sportK - fredag den 20. november 21.00 - tekst Ole Sørensen - friskt foto Ken Jepsen, sportK (c)  


Et sigende foto fra kampens første 45 minutter med KIF og Adam Jacobsen i knæ - og gæsterne
i overtal med godt styr på situationen

FC Fredericia vandt fortjent
STIMEN BRAST : Der gik blot firs sekunder, inden KIF's gameplan blev ødelagt
af en dyr, dyr fejl

  

Fodbold 1. division, Kolding IF-FC Fredericia

Denne weekend 'vender' turneringskampene i 1. division - og det gav Kolding IF mulighed for at få revance imod FC Fredericia for 2-1 nederlaget i sæsonpremieren i september. Dengang førte KIF i næsten 70 minutter efter et mål af Mike Vestergaard - men Fredericia vendte kampen og scorede sejrsmålet i kampens overtid.
 
Vestergaard var da også med fra første fløjt for hjemmeholdet. Ganske som der også var gode gensyn med de to tidligere KIF'ere Kristian Kirkegaard og Erik Nissen i Fredericia's startopstilling
 
80 sekunder

 
 
Men pu-HA for en start... En lang aflevering i spids efter blot firs sekunders spil endte et sted i KIF-forsvarets 'ingenmandsland', hvor KIF-keeper Sebastian John valgte at forlade sit felt for at heade bolden væk. Han var bare ikke høj nok! Bolden hoppede over ham og ned for fødderne af Christian Tue Jensen, som formodentligt scorede sit livs letteste divisionsmål ind i i et tomt KIF-mål. En dyr, dyr fejl, som vendte hele KIF's oplæg til kampen på hovedet
 
Tyve minutter senere blev det sågar også 0-2. En 'håbløs' afslutning fra 30 meter af Fredericia's Mikkel Knudsen blev via en berøring i stedet til en aflevering til Mathias Johansen, som udækket fra kanten af feltet kunne sparke bolden i mål under målvogter Sebastian John. På det tidspunkt sad man og frygtede det værste for hjemmeholdet. Helt så galt gik det dog 'heldigvis' aldrig..
 
Men også i resten af halvlegen var det gæsterne, som svingede taktstokken og var både mest nærgående og direkte i sit spil, og hvor gæsternes fart gang på gang satte KIF på overarbejde løbemæssigt. KIF kom aldrig for alvor tæt på en åben mulighed - og halvlegsføringen til Fredericia kunne der på ingen måde pilles ved.
 
KIF måtte fremad
 
Kampens første reelle målchance til KIF kom nærmest med startfløjtet til anden halvleg, hvor et indlæg fra venstre blev snittet videre af Christian Kudsk. Men desværre indenfor Fredericia-målmand Elias Olafson's rækkevidde. Minuttet senere gav et hjørnespark en åben skudmulighed til Mike Vestergård - men også han måtte se sit skud ende i paraderne på Elias Olafson. Men dog trods alt en lovende start fra hjemmeholdet, som var kommet ud med et helt andet udtryk end de første 45 minutter. Lidt efter lidt løb det spillemæssigt dog igen ud i for mange afleveringer og forudsigelige løb. Sådan rigtigt farligt for alvor blev det aldrig...
 
KIF skiftede første gang midt i halvlegen, hvor Thøgersen, Kudsk og Drost forlod banen til fordel for Dongsted, Jacobsen og Killerich . Og netop sidstnævnte Jacob Killerich havde KIF's indtil da bedste forsøg efter blot fire minutter på banen, hvor hans afslutning ramte trekantssammenføjningen. Minuttet senere fik ligeledes indskiftede Mikkel Jacobsen en kæmpe mulighed foræret - men hvor han alene med Fredericia-målmand Elias Olafsson valgte et ekstra unødvendigt træk i stedet for at skyde. Og så var den chance også pist borte.
 
En indskiftning med mål i
 
KIF skiftede igen. Eriksen og Jacobsen forlod banen til fordel for Jeppe Hansen og Rune Nautrup. Og minsandten om ikke Nautrup efter blot to minutter på banen gav KIF nyt håb og fik reduceret. Det skete efter et hjørnespark og en clearing fra Fredericia-forsvaret, hvor bolden faldt ned foran Mike Vestergård, som trykkede af fra kanten af feltet. Ikke farligt overhovedet - men hans kiksede afslutning hoppede i stedet ned foran Rune Nautrup, som fra tre meter kunne trille bolden i mål til reducering 1-2.
 
Målet gav synligt KIF ny mod på tilværelsen - og Fredericia endnu mere lyst til at forsvare sin føring. Faktisk mindede kampens sidste ti minutter om et regulært powerplay på gæsternes mål. Men meget mere end et væld af høje indlæg ind i gæsternes målfelt blev det aldrig til for hjemmeholdet.
 
Efter seks divisions-kampe i træk som ubesejret måtte KIF for anden gang i år se FC Fredericia snuppe alle tre point i lokalopgøret. Og forsøgt set med neutrale øjne, så går den sejr nu også i orden alene på gæsternes første halvleg, hvor de dominerede nærmest alt.
 
KIF spiller igen hjemme næste fredag klokken 19.00, hvor Vendsyssel kommer på besøg på Autocentralen Park.
KAMPEN I TAL
Autocentralen Park
20. november 2020 19.00

1. division
Kolding IF - FC Fredericia 1-2 (0-2)
TILSKUERE :
           
      0-1 Christian Tue Jensen 2.
      0-2 Mathias Johansen 22.
           
54. Adam Jacobsen        
75. Rune Nautrup 1-2      
           

udskiftninger Kolding IF

       
64. Daniel Thøgersen
Christian Kudsk
Oliver Drost
       
64. Jacob Killerich
Mikkel Dongsted
Mikkel Jacobsen
       
73. Mads Eriksen
Adam Jacobsen
       
73. Rune Nautrup
Jeppe Hansen