sportK - lørdag den 12. september 16.30 - foto screenshot fra Mycujoo's livesending  


Jubel efter Cecilie Fløe's sejrsmål syv minutter før tid

KoldingQ spillede sig fri af bunden med 0-1 sejren i Aalborg
VIGTIG SEJR : KoldingQ kunne med en sejr i Aalborg isolere AaB og AGF i bunden af kvindeligaen. Og den plan gik op efter en Cecilie Fløe-scoring syv minutter før tid
  

Fodbold Gjensidige Kvindeliga, AaB-KoldingQ

KoldingQ's chance for at holde sig inde i medaljeslutspillet - og dermed undgå ligaens to nederste pladser - de går over at skulle være bedst indbyrdes imod klubber som AGF og AaB. Foreløbigt holder planen..! Sejr over AGF i sidste weekend og en sejr over FC Nordsjælland har bragt holdet på seks point - og denne lørdag var KoldingQ på 200 kilometers langfart til Aalborg, hvor oprykkerne og ligaens nuværende bundhold AaB tog imod. I øvrigt i en kamp, som hjemmeholdet nok nærmest var tvunget til at vinde, mens KoldingQ vel snildt kunne leve med det ene point.
 
Som fortalt bl.a. i foromtalen, så måtte KoldingQ nødtvunget erstatte sin normale målvogter Lene Christensen, som er ude med karantæne efter sit røde kort imod AGF. I hendes sted vogtede unge Mia Reedtz målet. Og hun er bestemt ikke nogen 'hvem som helst', men har U16 landsholdskampe på sit CV samt et par udtagelser til landsholdets U19-trup. Så KoldingQ er dækket fint ind i Lene Christensens karantæneperiode...!
 
Skal man tolke holdenes planer alene efter Mycujoo's livesending så både AaB og KoldingQ sine chancer i at overspille modstandernes kæder på lange bolde fremad. Foran for AaB lurede holdets to hurtige frontløbere Cornelia Kramer og Cecilie Christensen - evt. også på at skulle skabe chancer omkring dødbolde.
 
Og den planlægning slap KoldingQ bedst fra. Første chance blev skabt allerede efter seks minutters spil, hvor AaB's keeper Line Christensen første gang måtte agere redningskvinde. Midt i halvlegen var der en chance til hvert hold indenfor et minut, hvor først KoldingQ's Cecilie Fløe havde en af de chancer, der helt fri foran mål var alt, alt for stor til udækket at sparke forbi mål. Mens AaB's Cornelia Kramer minuttet senere var helt fri med Mia Reedtz, hvor KoldingQ's 'vikar' fik klaret ærterne.
 
Halvlegens to sidste chancer tilhørte begge KoldingQ, hvor et angreb på højrekanten omkring den halve time endte med at levere et præcist indlæg til Ida Guldager, som dog ikke fik ram på bolden. I sidste minut kæmpede Signe Baattrup sig igennem AaB's forsvar, men hendes afslutning endte i sidenettet. Så det blev ved 0-0 ved halvleg efter en halvleg, som KoldingQ burde have ført...
 
Anders Jensen benyttede pausen til at indskifte Ea Rasmussen i stedet for Emma Hoppe. Som dog ikke var involveret i en ny afslutning fra KoldingQ's Isabella Bryld Obaze, som på et hovedstød efter et hjørnespark igen tvang Line Christensen i AaB-mået til en stor redning.
 
Laura Høgh Faurskov erstattede et kvarter før tid Mathilde Gaarn Hansen, som netop havde fået gult. Hvor Cecilie Fløe minutter senere havde en god mulighed for en skudmulighed - men som kom for langt ud i siden. Men to minutter senere blev lige præcist hun fortjent matchvinder.
 
Cecilie Fløe tog sig en længere dribletur på højrekanten, som hun fik afsluttet i benene på målvogter Line Christensen. Men returen - den endte igen for hendes fødder, og efter et træk eller to svingede hun venstre-poten og sparkede bolden fladt i mål i det fjerneste målhjørne til 0-1. Derfra kunne et rutineret KoldingQ-hold uden de helt store problemer bruge de sidste minutter på stensikkert at køre sejren hjem. For det blev ved 0-1.. og selvom de to aalborgensiske kommentatorer på Mycujoo efter lidt 'ønsketænkning' mente, at uafgjort også havde været en fortjent udgang på kampen - så var der ingen tvivl om at det bedste hold på dagen vandt..!
 
Var man i tvivl om kampens vigtighed, så ta' et blik på stillingen herunder. Kvindeligaen er efter første turneringshalvdel brækket over i to dele med AGF og AaB i stor knibe på de pladser, som i stedet for medaljeslutspil skal spille om overlevelse i den bedste række.

KoldingQ-træner Anders Jensen vil jo altid vinde. Og 'traditionen tro' ville han hellere finde forbedringspunkter og se frem imod holdets næste kamp...
 
- Selvfølgelig vil vi ikke klage over at vinde heroppe. Men når det så er sagt, så er jeg ikke helt tilfreds med vores spil, som i perioder blev præget af for mange dumme beslutninger og endte med at blive lidt for apatisk og stereotypt. Men jeg kan jo kun rose pigerne for selv med den kritik alligevel at vinde en piv-vigtig kamp heroppe - og det taler jo til holdets ros, at vi kan vinde, selvom vi bestemt ikke spillede op til niveau i dag. Og husk lige at rose Mia Reedtz i målet, som igen i dag på fornem vis erstatter Lene Christensen, sagde Anders Jensen kort før den 200 kilometer lange hjemtur. Som med en sejr sikkert ikke føltes lang i dag..!
 
KoldingQ spiller igen om fjorten dage hjemme, hvor modstanderen er.. lige præcist AaB, når starten går på anden turneringshalvdel.
 


aktuel stilling lånt fra dbu.dk

KAMPEN I TAL
12. september 2020
Gjensidige Kvindeliga 2020
AaB-KoldingQ 0-1 (0-0)
TILSKUERE :
- ukendt -
           
33. Mia Rødvig Olesen 0-0      
           
        Mathilde Gaarn Hansen 74.
81. Caroline Victoria Kehrer        
      0-1 Cecilie Fløe 83.