sportK - torsdag den 7. januar 2021 17.45 - tekst & friske fotos Ole Sørensen (c)  

KIF er startet træningen
TREOGTYVE : ... spillere var omklædt til årets første træning i KIF's divisionstrup
  

Træningsstart Kolding IF divisionstrup

23 spillere åbnede foråret på Kolding Stadion i et Kolding IF, som ikke helt ligner sig selv fra 2020.
 
Forandringerne er især sket på det administrative plan, hvor titlen som klubbens 'sportschef' er skrinlagt.
I stedet har den tidligere sportschef Niki Zimling nu ansvar som udviklingschef og transitionstræner, Frederik Lund varetager fremover den nyoprettede post som teknisk chef, Mads Ravn er talentchef, mens Kristian Bonde Sørensen får ansvar som ungdomsudviklingstræner.
 
Årets første træningspas indeholdt først en lille times 'snak'.
 
- Det var bare noget ’velkommen tilbage’ med lidt information om, hvordan det kommer til at være i klubben fremadrettet. Både på det administrative plan – men også på, hvad vi forventer vores spillere i året, der kommer, fortalte Niki Zimling.
 
Herefter blev boldene rørt på det lækre nye kunstgræstæppe på den gamle bane 4. Ved årets første træning er emnet 'afgang og tilgang' altid spændende. Forud var det allerede kendt, at KIF havde sagt farvel til Mikkel Jakobsen, Benjamin Schubert og Rune Nautrup, som alle havde kontraktudløb ved udgangen af 2020. Men hvad var 'nyt'..?
 
- Vi har fået en prøvespiller i Mathias Nygaard, som kan se os an – og vi se ham an. Det er den eneste udefra, der har været i dag. Internt fra klubben var også U19-målmanden Jacob Michelsen med i dag. Ellers var alle på banen i dag folk, som har været her før, mens de, der ellers manglede i dag er fraværende med enten skader eller på grund af eksaminer, fortalte udviklingschefen.
 
KIF's assistenttræner i 2020, Erik Nielsen skulle ifølge klubbens egen pressemeddelelse have fortsat i sin nuværende funktion. Men ham så man nu ikke til årets første træning.
 
- Erik er blevet tilbudt andet arbejde i klubben som cheftræner for et ungdomshold, lød den korte forklaring fra Niki Zimling.
 
KIF's trup kan nu se frem imod et par træningspas, inden holdet spiller sin første træningskamp lørdag den 16. januar, hvor superligamandskabet Brøndby IF tager imod. Herudover er aftalt træningskampe imod superligamandskaberne Randers FC, Horsens FS og SønderjyskE, inden divisionskollegerne FC Fredericia er sidste modstander i træningskampene den 4. februar
 
Turneringen åbnes med en hjemmekamp imod FC Helsingør fredag den 12. februar.


KIF cheftræner Morten Mølkjær


KIF's udviklingschef Niki Zimling