sportK - fredag den 11. februar 2021 18.00 - tekst Michael Juncher - friskt foto lånt fra Kolding IF's web   

Kolding IF starter den sidste
del af grundspillet
ATTEN POINT : Der er stadig 18 point at spille om endnu i grundspillet
  

Fredag 18.00, Autocentralen Park :
Fodbold 1. division, Kolding IF-FC Helsingør


- Vi tager de seks opgør kamp for kamp, lyder det fra Kolding IF's cheftræner Morten Mølkjær, da vi fangede ham torsdag eftermiddag.
 
Og det lyder faktisk meget fornuftigt. Og hvad er det nu med grundspil og 18 point at spille om? Jo, det er ganske enkelt. Efter de første 22 kampe, hvor alle hold har mødt hinanden to gange, så deles 1. division op. De seks første spiller et slutspil, hvor der er to pladser i superligaen på kant. De seks nederste spiller et nedrykningsspil, hvor de sidste to rykker ned i 2. division. Med andre ord har alle hold lige nu spillet 16 kampe, så der er seks runder tilbage, før opdelingen foregår.
 
Lige nu og her ligger Kolding IF nummer 11 med 13 point. Så der mangler otte point op til "det gode selskab". Kan det lade sig gøre at klemme sig ind blandt de seks øverste? Ja, det kan det godt. Men det bliver uendelig svært. Og der er uendelig mange ting, der skal gå Kolding IF's vej.
Så intet under at cheftræneren og holdet tager én kamp ad gangen.
 
FORBEREDELSE
 
Uanset hvad har forberedelserne været gode. Der er trænet godt og hårdt. Og resultaterne kan man ikke sige noget på. Måske skulle Kolding IF bare spille i Superligaen, for hold derfra har man i træningskampene haft et rigtigt godt tag på. Det være sig faktisk både i pokalturneringer og i træningskampe. Fredericia FC havde man det så ikke specielt godt med. Her tabte man 1-4 i sidste weekend. Men lad nu bare Fredericia være Fredericia. Dem skal man med stor sansynlighed slet ikke møde igen i dette forår.
 
NYE FOLK
 
Kolding IF har to nye folk med i fredagens trup, fortæller Morten Mølkjær.
 
- Vi har lavet en 2½ års kontrakt med Ahmed Daghim. Han er en spændende spiller med et stort potentiale. Han er ganske ung, 19 år og kantspiller. Meget, meget dygtig. Og Mathiass Verreth, som er 22 år, er en spiller for den centrale midtbane med en flot teknik og et godt overblik. Ham har vi på lejebasis i foråret, og begge to er med i truppen og altså debutanter, siger Morten Mølkjær.
 
MÅL
 
Kolding IF mangler mål. Der er blot scoret 13 gange i 16 kampe.
 
- Måske skal vi bare holde nullet bagtil og så score enkelt gang i vore kampe. Men heldigvis er Jeppe Hansen helt klar igen. Og så har vi jo også både Denis Fazlagic, Christian Kudsk, Adam Jacobsen og Oliver Drost, som alle kan score, fortæller Morten Mølkjær.
 
BANEN
 
SportK.net var ude med hunden torsdag eftermiddag. Vi sluttede med at kigge på opvisningsbanen på Stadion. Og den ser altså fremragende ud udefra. Grøn, lækker og dejlig. Alt imens der var folk, der arbejdede på at gøre den klar til forårspremieren.
 
- Vi er spændte på, hvordan den tager sig ud fredag aften. I dag torsdag trænede vi derinde, og det var fint. Men der er lovet streng frost natten til fredag, og vi ved ikke rigtig, hvordan varmesystemet under banen reagerer ovenpå de 10-15 graders frost, der er lovet, lød det fra Morten Mølkjær.
 
Aftenens modstander fra Helsingør er placeret som nummer otte med 20 point. Og måske skulle Kolding IF lige passe ekstra godt på Jeppe Kjær. Han er sjællændernes topscorer med ni mål.