sportK - mandag den 10. juni 18.30 - tekst & friske fotos Ole Sørensen (c)  


FORTJENT lufttur til KIFs cheftræner Anders Jensen. Som sammen med sin sportschef og resten af KIFs stab
går en travl sommer i møde

OPRYKNING
SLUTFLØJT : ...men langt fra slut på arbejdet i Kolding IF.
Faktisk er det arbejde næsten 'kun' ved at begynde..

  


To af mændene bag KIFs vej opad, sportschef Ulrik Petersen (til venstre) og cheftræner Anders Jensen

 
Sportschefen
 
Tingene blev afgjort på det grønne græs i denne weekend. Nu venter kampene i 1. division om få måneder. Så det var logisk at spørge KIFs sportschef Ulrik Petersen, om man følte sig klar til 1. division?
 
- Næh, men det må vi jo sørge for at blive, jo. Vi er dog mere gearet end vi var for to år siden – men det er klart, at der ligger et kæmpemæssigt arbejde foran os. Hvis ikke vi har haft arbejdshandskerne på før, så skal vi i den grad have det nu. Så det bliver en travl sommer for mig og mange andre, for 1. division er jo langt mere vidtrækkende, end jeg tror at mange forestiller sig. Arbejdet i en første divisionsklub er jo et helt andet ’game’, en helt anden liga, et helt andet niveau...
 


Rune Nautrup var endnu engang manden med 'den gyldne fod', som med sit udlignende mål sendte KIF
direkte i 1. division

 
Topscoreren
 
Midt i alle festglade mennesker foran omklædningsrummet stod KIFs Rune Nautrup omringet af tre af sine 'gamle' trænere, som alle - med et stort glimt i øjet - havde travlt med at give sig selv æren for Runes succes. Så hvordan havde manden det, som netop havde sparket Kolding IF i 1. division ?
 
- Han er bare rigtig, rigtig glad - og rigtig, rigtig stolt af de hér drenge. Hvis du går ind i omklædningsrummet og tæller nu, så er der mange derinde, som har spillet tre, fire – ja, syv år hernede. Vi var enige om, at vi skulle gå efter at rykke op. Og at vi gør det sammen, det er bare kæmpe stort. Og når det presser sammen til sidst, så er vi et hold, der står sammen om opgaven. Så jeg er kæmpe stolt af drengene og alle dem rundt om klubben, der har gjort et kæmpe arbejde. Trænere, ledere stab.. det har bare været helt unikt
 
Det afgørende mål skulle have et par ord med på vejen..
 
- Jamen det er jo en standardsituation på et hjørnespark, som Casper Brun kommer op og får headet på overliggeren. Riposten lander foran mig – og så var det jo ’bare’ at sparke den i mål, sagde en beskeden Rune Nautrup, topscorer i 2. division. Og som i øvrigt samtidigt forsikrede, at den plads agtede han da at beholde, gerne også udbygge efter næste weekends sidste kamp i Jammerbugt.
 


To mænd, der i den grad har stået bag KIFs resultater og succes, cheftræner Anders Jensen og målvogter Jens Rinke Kristensen

 
Træneren
 
Så er det slut med nervekampene for denne gang. KIFs cheftræner Anders Jensen trådte til, da det så sortest ud for Kolding for to år siden. Han overtog et hold, som var få kampe fra at rykke ned efter et rædselsfuldt forår med få sejre - og få smil hos både trup og omgivelser. Han tog det tunge ansvar på sig at stå i spidsen for at forsøge at redde en 'synkende skude'. Det lykkedes nærmest mirakuløst. Og i dag står han i spidsen for et hold, som lige om lidt spiller i landets næstbedste række. Så hvor stor var den sten, der netop var faldet fra hans hjerte?
 
- Jo, den er tung – måske især fordi vores omgivelser jo nærmest har forventet af os, at vi ville levere varen. Og det sker jo ikke på baggrund af, at vi har mange rutinerede spillere, som vi kunne læne os op ad undervejs. I stedet har vi forsøgt at hanke op i fællesskabet – og det har bragt os dertil, hvor vi er i dag.
 
Heller ikke han var på stående fod sådan 'lige' parat til den 1. division, der venter..
 
- Næh, men det må vi blive. Det bliver en travl sommer! Vi sender spillerne på sommerferie efter næste weekends sidste turneringskamp i Jammerbugt. Og derefter, så er vi en del, som må trække i arbejdstøjet. Men det gør vi nu glædeligt!
 
Selvfølgelig skulle dagens kamp også have et par ord med på vejen..
 
- Jamen, jeg synes jo netop, at vores præstation i sæsonen bliver sat i relief af, at vi holder et fantastisk godt fodboldhold med nogle fantastisk dygtige spillere som Middelfart bag os. Og ret beset, så sidder de vel også på det meste i dag. Undervejs får vi godt nok skabt vores chancer – men vi ville nu gerne have været mere på bolden i dag. Desværre lod vi os nok påvirke af kampens betydning – men det er umuligt at bebrejde drengene at have det i baghovedet.
 
Nu resterer blot en enkelt kamp ude imod Jammerbugt, som ikke har nogen som helst betydning. Naturligvis undtagen for Anders Jensen, som altid vil vinde. Uanset hvad!
 
- Ja, det bliver nok noget svært at forklare det til gutterne lige i dag. Men vi tager selvfølgelig også derop for at vinde – og så regner jeg lidt på at bringe et par spillere i spil, som ikke har spillet så meget i foråret også.
 
Sagde træneren i larmen fra ’et feststemt’ omklædningsrum. Og som ikke rigtigt vidste, hvad resten af dagen ville bringe…?
 
- Neeejj... jeg har gået lidt sådan fra minut til minut i dag, så jeg har ikke rigtigt koncentreret mig om andet end kampen. Men prøv lige at høre, hvad der sker derinde lige nu.. Kæmpe stor cadeau til drengene, hvor der derinde sidder seks eller syv spillere, der også var med til at redde livet i 2. division for to år siden – og den er den rejse, som jeg er rigtigt stolt af at have været en del af. Også mindst lige så stolt af de spillere, som er kommet til undervejs og har været med til at løfte holdet