sportK - søndag den 17. november 18.00 - tekst & arkivfoto Ole Sørensen (c)  


Rune Nautrup var dobbelt målscorer, da KIF vandt i Skive

KIF fik en perfekt afslutning
på efteråret
RUNE NAUTRUP : KIF's topscorer scorede to gange, da KIF vandt i Skive
  

Fodbold NordicBet Ligaen, Skive IK-Kolding IF

Det har unægteligt været en speciel uge for Kolding IF, som efter nederlaget til HB Køge valgte at fyre sin cheftræner Anders Jensen. Angiveligt, taget efter pressemeddelelsen, fordi ledelse og sportschefen manglede udvikling på holdet. Den polemik kommer vi givetvis tilbage til i løbet af den kommende uge, hvor KIF's ledelse har lovet at ville 'tale' om beslutningen efter efterårets sidste kamp.
 
For den kamp sidste kamp i efteråret - det var jo i dag, hvor KIF mødte op i Skive med blandt andet to længe ventede stamspillere tilbage i startopstillingen. Martin Høgsholt var tilbage i det centrale forsvar, mens Denis Fazlagic var klar på kanten i angrebet. Mens dagens bænk i øvrigt blev styret af holdets normale co-træner Erik Nielsen, assisteret af Sentu Arianayagam og Christian Dybro
 
0-1
 
KIF startede opgøret klart bedst og havde allerede efter syv minutter et giftigt indlæg. Jens Letort var efter et par kampe på kanterne tilbage på sin vanlige plads i den centrale midtbane - men måtte nøjes med at være tæt på at nå bolden og skabe en god målchance. Men den chance kom godt fem minutter senere. Simon Schmidt forsøgte sig med en afslutning langt ude fra - og den bold voldte Skive's målvogter Marcus Bobjerg Jakobsen så store problemer, at den blot blev halvklaret ud i fødderne på Rune Nautrup, som køligt omsatte til 0-1.
 
Også i det efterfølgende var KIF hyppige gæster i Skives målfelt. Ti minutter senere blev et kontraløb, skabt af Denis Fazlagic og Morten Hansen på kanten, til et indlæg mod midten, hvor Rune Nautrups afslutning denne gang dog
ikke blev omsat i mål. Og man skulle helt hen til ti minutter før pausen, før Skive's første reelle - men forgæves - afslutning på mål faldt. Meget betegnende var Niels Letort i den direkte kontra i stedet tæt på mål efter en aflevering fra Rune Nautrup.
 
Skive's største chance i første halvleg faldt fem minutter senere, hvor en KIF-fejl i opspillet gav Sebastian Denius en oplagt mulighed - men hvor han heldigt for KIF trods en god position ikke fik ordentligt træf på bolden. Lige efter var Simon Schmidt med en fejlslagen clearing tæt på at bringe Jens Rinke i problemer. Men Rinke var som altid sikkerheden selv og var 'selvfølgelig' igen herre i situationen.
 
I stedet skulle KIF få et mål mere at gå til pause på. Rune Nautrup slog et præcist indlæg til Morten Hansen, som i feltet blev fældet af Skive's Magnus Jensen. Han så gult i situationen - og dommer Chris Johansen pegede på straffesparkspletten.
 
0-2
 
Se, nu husker nogen sikkert, at Rune Nautrup brændte et straffespark senest Kolding var på besøg i Skive (23. maj). Dengang kostede det point, da det brændte straffespark i dommerens tillægstid gav hjemmeholdet en 1-0 sejr. Men denne gang var der 'ingen fejl på skriften'. KIF's anfører var sikkerheden selv og scorede til pausestillingen 0-2, som må kaldes fuldt fortjent efter en halvleg, hvor KIF havde haft bolden klart mest (Bet365 viste 67%) - og som havde holdt hjemmeholdet nærmest fuldstændigt fra målchancer.
 
Anden halvleg blev knapt så livlig på den tunge bane - men stadig med KIF med det spillemæssige overtag. Ti minutter inde i anden halvleg var Rune Nautrup igen på spil med en afslutning, som endte forbi mål. Mere farligt var det blot to minutter senere, hvor et langt slået Skive-frispark endte i KIF's målfelt, hvor bolden i andet forsøg med stort besvær og en super-redning af Jens Rinke blev clearet til et hjørnespark. Mere Skive, for ti minutter senere blev KIF's Jakob Kiilerich fanget højt på banen i et kontraløb, som i stedet endte i et frit løb til Sebastian Grønning, som dog blev hårdt presset af Simon Schmidt, så hans afslutning endte over Jens Rinke's mål. Så hjemmeholdet forsøgte at få vendt kampen - uden held!
 
