sportK - tirsdag den 11. juni 22.00 - tekst Michael Juncher - friske fotos Ole Sørensen (c)  

TILLYKKE
til KoldingQ's pokalvindere i U15
POKALFIGHT : Sådan skal pokalfodbold være

MASSER af fotos fra pokaltriumfen under referatet
  

Fodbold pokalfinale U15 piger, KoldingQ-FC Horsens 5-3 efter straffespark, ordinær kamp 1-1

Autocentralen Park lagde rammer til, da KoldingQ og FC Horsens tirsdag aften spillede pokalfinale i U15 foran godt og vel 400 tilskuere.
 
Og lad det være sagt med det samme. Sådan skal pokalkampe spilles. Der var igennem de to gange 35 minutter tale om indædt fight, bidende tacklinger, hidsige dueller, hvor ingen trak sig en tomme. Og også i mange mange glimt god og rigtig fodbold. Kort sagt pokalfodbold af bedste karat.
 
KoldingQ kom bedst fra start, og holdet var bedst i første halvleg. Det blev også 1-0 efter 13 minutter. Men så alligevel ikke. Der blev dømt offside. Men det var KoldingQ, der sad på det meste, og holdet kunne have fortjent at føre ved pausen. Der er noteret adskillige gode forsøg, men man savnede den sidste præcision.
 
I anden halvleg blev kampen så vendt på hovedet. Horsens begyndte at røre på sig. Vandt duellerne, kom først på boldene, og de skabte da også chancer. KoldingQ var bestemt ikke gode venner med bolden i denne periode, og der blev lavet mange fejl over hele linjen. Det virkede også som om, at Horsens fysisk var en tand eller to foran. Og det var slet ikke ufortjent, at Trine Schøtt bragte Horsens foran efter 57 minutter. Hun var umarkeret inde i det lille felt og headede bolden ind efter et hjørnespark fra venstre side.
 

Trine Schøtt (31) header FC Horsens foran 1-0
 

KoldingQ forsøgte at løsne op, men det var Horsens, der var toneangivende. Hvis resultatet 0-1 havde holdt kampen ud, så var der vel ikke en kat, der kunne have mjavet af det. Men dette var altså en pokalkamp, og her gælder der andre regler. Pokalfodbold har sit eget liv. Og sørme om ikke KoldingQ fik udlignet. For de gav ikke op og forsøgte at komme frem ad banen. Og da uret stod på 70.19 fik Malou Frisk skubbet bolden over stregen med pæn hjælp af Horsens keeper. 1-1 holdt kampen ud, og så skulle der straffespark til for at finde en vinder.
 


Malou Frisk (4) sørgede for den sene udligning til 1-1
 

KoldingQ startede med at brænde, men på stribe scorede Line Bihl, Pernille Sanvig, Amalie Solberg Jensen og Sofie Christoffersen, mens to Horsens-spillere misbrugte.
 
Og så kunne jublen bryde ud. KoldingQ er pokalmester 2019. TILLYKKE.
 
Assisterende træner A-landsholdet Katrine S. Pedersen, som er den, der har spillet flest landskampe for Danmark var også tilstede.
 
- Det var en god fodboldkamp med KoldingQ bedst før pausen og Horsens bedst i anden halvleg. God fodbold på et flot stadion med spillere, der tør udfordre, sagde hun.
 
Cheftræner Oliver Lundgaard var en glad mand.
 
- Det var et flot set-up i aften. Stor tak til de mange hjælpere, der har været med til at få dette her op at stå. Det var en fed oplevelse for spillerne, der også sagde, at de tydeligt kunne mærke stemningen fra tilskuerpladserne. Vi har nogle chancer før pausen, vi bør score på, mens vi falder lidt ud i anden halvleg og mister attitude. Horsens havde os nede i sækken, men vi hev os op igen. Det var bare fedt. Nu tager vi alle sammen på Mc'Donalds for at få noget at spise og fejre sejren og pokalen. Det der med Mc'Donalds er en tradition. Det gjorde vi også efter 5-5 kampen i Hjørring mod Fortuna, sagde Oliver Lundgaard, der også nævnte, at han ikke kun kigger opad til U16-spillerne, hvor han sender spillere op for at træne med. Han kigger også nedad. Ned til U14, hvor han tager nogle af disse spillere med i træningen.
 
Og så var lige en kæmpe ros til Kamille Westergaard.
 
- Hun har været ude med en korsbåndsskade i 1½ år. Hun kom ind og spillede sin første kamp siden hun blev skadet. dejligt at se hende på banen igen.
 
Bedste spiller for KoldingQ var Pernille Sanvig, mens Katrine S. Nielsen var bedst hos Horsens. Det er begge spillere, som vil kunne drive det vidt, hvis de selv vil og kan holde sig skadesfri.

fotos fra endnu en dejlig dag på Autocentralen Park