sportK - lørdag den 16. november 17.15 - tekst Michael Juncher - arkivfotos Ole Sørensen (c)  

KoldingQ tabte grundspillets sidste kamp
FORTJENT : VSK Aarhus var hele tiden et skridt foran KoldingQ og vandt fortjent.
  

Fodbold Gjensidige Kvindeligaen, KoldingQ-VSK Aarhus 0-1 (0-1)

Cheftræner Peter Pedersen sagde vel egentlig det hele om de 93 minutter.
 
- Jeg har fuld forståelse for spillerne. Vi leverede ikke 100 %, men ved du hvad? Der var intet at spille for, og nu har vi levet denne nomadetilværelse i lang tid, hvor vi ikke vidste, hvor vi skulle træne. Og det har kostet resurser. Ingen tvivl om det. Så det har været et travlt efterår, sagde han.
 
SportK.net spurgte naturligvis, hvor holdet skulle træne i den kommende uge.
 
- Jeg ved først noget senere. Måske bliver det Kildevæld Efterskole. Måske bliver det Vejen, sagde Peter Pedersen.
 
Utroligt at sagen med Kolding Boldklub ikke er løst. Det er sgu synd for spillerne og alle de mennesker, der er bagved.
 
Der skal jo også skrives lidt om kampen. Og det er nemt. VSK var bare bedre på dagen. Markant bedre. Heller ikke de havde noget at spille for som sådan Men det var tydeligt, at dette hold består af mere rutinerede spillere. Så bortset fra en god periode i starten af kampen, så var det aarhusianerne, der bestemte slagets gang. De første vel 25 minutter var jævnbyrdige og med små og store tilbud til begge parter. Men derfra og kampen ud bestemte VSK. Det gjorde holdet fordi man løb bedre for hinanden, Boldholderen havde altid nogle spilmuligheder, og man vandt de fleste dueller. Fordi man gik mere helhjertet ind i dem. Pasningerne var også bedre. Boldomgangen var på et langt bedre niveau end hos KoldingQ. Og sådan helt generelt var KoldingQ´s spil ikke spændende at se på. Der manglede noget vilje, noget energi og noget mod. Der manglede klogskab. Og der var urimeligt mange fejlafleveringer.
 
Når det så er sagt og skrevet, så var der dog også positive ting at skrive om. Maria Agerholm Olesen Isabella Bryld Obaze og Signe Hansen Baatrup kom ind i anden halvleg. Det er helt tydeligt, at Signe Hansen Baatrup, som kom ind fra anden halvlegs start har været ude længe. Hun mangler kamptræning. Men dejligt at se hende tilbage. Og så kan vi godt forstå, at keeper Lene Christensen er på U23 landsholdet og også blev indkaldt til A-landsholdets træning før kampen i tirsdags. Lene Christensen er ualmindelig god og sikker i sine indgreb. Klart bedste spiller for sit hold i denne kamp. Resten kan gøre det meget, meget bedre.
 
Det kan de så bevise næste lørdag i pokalkvartfinalen mod Sundby. Og det skylder de faktisk at gøre.