sportK - lørdag den 9. januar 2021 16.00 - tekst Michael Juncher - friske fotos Ole Sørensen (c)  

Solen skinnede over KoldingQ's opstart
I GANG : Der skal bankes noget rust af! Men nu er også KoldingQ's kvindeligahold i gang.
  

Fodbold træningsstart i KoldingQ

21 spillere var mødt op, da cheftræner Anders Jensen og hans assistent Brian Kastling havde kaldt til samling lørdag eftermiddag.
 
- Solen brød frem gennem skyerne, og det var dejligt. Hvis det bliver standarden for vor forårssæson, så bliver det rigtig godt, mente cheftræneren.
 
Spillerne var tydeligvis glade for at ses igen. Der var humør på. Èn manglede dog. Men det vidste vi godt. Isabella Bryld Obaze er skiftet til HB Køge.
 
- Og så kan jeg fortælle, at Emma Veletanlic og Sarah Thygesen nu er permanent inde i truppen til kvindeligaholdet. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at de ikke skal spille kampe for U 18 pige DM i foråret, sagde Anders Jensen, der også kunne meddele, at Emilie Terp er væk.
  
- Emilie træner med den kommende uge, men så flytter hun til Aarhus i uddannelsesøjemed.
 


KoldingQ's trænerduo, Anders Jensen (bagest) og Brian Kastling

- I dag har vi taget det stille og roligt, men fra næste uge skal vi have fyldt på. Vi har vor første træningskamp sidst i januar hjemme mod Varde, hvorefter vi møder Brøndby, Fortuna Hjørring, OdenseQ og AaB, lød det fra Anders Jensen.
 
ANDETHOLDET

 
KoldingQ's kvindeserie vest har fået ny cheftræner. Rikke Husted skulle egentlig have holdt efter eget ønske sidste sommer. Men hun er klubmenneske og lovede at fortsætte, til klubben havde fundet en ny træner. Det har man nu, idet den 55 årige Jan-Erik Simmelhag er tiltrådt. Han får Camilla Meldgaard som assistent. Og det er et godt valg. Hun hjalp også Rikke Husted, spiller selv på holdet og bliver således spillende assistenttræner og anfører. Hun kender samtlige spillere i klubben og bliver derfor ekstra meget værdifuld for Jan Erik Simmelhag.
 
- Jeg bor i Vejle, hvor jeg også har været træner i adskillige år. Jeg startede i Skibet og flyttede så til Vejle Boldklub, og jeg tror faktisk, jeg har trænet alt fra U5 og op til U19 spillere. VB's jyllands-
seriehold hos herrerne havde jeg, og jeg trænede Vejle's kvinder i 1. division og i kvindeserie vest.
 
- Ti år blev det til i Vejle B. og nu glæder jeg mig til udfordringen i KoldingQ. Jeg er den positive type træner, der forsøger at fravælge al det negative for i stedet for at se på de mange positive ting og få så meget ud af det som muligt, siger han.
 
I foråret spiller holdet om at kvalificere sig til 1. division. Problemet er så, at der fra efteråret 2021 træder en ny struktur i kraft, som betyder, at der skal etableres en 2. division samtidig med, at en ligaklubs andethold ikke må spille i 1. division men højest må være i 2. division.
 
Denne skribent har endnu ikke nået at sætte sig ordentligt ind i den nye struktur. Men som det fremstår på DBU's side, så kunne det tyde på, at 2. division vil blive attraktiv med mange gode andethold fra ligaklubberne. Vi får se!
 
Vi vender naturligvis tilbage til den nye struktur så snart, vi har fået nærlæst den.
 
LENE CHRISTENSEN

 
Lene Christensen er nu helt inde i A-landsholdsvarmen efter et meget stærkt 2020. Nu har UEFA nemlig også fået øje på hendes mange kvaliteter. UEFA har opstillet en liste med ti navne på spillere, som der skal lægges specielt mærke til i 2021 - og Lene Christensen er ét af disse ti navne.
 
Godt gået af den unge keeper. Og pas nu godt på hende, KoldingQ. Transfervinduet er åbent frem til og med den 31. januar.
 


Lene Christensen (arkivfoto sportK)