grundspillet, 2. division gruppe 1
(lånt fra flashscore.dk)


sådan starter holdene i oprykningsspillet
kilde: os selv..