sportK - torsdag den 3. oktober 20.30 / redigeret 21.30 - tekst & friskt foto Ole Sørensen (c)  


Christian Ege Nielsen får clearet foran KIF's Christian Kudsk

Det bedste hold vandt
lokalopggøret
FC FREDERICIA : For anden gang i år vandt FC Fredericia med et enkelt mål over Kolding IF.
Nederlaget var KIF's første på hjemmebane i NordicBet Ligaen

  

Fodbold NordicBet Ligaen, Kolding If-FC Fredericia

Prøv engang at kaste et blik på stillingen i NordicBet Ligaen før denne spillerunde. Nummer 1 Vejle B, 2 FC Fredericia og 3 Kolding IF... Sydjylland dominerer den næstbedste række totalt...! Torsdag aften mødtes Kolding IF og FC Fredericia for anden gang i år efter at have givet hinanden en 'herre-fight' i den første kamp, som Fredericia jo i august vandt 4-3. Det var - med andre ord - tid til revanche!
 
Dengang scorede Steven Enna for FC Fredericia. Det gentog han efter ti minutters spil, hvor et angreb i venstre landede på hans fod i midten, som han sikkert omsatte til 0-1. Ikke lige den bedste optakt for hjemmeholdet, som forsvarsmæssigt ikke så voldsomt skarpe ud i den situation! Syv minutter senere brændte det igen på i KIFs målfelt, hvor et indlæg fra Kirkegaard nåede Rasmus Møller på midten, hvor chancen dog løb ud i sandet.
 
I den modsatte ende var Simon Smith på færde med en 'halv' afslutning lige på Fredericia-målmand Alexander Nybo. Tættere på var det på den halve time, hvor et rush på højrekanten af Christian Kudsk endte med et skarpt indlæg, som Jeppe Hansen kom centimeter for sent til på midten. Men ellers var det godt nok så som så med farligheden hos hjemmeholdet. Mest lovende var næsten et 'mindre skydetelt' otte minutter før pausen, hvor Morten Hansen fik 'sidste forsøg' - men hvor gæsternes forsvar hver gang var i vejen for afslutningerne.
 
0-1 blev også pausestillingen. Ganske fortjent, set fra tribunen. Gæsterne virkede som det bedste hold de første 45 minutter - og startede også 2. halvleg med et pres. Agon Mucolli serverede et indlæg fra venstre, som KIF-målmand Jens Rinke måtte give hjørnespark på. Hjørnesparket endte for fødderne af Kirkegaard, som fyrede af fra kanten af feltet. Men ved siden af mål.
 
Kold dukkert
 
Tre minutter inde i anden halvleg gjorde dog netop han 'det onde' ved sine gamle holdkammerater. Agon Mucolli sendte en mønsteraflevering af sted gennem KIF's fremrykkede forsvar. Her var Kristian Kirkegaard klart den hurtigste og sendte bolden fladt i nettet til 0-2.
 
Første reelle forsøg fra hjemmeholdet kom et kvarter inde i halvlegen, hvor et hjørnespark fra Niels Letort endte i et Mads Zederkof hovedstød lige over mål. Det var - desværre for hjemmeholdet - i bund og grund også det med de farlige afslutninger! Det var nemlig på ingen måde KIF's kamp, hvor det bestemt ikke var viljen, det skortede på. Men de rette løsninger til at lukke Fredericia's forsvar op - dem havde hjemmeholdet, der manglede både den karantæneramte Rune Nautrup og den skadede Denis Fazlagic, ganske enkelt ikke. Træner Anders Jensen skiftede tre gange - uden at presset blev markant større på Fredericia's mål. Der skulle noget andet til...
 


Fredericia's fanafsnit gav en god lydkulisse kampen igennem

- men også ros til hjemmeholdets tilhængere, som fulgte trop
i alle fireoghalvfems minutter

Reducering
 
Som nu f.eks. et straffespark! Det blev dømt et kvarter før tid, hvor gæsternes Christian Ege Nielsen havde hånden på et hovedstød fra Mads Zederkof efter et indlæg fra kanten. Og her var Jeppe Hansen usvigelig sikker og sendte bolden i nettet til reducering 1-2. Det gav håb om en KIF-slutspurt.. som dog aldrig kom, sådan for alvor. Det var Fredericia denne aften simpelthen et for klogt spillende mandskab til at tillade. Og som også havde kampens sidste mulighed i de sidste sekunder, hvor Anders Holvad afsluttede lige på Jens Rinke.
 
Så det blev ved 1-2. Set fra min plads en fortjent sejr til FC Fredericia denne aften, hvor KIF forsømte at forkæle de lidt over 2.000 fremmødte tilskuere og dermed måtte lide sit første nederlag på hjemmebanen i efteråret.
 
KIF-træner Anders Jensen ærgrede sig...
 
- For jeg ved ikke helt, om jeg synes at resultatet er fortjent. Som jeg ser det holder vi dem fra de store chancer. Men vi manglede dog at få styr på det indlæg til målet i første halvleg, som jeg stadig ærgrer mig helt vildt over. Havde vi holdt kampen åben noget længere, så havde vi også haft muligheden for at få point med fra den. Når det så er sagt, så spiller vi altså også imod et rigtigt godt fodboldhold, hvor det er nødvendigt at ramme dagen for at få point.. Og det niveau ramte vi ikke i dag, desværre…
 
 
KIF forsøgte sig med sine tre udskiftninger i kampens sidste fjerdedel. Uden at det dog gav de store ændringer
 
- For vi måtte jo op og jagte muligheden for i hvert fald det ene point. Vi havde jo tydeligt svært ved at spille os frem til de store åbne chancer, så vi måtte forsøge at ændre lidt på opstillingen. Vi skiftede om til at spille 4:4:2, da vi fik Zachi (Søren Zachariassen, red) ind det sidste kvarter. Det gav os et straffespark - men desværre ikke mere, erkendte træneren.
 
KIF spiller igen på Autocentralen Park allerede på fredag, hvor Nykøbing FC kommer på besøg.
KAMPEN I TAL
3. oktober 2019
NordicBet Ligaen
Kolding IF-FC Fredericia 1-2 (0-1)
TILSKUERE : 2.020
           
      0-1 Steven Enna 10.
        Chr. Ege Nielsen 36.
           
      0-2 Kr. Kirkegaard 52.
        Jacob Jacobsen 66.
        Mathias Kristensen 74.
80. Jeppe Hansen 1-2