sportK - mandag den 10. juni 19.30 - tekst Michael Juncher - arkivfotos Ole Sørensen (c)  

KoldingQ's U 18 spiller pokalfinale
i Silkeborg
FLOT BANE : Kampen spilles på en næsten spritny kunststofbane
  

Tirsdag 19.00, Jysk park, Ansvej 108, 8600 Silkeborg :
Fodbold pokalfinale U 18 piger, Silkeborg-KoldingQ


KoldingQ gør det godt på seniorplan. Men på ungdomsplan kører det også som efter en snor. Ikke mindre end tre ungdomshold fra KoldingQ har spillet sig i en pokalfinale. U 18 pige DM, som også i turneringen er i toppen i Danmark, spiller tirsdag aften pokalfinale mod Silkeborg.
 
Cheftræner Jesper Gejl Larsen glæder sig sammen med sine spillere.
 
- Vi kan ikke komme udenom, at vi må være favoritter her. Vi har lige slået Silkeborg i en turneringskamp, men i den kamp var vi på hælene i starten, og vi tager opgaven meget seriøst. Jeg har inviteret samtlige spillere, som har været med i disse pokalkampe, med. Og jeg kan sige, at vi stiller stærkeste hold. Der er en enkelt, som er skadet og som vi prøver at spare til kampen på lørdag, som ikke er med. Men ellers stiller vi med en stærk trup på 14 mand, siger cheftræneren.
 
Han gav sine spillere træningsfri mandag, så de kan lade op til finalen. Og når den er spillet, forhåbentligt med et godt resultat, så kan man så begynde at se hen til lørdagens kamp hjemme mod Varde. Her kan man sikre sig sølvmedaljer i U 18 pige DM. Brøndby var lige ved at snuble i Lyseng, men københavnerne vandt 4-3. Men en sejr lørdag betyder, at sølvet er hjemme. KoldingQ er to point foran Brøndby.
 
Pokalfinalen spilles på et næsten helt nyt græstæppe, som blev indviet i 2017. Det er en kunststofbane af højeste karat. Det er her, at Silkeborg IF spiller sine hjemmekampe. Silkeborg IF, som netop har sikret sig oprykning til herrernes Superliga.
 
Der er plads til 10.000 tilskuere. Så mange kommer der næppe. Men her er der mulighed for at se nogle spillere som på lidt længere sigt vil være inde omkring kvindernes A-landshold. Så kig dog forbi.