sportK - fredag den 11. september 12.00 - tekst Michael Juncher - foto screenshot fra KoldingQ facebook  


Mia Reedtz

KoldingQ drager nordpå til Aalborg
SUCCES : KoldingQ har fået gang i målscoringen. Kan det fortsætte?
  

Lørdag 14.00, AAB's anlæg, Hornevej 2, 9220 Aalborg Øst :
Fodbold Gjensidige Kvindeliga, AAB-KoldingQ


AaB er også et nyt bekendtskab på kvindesiden i landets bedste liga. Og ligesom AGF må man kunne påstå, at AAB ikke satser så meget på kvindefodbold, hvis man ikke samtidig forlanger resultater. Og resultater har der ikke været så mange af hidtil. Et enkelt point er det blevet til. Holdet spillede 1-1 mod stærke FC Thy/Thisted. Og det aftvinger respekt. Men et point efter seks kampe er ikke alverden. Klubben satser dog stærkt. En finsk spiller, Sanna Porali, er hentet til, og det er bulgarske Evdokia Popadinova også. Sidstnævnte har spillet professionelt i engelske Bristol og også været en tur i USA. Hun er betegnet som en typisk spidsangriber med mål i støvlerne. Men igen. AaB må da nødvendigvis spille under et stort pres!
 
For KoldingQ stiller sagen sig anderledes. Man arbejder med de spillere, man har. Og det begynder nu at manifestere sig. De sidste to kampe er vundet. Og holdet har scoret 16 mål her. En pokalkamp i Vildbjerg, som vindes 11-0 kan man ikke udlede så meget af, men det kan man af den forrige kamp i Ligaen, hvor AGF blev besejret med 5-1. Så KoldingQ er på vej i den helt rigtige retning. Men undervurder nu ikke AAB, som selvfølgelig jagter den første sejr.
 
KoldingQ's cheftræner Anders Jensen har selvfølgelig tjekket AAB ud.
 
- AaB har et fint hold med mange dygtige spillere, som jagter den første sejr. De ved, de skal kæmpe hårdt i år for at klare sig. Og de har nogle gode unge folk, som er på U19 landsholdet. Lørdag stiller vi med spillere, som er klar til kamp. Nogle af mine spillere fik lov til at slappe lidt af i Vildbjerg, og jeg synes, vi fik justeret tingene på en god måde. Vildbjerg-kampen gav mig nogle gode indtryk og nogle gode svar også. Og med hensyn til keeperposten har jeg absolut ingen betænkeligheder, selv om vor førstekeeper Lene Christensen har karantæne efter det røde kort sidst. Mia Reedtz Olesen kan vi stole på, lød det fra cheftræner Anders Jensen.
 
MIA REEDTZ
 
Og lad os da så lige præsentere Mia Rehde Reedtz Olesen, som vogtede målet i pokalkampen mod Vildbjerg, og også skal gøre det de næste to kampe i Ligaen. SportK.net fik målmandstræner Svend Drejer til at sende os nogle informationer, og her er en sammenfatning af hans tilbagemelding.
 
Mia er ganske ung. 19 år - men allerede ganske erfaren.. 18 kampe for klubbens U18 pige DM, 12 kampe for kvindeligaholdet plus nogle pokalkampe, tre U16 landsholdskampe og nogle udtagelser til U19 landsholdssamlinger Og som Drejer skriver til os, så har Mia en god statur. Hun arbejder koncentreret og dedikeret til alle træninger. Hun er frygtløs og ikke bange for at få knubs, når hun blander sig i spillet ude i feltet. Hun sparker godt til en bold, såvel kort som langt. Og hun har viljen og modet til at placere sig offensivt ude i marken.
 
 - Jeg føler det som en gave, at få lov til at arbejde med to så dedikerede keepere som Lene Christensen og Mia Reedtz, slår Svend Drejer fast.