sportK - lørdag den 6. juli 15.00 - tekst Michael Juncher - arkivfotos Ole Sørensen (c)  


Pigerne er i gode hænder i det forestående USA-eventyr. Jesper Bisgaard har prøvet turen før - og er 'tovholder'

KoldingQ tager til USA
MANDAG MORGEN : Rejseplanen er Billund-Los Angeles via Amsterdam
  

24 spændte spillere fra KoldingQ's U16 og U18, samt otte ledere med 'tovholder' Jesper Bisgaard i spidsen, skal tidligt op på mandag. Kl. 03.00 afgår maskinen nemlig til Amsterdam, hvor man skifter kurs og tager en ny maskine. Destinationen er nu Los Angeles. Den største by i Californien (cirka 4 millioner indbyggere), hvor man er i gode, varme hænder hos diverse værtsfamilier. I LA (som man jo også bare benævner byen) skal truppen blandt andre ting have en rundtur i berømte Hollywood, før turen fortsætter.
Søndag den 13. juli skal man nemlig ud at flyve igen. Denne gang går turen til Minneapolis i staten Minnesota, beliggende ved den navnkundige flod Mississipi. Minneapolis er en mindre by med "blot" omkring de 385.000 indbyggere.
 
Her venter nye værtsfamilier. Og her venter det sportslige højdepunkt. Deltagelsen i én af verdens største fodboldturneringer, USA Cup. Det er 32. gang, turneringen afvikles, og da vi kiggede sidst på nettet var der tilmeldt i alt 1152 hold fra tyve lande, toogtyve stater samt fire hold fra canadiske provinser.
 
Jesper Bisgaard er som nævnt 'tovholder' på turen. Bisgaard sluttede jo som bekendt i KoldingQ før sidste sæson og kunne skrive to gange DM på sit CV. Han stod nemlig i spidsen for KoldingQ's U18 pige DM hold, som to år i streg vandt det danske mesterskab.
 
- Jeg har noget netværk i USA eftersom jeg også var med på den sidste tur, vi havde derover. Og vi skal derover for at snakke noget engelsk - for at bo hos vore værtsfamilier og for at lære noget om amerikansk kultur og værdier. Sidst, jeg var der, boede jeg hos en familie, som jeg lærte godt at kende og som var på gen-visit i Danmark for fire år siden, hvor de var hos mig. Det bliver et godt gensyn, siger Jesper Bisgaard, der også kommer ind på økonomien. For mange, som har været oppe på Mosevej for at se 3F Ligaholdet spille, har ikke kunnet undgå et se, at unge smilende piger har været rundt og sælge bolde i pausen i spillet 'tættest på keglen og vind en præmie'. Boldene har kostet en lille sum og pengene er alle gået ubeskåret til præcis denne tur. Men hele denne indsats og andre initiativer har ikke kunnet dække omkostningerne til en fjorten dages tur til USA.
 
- Der er ingen gratister her. Alle, både spillere, ledere og forældre, betaler hver omkring 17.000 kroner for at deltage, siger han.
 
KoldingQ deltager med fireogtyve spillere.
 
- fireogtyve er ikke helt nok. Men vi låner nogle spillere, så begge hold har folk nok, siger Jesper Bisgaard, der også nævner, at KoldingQ i 2011 vandt i rækken G17.
 
- I år deltager vi er G16 og G19, siger han.
 
1152 hold? Det er mange.
 
- USA Cup er en kæmpeturnering. Men der er altså også ikke mindre end 52 baner at spille på. Imponerende, slutter Jesper Bisgaard.
 
Ja, det er i sandhed imponerende.
 
SportK.net ønsker alle KoldingQ'ere - ledere, spillere og forældre - en fantastisk god tur. En tur som slutter med afrejse fra USA søndag den 21. juli og hjemkomst til Billund dagen efter om formiddagen.
 
Gad vide, om der er træning mandag aften?