sportK - onsdag den 20. november 11.30 - tekst Michael Juncher - fotos lånt fra Kolding Bokseklubs facebook  


Alix-Noël Beauzieux Sennels, nykåret dansk mester i boksning

Kolding-bokser dansk mester
ALIX : Alix-Noël Beauzieux Sennels fra Kolding Bokseklub er jysk- og dansk mester
  

DM boksning

De er stolte af ham dernede i Kolding Bokseklub. Alix-Noël Beauzieux Sennels, der bokser i kassen 64-69 kilo, blev for nylig dansk mester med en klar 5-0 sejr i finalen mod en akavet Noor Akman.
 
Alix har en spændende historik bag sig, forklarede cheftræner Jan Filbert.
 
- Alix var gadebarn i Haiti, men blev som 2-3 årig, jeg kan ikke huske det nøjagtigt, adopteret af en dansk familie og har boet i Danmark lige siden. Han er 24 år og har bokset i Kolding Bokseklub igennem mange år. Til januar skal han forsvare titlen som jysk mester og senere på året som dansk mester, siger Jan Filbert..
 
Kolding Bokseklub er en sammenslutning af de to hæderkronede klubber KIF og AIK. De to klubber gik sammen i 1991 og har således 28 år på bagen. Der er mange medlemmer.
 
- Vi har lidt over 300 medlemmer, og der er både kvinder og mænd. Vi har seksten kampboksere hvoraf de tretten har en startbog. Det kræver meget at få en startbog, for bokseren skal blandt andet gennem en grundig lægeundersøgelse, før man får lov til at bokse kampe, fortalte Jan Filbert.
 
Og netop han ved udmærket, hvad der kræves for at bokse kampe. Han har nemlig selv været kampbokser og har 82 kampe på bagen. deraf 60 vundne. Respekt for det.
 
Kolding Bokseklub afholder også stævner og der skulle komme et af slagsen i februar. SportK.net satser på at være til stede.