sportK - mandag den 11. januar 2021 21.30 - tekst Michael Juncher - arkivfoto Ole Sørensen (c)  


Esben Jensen, træner for Kolding IF's U19

Kolding IF's U19 hold står i dvale. Man ved ikke, hvornår man får lov at starte op igen.
COVID-19 : Coronaen er en hård modstander. Men såvel spillere som træner er klar og parat
  

Kolding IF's U 19 drengedivision afsluttede efteråret den 5.december med et fint resultat. 2-2 mod topholdet fra Viborg. Tidligere havde man slået ligaholdet fra Vejle Boldklub ud af pokalen med en sejr på 7-5 efter straffespark (3-3 i ordinær spilletid). To gode resultater at holde juleferie på. Nu er juleferien slut og man vil gerne starte igen. Men hvornår skal det så være? Men ved det simpelthen ikke. Coronaen har sat sig tungt på begivenhederne. Cheftræner Esben Jensen er klar, hans spillere er klar. Men hvornår skal de mødes igen?
 
- Vi ved det ikke. Jeg selv, som er ansat på fuld tid, er hjemsendt på lønkompensation, og jeg må ikke en gang møde mine spillere. De har alle fået nogle programmer med hjem med forskellige former for fysisk træning. Det handler om styrketræning, og her skal vi lige have med, at mange af dem normalt ville gå i et fitnesscenter, som nu er lukkede. Så det skal foregå på anden måde. Det handler også om løb. Som f. eks intervalløb og sprint. Så når vi mødes igen, er jeg spændt på, hvor langt de er kommet. Turneringen starter jo allerede den 6. marts med en udekamp mod HB Køge. Og der skal vi være klar, siger Esben Jensen.
 
ESBEN
 
Esben Jensen er 29 år. Han er en erfaren træner. Blandt andre ting har han været fem år i Kolding Boldklub, hvor han trænede U13, 14 og 19. Han har studeret idræt i Odense, hvor han har en del af en bachelor i idræt. Nu er han så cheftræner for U19. Vi spørger ham, om hvad der vægtes mest. Udvikling eller resultater.
 
- Det er lidt af en balancegang. I efteråret fandt vi ind i en rigtig god træningskultur, og den skal vi selvfølgelig fortsætte med. Vi vandt ikke så mange kampe i efteråret. Fire blev det til, og vi ligger på en plads som nummer tolv. Jeg er sådan set godt tilfreds med, at vi har scoret 31 gange. Men der er gået 39 ind. Det er noget vi skal arbejde med, for 39 indkasserede mål er for mange. Dog skal jeg også nævne, at jeg kigger meget på præstationerne som helhed. Det gælder både til træning som i kamp. Og jeg er godt tilfreds. Som sagt er det hele en balancegang. Vi skal udvikle. Men vi skal også skabe resultater. Og vi skal helt afgjort spille os til flere point og rykke frem i tabellen. Og vi skal være mere konstante i kampene., mener han.
 
Holdet har kvalificeret sig til 1/8 finalen, og det er ude mod Aabenraa. Datoen kender ingen lige nu. Men under alle omstændigheder er det flot at komme så langt. Og hvorfor ikke gå endnu videre? SportK.net følger i hvert fald med på sidelinjen. Og vi følger også med i, om der blandt de mange dygtige spillere på U19, er nogle, der rykker så godt, at de kommer op at snuse til klubbens hold i 1. division.