sportK - tirsdag den 12. januar 2021 13.15 - tekst Michael Juncher - foto lånt fra Kolding B's web  


Jan Hede

Kolding Boldklub version 2.0
Nyt tiltag
UDVIKLING : 'Gammel' topspiller skal være ansvarlig for ungdomsafdelingen
  

Jan Hede, 46 år, er den nye ansvarlige for Kolding Boldklubs ungdomsafdeling. Hede er ikke nogen novice på trænerfronten, eftersom han i tre år har været træner for sin egen søn Mathias. I dag er Jan Hede cheftræner for klubbens U11 afdeling. Og det fortsætter han med.
 

- Så jeg har da nogen erfaring, siger han.

 

Og netop erfaring har han masser af. Han spillede stort set hele sin ungdomstid i KB, og i sin seniortid havde han nogle år i Middelfart samt en lang og flot karriere i Kolding IF/Kolding FC, hvor han optrådte i lidt over 300 divisionskampe. Han er i øvrigt stadig aktiv, nu på det legendariske serie 4 hold i KB med Per Lundbak som coach.

 

- Kolding Boldklub er en stor klub, men vi vil gerne have flere medlemmer. Vi skal gøre det attraktivt at være her. Legen med bolden skal være drivkraften. Så nogle af de ting, jeg skal lave er, at skaffe flere spillere til klubben. Flere spillere betyder så også, at vi skal have flere trænere tilknyttet. Det er nogle af de ting, jeg skal arbejde med, siger Jan Hede. Han arbejder i sit civile job som assurandør i Sønderjysk Forsikring, som i øvrigt også er én af klubbens sponsorer.

 

FLASKAGER

 

Jan Hede indgår i et tæt samarbejde med danmarksserieholdets to trænere Anders Flaskager og Pete Madsen samt den nylig tiltrådte sports- og sponsorchef Thomas Mørch Binger (bedre kendt som Strit).

 

Cheftræner Flaskager glæder sig.

 

- Som Jan Hede også siger, så skal legen med bolden være drivkraften. Vi skal huske på, at det at spille fodbold for de allerfleste er en fritidsinteresse. Det skal være sjovt at komme til træning i klubben. Men tro nu endelig ikke, at jeg/vi ikke ønsker at skaffe resultater og sejre. At vinde fodboldkampe er en stor del af spillet. Klubbens seneste tiltag synes jeg er den helt rigtige vej at gå og jeg glæder mig til at være en del af det, siger Anders Flaskager, der selv nåede at spille sammen med Jan Hede på topplan.