sportK - tirsdag den 5. januar 2021 12.00 - tekst Michael Juncher - privatfotos  

Max Dahlgaard Juhl forfølger sin drøm i Brøndby
TALENT : Han er Kolding-dreng. Og han har netop underskrevet en 2½ årig
kontrakt med Brøndby.

  

Max Dahlgaard Juhl er blot 16 år. Men nu har han underskrevet en kontrakt med Brøndby, så de to parter har papir på hinanden til sommeren 2023. Kontrakten er en såkaldt 'traineè-kontrakt' - og den erstatter den tidligere aftale. Max har nemlig allerede været i Brøndby over et år, og han forlod sit hjem i Kolding som blot 15 årig.
 
Han har i øvrigt ikke sit store talent fra fremmede, for hans mor Anne Juhl spillede selv fodbold på højt plan, mens faderen Michael Nulle Olesen var en profil i såvel Kolding IF som FC Fredericia.
 
- Jeg har været fast mand på Brøndbys U17 ligahold, hvor min plads var den bageste venstre midterforsvarer. En plads, som passer mig fint, da jeg godt kan lide at være med til at sætte spillet op helt nedefra. Men jeg kan også dække en placering som sekser, otter eller tier. Jeg er nok mest venstrebenet men sparker også godt med højrebenet, siger Max Juhl, som også fortæller lidt om sin dagligdag.
 
- Jeg går på Brøndby Idrætsefterskole frem til sommer, hvor jeg skifter 'bopæl'. Jeg skal bo i Brøndbys Akademihus sammen med syv-otte andre, og så står den ellers på masser af træning og fodbold, oplyser han og kommer også ind på én af de ting, han skal fokusere meget på.
 
- Jeg vejer omkring 70 kilo, og i fodbold spiller fysikken selvfølgelig en stor rolle. Så jeg skal nok have lagt en 10-12 kilo på min krop. Men det skulle ikke blive det store problem, eftersom klubben naturligvis har folk ansat, der sørger for et fornuftigt træningsforløb, siger han.
 
AMBITIONER
 
Max Dahlgaard Juhl tog, som skrevet, af sted fra hjemmet og til Brøndby som 15 årig. Det er selvfølgelig ikke noget han gjorde for sjov eller for underholdningens skyld. Han har ambitioner. Og de er store !
 
- Jeg har en drøm om at blive professionel fodboldspiller og leve af det. Gerne i Brøndby. Men kan det ikke lade sig gøre, så i en anden klub, siger han.
 
På grund af coronaen har det ikke været normale tider m.h.t. til træning det sidste 3/4 år. Men ellers har Max Juhl været vant til fire gange aftentræning plus to gange morgentræning. Samt kamp i weekenden. Så jo, det er hårdt arbejde for de unge mennesker, der som Max Juhl har drømmen om at slå igennem. Det lykkes ikke for for alle - men Brøndby er ikke bange for at give unge spillere chancen. Et godt eksempel på det er Jesper Lindstrøm, der har braget så meget igennem, at han tilmed har fået sin landsholdsdebut. Så det er i høj grad muligt.
 
SportK.net ønsker Max Dahlgaard Juhl held og lykke med projektet. Han bliver spændende at følge fremover, hvor han fra efteråret forventes at skulle spille på Brøndbys U19 ligahold.
 
Og for lige at få det hele med. Max Juhl har spillet i Seest Boldklub og Kolding IF i sine ungdomsår..