sportK - søndag den 14. april 16.00 - tekst og friskt foto Ole Sørensen (c)  


Fortjent hyldest til Kasper Johannesen (nummer tre fra venstre) efter hans udligning til 1-1

Kolding IF og FC Horsens delte
FØRSTE POINT : KIFs nyoprykkede jyllandsseriehold fik forårets første point efter 1-1
imod FC Horsens. Tre point havde været mere rimeligt..

  

Fodbold jyllandsserie 2 herrer, Kolding IF-FC Horsens 1-1 (0-1)

Efter to nederlag i Århus i forårets første to kampe tørstede oprykkerne KIF efter at komme på pointtavlen. Det skulle 'gå ud over' FC Horsens søndag eftermiddag på Autocentralen Park, hvor Kasper Johannesen åbnede med en brændt hundrede procent KIF-chance efter to minutter.
 
- Vi starter jo godt ud, sidder på begivenhederne det første kvarter. Og var vi kommet foran på Kaspers chance, så tror jeg at det givet den ekstra energi der skulle til for at lukke kampen allerede tidligt, filosoferede KIFs cheftræner Ken Højland efter sidste fløjt
 
I stedet for at komme foran, så blev det i stedet 0-1 efter en halv times spil, hvor KIFs målvogter Benjamin Schubert (som var tilført jyllandsserieholdet fra divisionstruppen sammen med også Mathias Høgsholt og Jacob Barklin) kom noget på mellemhånd i en situation, hvor KIF lidt kluntet forinden havde mistet bolden i sit opspil. Og det mål tog tydeligt en del af luften ud af hjemmeholdet i resten af halvlegen.
 
Til gengæld blev det helt og holdent KIFs anden halvleg, hvor først Mathias Høgsholt ramte træværket på et flyvende hovedstød. Hvor Morten ’Grøffe’ Nielsen senere ramte overliggeren. Og hvor KIF endelig - og fuldt fortjent fik udlignet til 1-1, da Kasper Johannesen omsatte en returbold fra forsvaret efter en dødbold til slutresultatet 1-1.
 
Dermed tjente KIF forårets første point. Som let både kunne og burde have været vekslet til tre på den flotte anden halvleg.
 
- I pausen strukturerer vi lidt om og gik over til at spille ’rendyrket’ 3:5:2 – og derfra synes jeg, at vi sidder på kampen. Fordelt på chancer, så bør vi vinde den kamp - vel at mærke uden at spille fantastisk fodbold. Men det er en svær række at spille, for vi møder hold, der står meget dybt. Og vi skal stadig vænne os til at blive lidt mere kyniske, når de få chancer opstår. Vi kan som hold stadig bygge på, for vi mangler lidt flow i det opbyggende spil. Hér har vi stadig en udfordring, erkendte Ken Højland.
 
Som sammen med sit mandskab har næste opgave Skærtorsdag i Ringkøbing.


I denne situation fra anden halvleg ville KIF grumme gerne have haft et straffespark, da gæsternes målmand ramte mand i stedet for bold.
Men dommerens fløjte var tavs