sportK - lørdag den 17. oktober 18.30 - tekst & friskt foto Ken Jepsen (c)  


Denis Fazlagic banker bolden i nettet til KIF-føring 1-0

Kolding IF fordoblede pointkontoen
i 1. division
SOLID INDSATS : KIF og EfB delte point
  

Fodbold 1. Division, Kolding IF–Esbjerg fB 1-1 (1-0)
 
Inden kampen blev KIF's oprykkere til landets bedste fodboldrække (den daværende 1. division) fra 1981 hyldet i anledningen af klubbens 125 års jubilæum. Og ganske flot var næsten hele holdet mødt frem til dagens hyldest.
 
Men så blev der spillet om vigtige point - og efter et brag af en fodboldkamp kunne både KIF og Superliga-nedrykkerne EfB vel grundlæggende være ganske tilfredse med det ene point til hvert hold efter uafgjort 1-1.
 
Kampen startede ganske lige mellem de to mandskaber, måske med Esbjerg mest på bolden, men Kolding var konstant giftige på omstillinger.

 
Derfor var der også jævnt fordelt med chancer i begge ender. Ganske tidligt fik Kolding en kæmpe mulighed, da et indlæg blev forlænget over til bagerste stolpe hvor Denis Fazlagic stod klar. Hans afslutning endte desværre lige i Esbjergs målmands favn.
 
I det 25’ minut missede en Esbjerg angriber dog en dribling tæt på KIF målet og i hast blev bolden spillet til Oliver Drost, der suste op af banen uden at se sig tilbage. På højre flanken var Denis Fazlagic fulgt med, og modtog flot bolden fra Oliver Dost og kunne sparke Kolding foran med 1-0 med en sikker afslutning i det tætteste hjørne.
 
Kort efter var KIF igen tæt på, men en aflevering fra Fazlagic fik var ikke præcis nok. Esbjerg havde det svært i resten af halvlegen, og det kneb med mulighederne for gæsterne takket være en sikkert spillende Sebastian Sommer på KIFs midtbane.
 
Første halvleg endte således med en KIF føring på 1-0.
 
Anden halvleg var kun et kvarter gammel da gæsterne kunne udligne KIF føringen. Esbjergs Jakob Ankersen sendte et hjørnespark indover, og her var Joni Kauko højest og kunne heade læderet i mål til 1-1.
Herefter virkede det som om Esbjerg overtog initiativet i kampen, men uden at kunne omsætte det til scoringer.
 
Men i kampens sidste ti minutter var der nærmest dømt skydetelt i begge ender af banen. Både Esbjerg og KIF havde flere gode forsøg og bolden blev endda reddet på KIF stregen et par gange. Og i den anden ende var Christian Kudsk helt alene igennem, dog uden der kom mål ud af indsatsen. Så trods utallige chancer blev det ikke til flere mål, og således endte kampen 1-1.
 
Efter kampen sagde KIFs cheftræner Morten Mølkjær :
 
- Grundlæggende er jeg ganske tilfreds med det ene point, de har jo to, som vi redder på stregen samt en på overliggeren, så alt i alt er det ene point ganske i orden imod en superliga nedrykker der kører med et fuldtids professionelt setup. Vi leverer en rigtigt mandfolkeindsats i dag og jeg er rigtig glad for at se. Men jeg må også sige at man altså godt kan se forskel på et fuldtids setup og vores deltids setup, når man ser på fysikken kampen igennem. Men alt i alt er jeg ganske tilfreds med resultatet, dog havde jeg gerne set vores friløber i det sidste minut inde.