sportK - lørdag den 13. april 17.30 - tekst Michael Juncher - fotos Ole Sørensen (c)  

I smed selv sejren væk, KoldingQ !
OP OG NED : KoldingQ burde have afgjort kampen ved te-tid.
Alt i alt fortjent sejr til VSK Aarhus

  

Fodbold 3F Liga slutspil, KoldingQ-VSK Aarhus 1-2 (0-0)

Det sidste indtryk er altid det bedste. Sådan plejer man at sige. Og man må sige, at VSK efterlod det bedste indtryk. Og på baggrund af aarhusianernes anden halvleg, var deres sejr fortjent. For de efterlod sig det bedste indtryk. Ret meget længere er den ikke!
 
Når det så er sagt og skrevet, så kan man begynde at analysere kampen. Og et hastigt kig på blokken fortæller en anden historie. For den kamp burde KoldingQ have afgjort allerede efter de første 45 minutter. Ikke bare spillede holdet flot fodbold. Men man kreerede også chancer. Mange chancer. Den største havde Caroline Ahrendtsen Jensen efter 23 minutter på en god stikning fra en velspillende Sif Rykjær. Og der er noteret adskillige gode og farlige forsøg. Så der var hele, halve og lidt mindre chancer og tilbud. Ret beset burde KoldingQ have ført med et par mål ved pausen. På grund af godt spil, gode tilbud og chancer. Men ind ville bolden ikke. VSK havde et par muligheder, men den ene tog Mia Reetz sig af med en god fodparade, og den anden ramte overliggeren.
 
Mens KoldingQ havde haft vinden med sig før pausen, så var det VSK's tur til det i anden halvleg. Og på en eller anden måde var det som om, at medvinden passede VSK fortræffeligt, mens modvinden ikke syntes at falde i god jord hos hjemmeholdet. Og de sidste 45 minutter efterlod én med en fornemmelse af, at VSK ville det mere end KoldingQ.
 
Alligevel var KoldingQ, der kom foran. Det var efter 60 minutter, hvor Sif Rykjær - der spillede en stor kamp og var sit holds bedste - scorede på en bold fra indskiftede Signe Boysen. Desværre formåede KoldingQ ikke at stå imod VSK i resten af kampen. Og på mål af Mathilde Kruse Madsen og Olivia Holdt satte gæsterne trumf på og sikrede sig alle tre point. Mathilde Madsen er for øvrigt - sammen med keeper Katrine Kleven, Sofie Obel og Christina Beck, som alle fire var med i denne kamp for VSK - tidligere spillere i KoldingQ. Og netop Katrine Kleven var én af de spillere, som VSK kunne takke for en god indsats. Hun stod i vejen for mange gode forsøg.
 
Cheftræner Peter Pedersen var lidt gram i hu. Skuffet.
 
- Der kommer altid nogle bump på vejen, når man har et så ungt hold som vort. Der var rigtig mange positive ting især før pausen, hvor vi også havde en fin boldomgang. Men vi burde have scoret nogle mål. Jeg er lidt overrasket over, hvor meget modvinden betød for os efter pausen, sagde han og fremhævede Benedicte Schrøder.
 
SportK.net er enig. Frk Schrøder er en kæmpe af Guds nåde. Og så var det dejligt at se Signe Hansen Baatrup igen. Og så en kæmpe ros til KoldingQ for en flot første halvleg. Der er krummer i dette unge hold, som imidlertid skal lære, at en kamp varer 90 minutter. Og ikke 55-60.
 
Det bliver muligvis ikke til medaljer i denne sæson. Men lærepengene skal betales først. Det bliver de i øjeblikket. Og så kan man senere indkassere.