sportK - lørdag den 11. maj 18.30 - tekst & fotos Ole Sørensen (c)  


Kristian Kirkegaard tabte duellen til gæstemålmand Conrado Januario efter godt en halv times spil. Hvilket i øvrigt var den mest
lovende situation de første femogfyrre minutter.

Sejrsmål i det
"B.93. minut"
GYSER-AFSLUTNING : Der var spænding til det sidste, da KIF for Gud véd
hvilken gang vendte minus til plus

  

Fodbold oprykningsspil fra 2. division, Kolding IF-B.93 2-1 (0-0)

Hvis man tror, at en forskel i tabellen på femten point automatisk betyder, at der bliver en let opgave for det bedst placerede hold - ja, så er man allerede bagud! Sådan skal det være - og sådan var den kloge indstilling også hos KIF-træner Anders Jensen forud for KIFs møde med B.93 på Autocentralen Park. Hvis man tvivlede på det udgangspunkt, så burde man se på københavnernes forårsstart hos KIFs nærmeste konkurrent i opryknings-spillet Brabrand, som tabte klart 0-3 til holdet fra Østerbro. Eller på sidste rundes smalle 1-0 nederlag hos topholdet Skive... Så KIF var advaret, ingen tvivl om det !
 
Første halvleg blev en meget lige affære, målt på boldbesiddelse. Men målt på afslutninger, så var KIF en smule foran - dog uden at det på noget tidspunkt brændte på for alvor foran de to mål. Hjemmeholdet havde tre afslutninger indenfor de første ti minutter, det sidste var det mest lovende, hvor B.93-målmand Conrado Januario måtte ud i fuld længde for at redde til hjørnespark. Et af tre KIF-hjørnespark i første halvleg, mens gæsterne måtte nøjes med et enkelt. Uden at nogen af dem førte til noget nævneværdigt. Bedste halve chance i hele halvlegen var vel Kristian Kirkegaards 'halve' friløber efter godt en halv times spil, hvor Conrado Januario igen blev endestationen (se foto). Og dermed kunne holdene gå til pause med 0-0 på måltavlen.
 
2. halvleg havde alt..
 
KIF kom uændret på banen til en anden halvleg, som havde ALT i sig..! Blot seks minutter inden i halvlegen var KIF de små marginaler fra at komme foran, da Simon Schmidt fik tilkæmpet sig et indkast i venstre angrebsside. Det blev taget lynhurtigt til Rune Nautrup, som fra nærmest baglinjen sendte bolden på indersiden af stolpen i den modsatte side - og derfra blev bolden ekspederet 'ud af kommunen'.. Fem minutter senere fik Simon Schmidt selv en god bold 'i spids', men hans afslutning endte i sidenettet.
 
Og så fulgte ellers to dramatiske minutter. Først følte KIF sig voldsomt snydt for et straffespark, da Morten Hansen - set fra tribunen - så ud til at blive revet omkuld i feltet. I den direkte kontra kom B.93 i stedet på 0-1, da Magnus Krogh Hansen pludseligt fik masser af plads lige foran feltet. Og den plads udnyttede han med et tørt, fladt spark forbi Jens Rinke til 0-1. Knapt var bolden givet op, før Kristian Kirkegaard midt for gæsternes mål i en klump af spillere sparkede bolden på overliggeren. Lige ved og næsten...
 
Vigtig KIF-udskiftning
 
Anders Jensen var tvunget til at reagere med en offensiv udskiftning - og det gjorde han med en halv time tilbage på uret. Martin Hedeager Jensen kom på banen i stedet for Henrik Brodersen - og det skulle da i den grad komme til at betale sig. Tyve minutter før tid sendte Mathias Høgsholt (som igen spillede en stor kamp) Martin Hedeager af sted med et langt hovedstød fra midterlinjen. I fuld fart fra baglinjen fik han bolden prikket tilbage foran mål til Rune Nautrup, som dog tabte den direkte duel imod Haitam Hajjami. Men Hajjami fik aldrig bolden ekspederet væk fra farezonen og hans clearing trillede i stedet tilbage imod Hedeager, som fra en spids vinkel sendte bolden de sidste to meter ind over stregen til udligning 1-1. Yderst fortjent !
 
En lidt slidt Kristian Kirkegaard forlod banen umiddelbart efter målet til fordel for Søren Zachariassen. Lige efter kom Emil Orbitsø Nielsen på banen i stedet for Simon Schmidt. Og KIF fik flere og flere afslutninger i takt med, at gæsterne gik mere og mere 'flade' i den skønne forårsvarme. Men de helt store målchancer - dem måtte man vente på helt indtil overtiden.
 
Dramatisk overtid
 
Her var det ved at gå galt for KIF, da B.93 ud af nærmest ingenting skabte en friløber i venstre side til Haitam Hajjami. Hvor Jens Rinke gik ud og fik klaret situationen. Og minuttet senere blev det for alvor sjovt at være tilskuer på Autocentralen Park !
 
Martin Hedeager blev sendt af sted på venstreflanken. Hans indlæg fra omtrent baglinjen lå lige til fødderne af Rune Nautrup - som i stedet for at afslutte første gang fikserede et helt forsvar ved at hoppe over bolden. Bag ham lå Denis Fazlagic fuldstændigt udækket - og han bankede bolden i mål til 2-1 fra syv-otte meters afstand. Et vigtigt, vigtigt mål. Det blev vel kampens sidste spark, som udløste en vild jubel omkring KIFs bænk, som ikke er set siden pokalkampene imod Randers og Vejle. Og vigtig også fordi KIFs to umiddelbare konkurrenter i topstriden, Brabrand og Skive, spillede uafgjort 1-1. Men det resultat var Anders Jensen umiddelbart ikke så interesseret i.
 
- For det tænker vi slet ikke på lige nu. Det gør vi først, når vi nærmer os de sidste kampe, for vi ville blive tossede i hovedet, hvis vi går og lægger regnestykker sammen hver weekend. For mig er det lige nu fløjtende ligegyldigt, hvordan de andre har spillet, for vi koncentrerer os om vores egen kamp. Og derfor nulstiller vi igen og ser i stedet fremad. Næste opgave er Århus Fremad, og det er det, jeg forbereder mig på når jeg er kommet hjem og ser kampen igen.
 
- Jeg synes, at resultatet er fortjent, mest på baggrund af vores første halvleg hvor vi burde have været foran på vores chancer. Vi spillede en fin gang fodbold og holder dem helt væk fra chancer. Men derefter kom de jo så også med deres kvaliteter, for B.93 er et godt fodboldhold. Vi har i truppen altid en tro på det og en kultur, der gør, at vi aldrig lægger os ned før det sidste fløjt er gået.
 
Og at kampen blev lige lovligt spændende - det havde Anders Jensen selvfølgelig også en kommentar til. Med sit karakteristiske skæve smil...
 
- For det er jo det, som vi ser fodbold for - er det ikke ?
KAMPEN I TAL
11. maj 2019
2. division oprykningsspil
Kolding IF - B.93 2-1 (0-0)
MÅL :
(56.) 0-1 Magnus Krogh
(70.) 1-1 Martin Hedeager Jensen
(90+4) 2-1 Denis Fazlagic
ADVARSLER :
Kolding IF : (90.) Rune Nautrup
B.93 : (77.) Godwin McKay, (90+2) Kemson Fofanah
TILSKUERE :
551