sportK - lørdag den 17. oktober 2020 - tekst Michael Juncher - arkivfoto Ken Jepsen, sportK (c)  


Tre gange kunne KoldingQ juble over scoringer. Desværre kunne dagens gæster HB Køge det samme -
sidste gang igen i kampens 'døende' sekunder

En reklame for kvindefodbold !
SEKS MÅL OG POINTDELING : .. efter en fodboldkamp af de store !
  

Fodbold Gjensidige Kvinjdeligaen, KoldingQ-HB Køge

Se, - dette var en fodboldkamp af de helt store. Sådan noget gider man se på. Der var nemlig det hele. Flot fodboldspil, indædt fight, hele tiden en intensitet på de høje nagler. Hele tiden en indædt fight om hver bold, flot fodboldspill, bidende tacklinger. Ja, vi kunne blive ved.
 
Stor ros til HB Køge, som kom til Kolding med stor selvtillid efter 5-0 sejren over Brøndby. Men det var KoldingQ, som lagde bedst ud med et kæmpepres, hvor især Molli Plasmann og Cecilie Fløe spillede en hovedrolle. Men det var HB Køge, der kom foran. Cecilie Fløe ville det anderledes, og Signe Hansen Baatrup sørgede for en føring ved pausen med målet til 2-1.
 
I anden halvleg kom HB Køge stormende ud, og det blev da også til en udligning efter 51 minutter. KoldingQ, som helt efter planen sparede nogle spillere fra starten, hvor såvel Louise Eriksen, Caroline Schneider og Emma Færge, blev siddende på bænken fra kampstart, kom ind. Det gjorde Sofie Hornemann også. Og hvilket indhop. Hun var aggressiv og kunne have blevet matchvinder, da hun lavede et rigtigt centerforwaed mål efter 85 minutter. 3-2 til KoldingQ. Men ak og ve. HB Køges Kyra Carusa, som ellers var blevet pakket godt ind, viste, hvorfor hun nærmer sig Brøndbys Nanna Christiansen som rækkens topscorer. Den irske landsholdsspiller huggede til bolden og udlignede til slutfacit 3-3. Hun er en topspiller.
 
Det blev ved de 3-3. Og sportK.net mener bestemt, at uafgjort var passende. Det er selvfølgelig ærgerligt for KoldingQ ikke at kunne holde 3-2 føringen. Men ret beset var 3-3 passende ud fra spil, chancer og indsats fra begge sider i en veritabel topkamp i ligaen. Efter at have set HB Køge, er 5-0 resultatet sidst mere forståeligt. Brøndby har undervurderet dette HB Køge-hold groft. Og det skal man ikke gøre, for så får man smæk. KoldingQ var ualmindeligt godt sat op til denne kamp, og derfor fik man det ene point. Fordi man holdt aftalerne. Og jo. Der blev laver fejl hist og her, men KoldingQ pressede også HB Køge til at lave fejl. Så alt i alt et retfærdigt resultat efter en formidabel fodboldkamp.
 
- Jeg ærgrer mig. Ja, det gør vi alle sammen. Vi førte jo 3-2 kort før tid. Men Køge er et godt hold, og uafgjort er vist nok okay. Men stor ros til pigerne. Spilerne melder sig ind alle sammen, og jeg synes, holdet udvikler sig hele tiden., lød det fra cheftræner Anders Jensen, der vanen tro havde sine små "kampe" med dommeren.
 
Sådan skal det være. Det kaldes også engagement. Og det får man altid fra Anders Jensen. Og hans spillere.
 
Næste kamp er om 14 dage ude mod FC Nordsjælland. Her fra ingen ros til enkelte spillere. Men ros til hele holdet. For alle gik all in. Respekt for denne dejlige spillertrup. I spiller med hjertet.. !
KAMPEN I TAL
17. oktober 2020
Gjensidige Kvindeliga
KoldingQ-HB Køge 3-3 (2-1)
           
      0-1 Makenzy Roniak 14.
23. Cecilie Fløe 1-1      
38. Signe Hansen Baatrup 2-1      
           
      2-2 Madelyn Pokorny 51.
85. Sofie Thrane Hornemann 3-2      
      3-3 Kyra Carusa 90.