sportK - søndag den 12. maj 10.00 - tekst Michael Juncher - arkivfotos Ole Sørensen (c)  


For godt et år siden kunne KoldingQ's U18 juble over et dansk mesterskab. I juni kan holdet måske føje
en pokal for en sejr i pokalturneringen til skabene på Mosevej

KoldingQ's U18 er klar til pokalfinalen
PÅ VEJ : De næste stjerner er på rette vej
  

Fodbold kvinder U18, pokalsemifinale Fortuna Hjørring-Kolding 2-3 (1-0)

KoldingQ's U18 kvinder er klar til pokalfinalen, der spilles 12. juni mod enten Silkeborg eller FC Thy Piger. Det står fast efter den flotte 3-2 sejr i Hjørring over Fortuna, der lige nu fører U18 kvinde DM.
 
Der er ingen tvivl om, at cheftræner Jesper Gejl Larsen og assistenttræner Anders Jensen var tindrende glade. Men de er begge vestjyder, og de har som bekendt begge ben på jorden.
 
- Jo, vi er da relativt glade og tilfredse, lød det med voldsom humor, da vi fangede cheftræneren.
 
Såvel Fortuna som KoldingQ har spillere med til U17 EM i Bulgarien, så ingen af holdene kunne stille op i stærkeste opstilling. Begge klubber manglede fire spillere på den konto.
 
- Når nogle er væk, så må vi jo bare tage nogle andre med. I dag havde vi taget fire fra U16 med. En keeper og tre markspillere. De træner jo med os og kender alt til holdet, lød det fra Jesper Gejl Larsen.
 
Fortuna førte 1-0 ved pausen, da de scorede på et straffespark. Efter pausen lagde KoldingQ låg på med tre scoringer på stribe. Ajla Julardzija udlignede på endnu et straffe, og hun bragte også sit hold på 2-1 med sit andet mål. Endelig scorede debutanten Anne Fabricius til 3-1, inden Fortuna fik pyntet på facit med målet til 2-3. Som i øvrigt også var scoret på straffespark.
 
- Spillemæssigt så det ganske fornuftigt ud. Vi havde det lidt svært i første halvleg, men så fik vi justeret nogle ting, og jeg mener, at det så meget fint ud efter pausen, sagde en veltilfreds cheftræner Jesper Gejl Larsen.
 
Det afgøres onsdag, om det bliver Silkeborg eller FC Thy Piger, der bliver finalemodstander. Hvor finalen skal spilles afgøres først senere. Men det bliver under alle omstændigheder på neutral bane.
 
KoldingQ møder netop FC Thy Piger i turneringen i næste weekend. Det er søndag eftermiddag på Mosevej. Man må hellere kigge op. Det er morgendagens stjerner, der stiller op her.