sportK - mandag den 10. juni 17.45 - tekst & friske fotos Ole Sørensen (c)  

1. DIVISION
UAFGJORT 1-1: ...var nok for KIF til at indløse billetten til 1. division. Brabrand dummede
sig i overtiden imod bundholdet Jammerbugt

  

Fodbold oprykningsspil til 1. division, Kolding IF-Middelfart B 1-1 (0-0)

Først og fremmest en vigtig oprykningskamp, sekundært også et lokalopgør... kampen Kolding IF imod Middelfart havde det meste denne anden pinsedag på Autocentralen Park, hvor KIF-træner Anders Jensen igen havde både topscorer Rune Nautrup og holdets kreative opbygger Kristian Kirkegaard til rådighed efter karantæner.
 
En kamp, hvor KIF med en sejr - og et samtidigt pointtab til Brabrand i hjemmekampen imod Jammerbugt, ville være 100 procent sikre på oprykning til 1. division til efteråret. En udsigt, som burde kunne samle et fyldt Autocentralen Park, og hvor tilfredsstillende 2030 tilskuere da også havde fundet vej, trods eftermiddagens lejlighedsvise truende 'støvregn'.. Og de fik en 'festdag' ud af det.. :-)
 
Middelfart spillede dog de første ti minutter som om 'de ejede banen'. Men blev bremset lidt af en nødvendig skadesbetinget udskiftning allerede efter ti minutters spil, hvor Peter Jul Jensen ikke kunne fortsætte. Det gav umiddelbart KIF lidt bedre plads, mens fynboerne havde travlt med at omstrukturere. Men udover et langskud af Simon Schmidt og et par farlige indlæg, der endte i ingenting, så var det småt med hvad hjemmeholdet fik vist. I den modsatte ende blev det nu heller ikke til meget andet end først et hovedstød af Søren Andreasen, og hvor KIF-målvogter  Jens Rinke kort efter måtte klare ærterne foran Casper Johansen på en 'halv frilløber', så stod der alligevel fortsat 0-0 på måltavlen. Så selv om de helt farlige situationer udeblev i halvlegen, så var halvlegen nu afgjort mere 'Middelfarts end KIFs'. En stor trøst var dog, at Brabrand på samme tid også måtte nøjes med uafgjort ved pausen imod bundholdet Jammerbugt.
 
Den kolde dukkert
 
Og så skete det, der ikke måtte ske. Sebastian Sommer begik syv minutter efter pausen et frispark på kanten af feltet. Det frispark trillede anfører Casper Johansen kort til Nikolaj Hagelskjær, som fra tyve meter bankede bolden op i det fjerneste målhjørne til 0-1. Et rigtigt 'søndagsskud' på en mandag...
 
Det mål udløste KIFs første udskiftning, hvor en indtil da lidt 'usynlig' Martin Hedeager Jensen forlod banen til fordel for Kristian Kirkegaard. Og blev første gang rigtigt farlige tyve minutter inde i halvlegen, da en solotur på venstrekanten og et indlæg fra Mathias Høgsholt lå godt til en afslutning af Morten Hansen. Men som desværre ikke fik ramt bolden rigtigt. Casper Bruun kom kort efter på banen i stedet for Simon Schmidt, og i takt med udskiftningerne overtog KIF spillet mere og mere. Og det havde bestemt ikke været uretfærdigt, om KIF fem minutter senere havde udlignet, da Sebastian Sommer fik sidste fod på et indlæg foran mål. Men hvor bolden endte over mål.
 
Den store forløsning
 
Men den udligning kom, helt fortjent! KIF fik tilkæmpet sig et hjørnespark i venstre angrebsside, som endte på panden af Casper Bruun, som headede på overliggeren. Og hvor Rune Nautrup (hvem ellers..) stod det helt rigtige sted på returbolden og bankede bolden i nettet til 1-1 fra to meters afstand. Syv minutter senere kunne det endda let være blevet 2-1, da Middelfarts målscorer Nicolaj Hagelskjær gled i opspillet og Rune Nautrup fik fat i bolden. Men desværre for KIF blev hans afslutning blokeret i sidste øjeblik. Tæt på var det også på et hovedstød få minutter senere af Mads Zederkof på Sebastian Sommers frispark. Middelfart var nu tæt på at spolere dagen for KIF, hvor Mathias Høgsholt mistede bolden i opspillet, hvilket gav en friløber til Middelfart. Som Mads Zederkof flot, flot fik løbet op og tacklet i skudøjeblikket. Hvor fandt han den luft fra..?
 
Den HELT store forløsning
 
Hér var der godt ti minutter tilbage. Og selvom KIF pressede lidt på for at få scoret et vigtigt sejrsmål, så var det også som minutterne gik tydeligt, at det ene point jo altså også kunne bruges... På det tidspunkt var stillingen i Brabrand ukendt for spillere og trænere efter eget ønske. Så der var jubel over det ene point, da slutfløjtet lød. Og den jubel blev til et kæmpe brøl, da Jammerbugt langt inde i overtiden snød Brabrand fuldstændigt og scorede sit sejrsmål til 1-2. Det blev slutstillingen i Aarhus - og dermed var det en kendsgerning - KIF er klar til 1. division allerede inden sidste spillerunde næste weekend. Hvor KIF passende kan ta' en ramme pilsnere med til sin modstander, der jo netop er... Jammerbugt.
 
- se stemmer fra dagen med et <klik> hér -
 


Igen dejligt at se en fyldt tribune på Autocentralen Park !! :-)

KAMPEN I TAL
10. juni 2019
2. division oprykningsspil
Kolding IF - Middelfart B. 1-1 (0-0)
MÅL :
(53.) 0-1 Nikolaj Hagelskjær
(76.) 1-1 Rune Nautrup
ADVARSLER :
Kolding IF : (45+2.) Sebastian Sommer, (53.) Rune Nautrup, (90.) Mads Zederkof
Middelfart B :
TILSKUERE :
2.030