sportK - søndag den 13. september 16.30 - tekst og friske fotos Ken Jepsen  


KIF-målmand Benjamin Schubert på hårdt arbejde i første halvleg.
Desværre for Kolding IF, så blev han passeret to gange i slutningen af anden halvleg, så KIF tabte premieren 2-1

FC Fredericia 'snød' Kolding IF for point til allersidst
ØV ! : KIF førte 1-0 indtil ni minutter før tid. Og tabte alligevel sæsonpremieren
i Fredericia efter et mål i overtiden

  

NordicBet Liga, FC Fredericia–Kolding IF 2-1 (0-1)

Kolding IF startede den nye sæson op med en svær udekamp i nabobyen Fredericia. Værterne lagde da også ud med godt tempo, dog uden at kunne ekspedere bolden det sidste stykke over stregen. I det syvende minut var det dog tæt på, men KIF-keeperen Benjamin Schubert diskede op med en flot redning.
 
Kolding var nu også fremme foran Fredericia's mål nogle gange, godt hjulpet af holdets gode omstillingsspil. Og i det ellevete minut, igen på en omstilling, driblede Mads Zederkof på tværs af feltet og bliver tacklet lidt voldsomt. Det mente i hvert fald begge holds spillere, som stoppede op for at afvente dommerens fløjt. Det udeblev - og det havde Mike Vestergård opfattet, som resolut sparkede bolden i kassen til en
KIF føring på 0-1.
 
I resten af halvlegen var chancerne jævnt fordelt. Dog skal det lige nævnes, at Fredericias Andreas Oggesen havde et drøn af et frispark på træværket.
 
I anden halvleg gav begge mandskaber de fremmødte tilskuere en rigtig god forboldoplevelse med flydende spil og masser af chancer i begge ender af banen. Det eneste, der manglede, det var mål.
 
Desværre for Kolding IF lykkedes det mål endelig for FC Fredericia. Et godt solidt spark af Raphael Nwadike endte inde bag en chanceløs KIF-målmand, hvis udsyn blev spæret af et ellers kompakt KIF forsvar.
 
Og så stod der 1-1!
 
Desværre gik det også 'helt galt' for gæsterne. I det første minut af overtiden prikkede Fredericia's Agon Mucolli igen en bold ind bag KIF's målmand i en situation, hvor KIF's forsvaret ganske enkelt reagerede for langsomt.
 
Så 2-1 til FC Fredericia efter 94 minutter! Dermed endte sæsonstarten uden point til Kolding IF, hvilket vel må siges at være ikke tilfredsstillende efter at have ført indtil der mangler ti minutter af kampen.
 
Cheftræner Morten Mølkjær ærgrede sig efter kampen, og mente der burde have været banket flere søm i den kiste som FC Fredericia var på vej ned i. Ellers var han godt tilfreds med holdets præstation, i det mindste indtil de famøse ni minutter før slutfløjtet, hvor hans hold først gik på en sparkefinte - og dernæst på en hurtig Fredericia-omstilling efter et hjørnespark til KIF.
 
Mølkjær glæder sig over den brede trup, og ser frem til onsdagens kamp ude mod Viborg.