'Hva' fanden sker der..?'
 
Ti minutter før tid indskiftede KIF-bænken Martin Hedeager Jensen i stedet for en sikkert træt Denis Fazlagic, som havde vist sit værd i sin første kamp i startopstillingen efter skaden. Blot to minutter senere troede de fleste (incl. stadionspeakeren), at Skive havde reduceret. Et indlæg fra kanten blev presset ind i KIF's målnet - men forinden var der nu fløjtet for et frispark til KIF. Hvilket fra en - ved en fejl - stadig tændt mikrofon fra stadions speakerboks højlydt udover stadion blev kommenteret med et: 'Hvad fanden sker der..?'
 
Tre minutter før tid kom Henrik Brodersen på banen i stedet for Oliver Drost, som indtil da havde gjort god reklame for sig selv for at få forlænget sin kontrakt, som udløber ved årsskiftet. I overtiden foretog Erik Nielsen også dagens sidste KIF-udskiftning, hvorJeppe Hansen fik de sidste to minutter i stedet for Sebastian Sommer. KIF's sidste mulighed i kampen tilfaldt Sebastian Sommer, som havde chancen for definitivt at lukke kampen i sidste minut, da han fik serveret en friløber fra Niels Letort, som han desværre ikke fik omsat i mål.
 
Også Skive fik en sidste mulighed, da Sebastian Grønning blev kantet lige uden for KIF's målfelt. Men meget karakteristisk for Skive's dag, så blev det frispark afsluttet alt, alt for svagt og endte uden problemer i Jens Rinkes favn. Og det kiksede spark var reelt det sidste nævneværdige fra en ellers ganske svær udebane i Skive, hvor KIF kunne rejse retur med en 2-0 sejr. Og den sejr var dagens cheftræner Erik Nielsen selvfølgelig ganske glad for.
 
Stor ros
 
- Jeg har en kæmpe stor ros til drengene, som har taget godt imod os i en svær situation. De har været gode til både at reagere på nye input og selv komme med kvalificerede ideer. Tænk på, at de har skullet vænne sig til nye stemmer fra trænerbænken (i dag foruden Erik Nielsen som nævnt besat af også U19-træneren Sentu Arianayagam, som havde været med omkring det taktiske oplæg, samt også Christian Dybro).
 
- Vores gameplan gik ud på at lægge stort tryk på deres bageste kæde og være forberedt på, at de ville forsøge sig med at slå lange bolde op ad banen. Det var vi trænet i hele ugen, for det var nok et lidt andet KIF-spil, end vi er vant til at se. Og at Denis Fazlagic var tilbage på kanten gav os overskud til at sætte Niels Letort tilbage på sin yndlingsplads på den centrale midtbane.
 
Jeg overhørte en tilskuer i den direkte radiotransmission sige: 'Kolding har spillet en fantastisk kamp. Men de har fanneme også fået pladsen til det...'.
 
- Det er nu kun delvist rigtigt - for den plads fik vi vist som en kombination af vores fortjeneste og Skive's manglende modsvar på vores taktik, sagde en glad Erik Nielsen
 
Med årets sidste pligtkamp overstået kan KIF nu gå på en yderst fortjent vinterferie. Dog bliver der stadig trænet også i den kommende uge - og så er den foreløbige plan at starte foråret i weekenden den 7./8. januar. Men det er jo naturligvis en beslutning, som holdets nye træner skal være med til at tage. Hvem det er - ja, det håber vi jo på, at der bliver løftet sløret for snart...

 


stilling lånt fra flashscore.dk

KAMPEN I TAL
17. november 2019
NordicBet Ligaen
Skive IK-Kolding IF 0-2 (0-2)
TILSKUERE : ikke oplyst
           
      0-1 Rune Nautrup 12.
45. Magnus Jensen        
      0-2 Rune Nautrup 45.
           
        Sebastian Sommer 57.
74. Sebastian Grønning        
        Simon Smidt 85.