sportK - fredag den 20. november 11.00 - tekst Michael Juncher - arkivfoto Ken Jepsen (c)  


Jubel erfter Mike Vestergårds føringsmål i Fredericia i sæsonpremieren
Desværre 'tippede' kampen derfra...

Det er revanchetid. 1-2 nederlaget i september skal hævnes
KLAR : Kolding IF er klar til FC Fredericia
  

Fredag 19.00, Autocentralen Park :
Fodbold 1. division, Kolding IF-FC Fredericia


Det var den 13. september. Premiere i 1. division på Monjasa Park. Debutanten Mike Vestergaard spillede en god kamp og bragte Kolding IF foran 1-0. Men ak. Hjemmeholdet scorede to gange og vandt. Ikke helt fortjent. Det var indledningen til en rigtig skidt periode for "de hvide", som tabte de første fem kampe. Siden er det bare gået den rigtige vej. Nemlig fremad. Rent faktisk er holdet ubesejret de sidste otte kampe i streg. Vi inkluderer glad og gerne to pokalkampe. Også den sidste, hvor superligaholdet fra AGF som bekendt var bedre fra pletten og vandt samlet 7-6. Men i ordinær spilletid og omkamp var Kolding IF ubesejret. Eneste minus er, at man ikke vinder mange kampe.
 
Og nu er der revanchekamp. Mod FC Fredericia, der med garanti kommer topmotiverede til Kolding. Holdet ligger som nummer tre og har oprykningsambitioner. Og de kan ikke tåle at sætte noget til her.
FC Fredericia har nogle store profiler. Christian Ege Nielsen er, som klubben selv skriver, omdrejningspunktet og hjernen og hjertet på holdet. Ham har de lige forlænget kontrakten med. En solid spiller og klubmand. Men ikke mindre end 259 kampe. Der er også forlænget med Kristian Kirkegaard, den unge spiller på 23, som kom til klubben fra netop Kolding IF i 2019. Der er også en anden tidligere Kolding IF'er med. Erik Nissen har også været "hvid". Og så har de Agon Mucolli.
 
- Mucolli er en klassespiller ude på sin kant. Og han scorer mål. Ham skal vi holde øje med, siger Kolding IF´s cheftræner Morten Mølkjær, der storroser sine spillere for præstationen mod AGF.
 
- Jeg var meget stolt af dem, sagde han.
 
Han har godt nyt at berette om en spiller, vi ikke har set længe på holdet.
 
- Jeppe Hansen er med i truppen igen. Jeppe kan måske ikke magte mere end 20-25 minutter på banen. Men han behøver ikke have så meget tid for at ramme målet, konkluderer Mølkjær.
Også en spiller som Niels Letort begynder at røre på sig for alvor.
 
- Letort har trænet med tre gange denne uge. Det går godt fremad med ham, lød det fra Mølkjær, der også har Mathias Høgsholt, der sad over mod AGF, med i truppen.
 
Der resterer fem kampe i efteråret. Foruden denne så møder man Vendsyssel i endnu en hjemmekamp weekenden efter. Så er der udekamp i Esbjerg, hjemmekamp mod Fremad Amager inden den sidste kamp før jul. En vanskelig udekamp i Hobro den 18. december.