sportK - fredag den 12. februar 2021 21.00 - tekst Ole Sørensen - friske fotos Ken Jepsen (c)  


Adam Jacobsen var lejlighedsvist et friskt pust på KIF's mandskab. Men dagens niveau var ganske enkelt ikke til at
kunne tage point imod en modstander som det tidligere superligahold fra Helsingør

KIF fik en skidt start på
turneringen
IKKE GODT NOK ! : KIF magtede på ingen måde at følge op på sine fornemme
resultater fra træningskampene

  

Fodbold 1. division
Kolding IF-Helsingør


Meget er sket, siden Kolding IF senest var i kamp om point i 1. division. Det var den 18. december, hvor KIF fik 0-0 i Hobro - og siden da har der været travlhed både ud og ind af dørene i KIF. En meget god indikator for det giver en sammenligning af startopstillingerne fra i dag - og fra Hobrokampen. Seks ændringer i startopstillingen, både betinget af nye ansigter i klubben, af overståede karantæner og skadesperioder - men så sandelig også begrundet af erfaringer fra KIF's fem træningskampe op imod turneringsstarten.

 
Dagens bane - trods nattens 'gysende' minus sytten grader - den så faktisk rigtig god ud.. på afstand. Men allerede de første aktioner afslørede, at 'skindet bedrog'. Banen var naturligvis hård som beton, hvilket gav en del 'Bambi på glatis' momenter. Så trods KIF's nylagte varme i banen og hybridgræs - det var nok en kamp, som vel ret beset burde have været udsat til 'bedre tider'..
 
Denis Fazlagic satte tempo for KIF første gang efter syv minutters spil, hvor han rundede sin back i venstre angrebsside - men hvor hans skudvinkel blev både for spids og let for Kevin Stuer Ellegaard i Helsingørmålet at parere. Og ud af ingenting slog gæsterne kontra.
 
0-1
 
På sit allerførste besøg i KIF's målfelt kom Helsingør på 0-1. Gæsterne fik forbavsende god plads i højre angrebsside til at slå et behersket indlæg til forreste stolpe. Hér stod Oliver Kjærgaard, som med en behersket inderside bragte gæsterne på 0-1. En kold dukkert... midt i den bidende frost..!
 
Ellers gjorde gæsterne mest væsen af sig på hurtige kontraløb efter især opfangede dødbolde fra hjemmeholdet, som i de situationer angreb med 'mand og mus'. Men 0-1 holdt sig til pausen. KIF havde såmænd haft bolden mest i halvlegen - men havde ikke formået at skabe noget som helst farligt at bruge den bold til.
 
Halvleg
 
Ingen af holdene havde benyttet pausen til udskiftninger. Og selvom KIF ved første øjekast så ud til at have haft godt af pausen og virkede mere aggressive, så var det gæsterne, som ti minutter inden i halvlegen var tæt på 0-2. Igen var det målscoreren fra første halvleg, Oliver Kjærgaard, som fra højrekanten måtte se sin afslutning studse overliggeren på KIF's målramme.
 
KIF kunne nu også. Kortvarigt, i hvert fald. Et godt gennemspillet angreb i på højrekanten endte med et indlæg på panden af Denis Fazlagiz, som desværre måtte se sit hovedstød reddet af målvogter Kevin Stuhr Ellegaard. Og derfra var det ellers tid til udskiftninger.
 
For KIF kom Mike Vestergaard, Mads Zederkof, Jeppe Hansen og Mads Eriksen på banen i stedet for Markus Gudmann, Sebastian Sommer, Christian Kudsk og Niels Letort.
 
0-2
 
De udskiftninger hjalp nu ikke det store..! Og i stedet slog Hobro's Frederik Rosenqvist tyve minutter før tid et præcist hjørnespark på panden af Nicolai Geertsen - og så stod der pludseligt 0-2. En logisk føring til Helsingør, der ganske enkelt bare virkede skarpere og mere opsat.
 
Senere forlod KIF's nytilkommer Matthias Verreth også banen til fordel for Ahmed Daghim. Stadig uden at det på nogen måde hævede niveauet hos hjemmeholdet, som måtte se tiden rinde ud, uden at have gjort nævneværdig opmærksom på sig selv. Et enkelt behjertet forsøg blev det til i slutfasen efter en mindre solotur af Adam Jacobsen, uden at hans afslutning på nogen måde var en reel udfordring for gæsternes målvogter. Og så kunne det endda med lidt 'ond vilje' også være gået værre for hjemmeholdet - men Frederic Rosenqvist 'var så venlig' at afslutte en friløber lige på KIF-målvogter Sebastian John tre minutter ind i de fem minutters overtid.
 
Så det blev ved 0-2 - og en skidt, skidt start på foråret. Nederlag til et af holdene i tabellen, som KIF reelt kunne nå - de svier dobbelt. Måden, nederlaget faldt på, måske endnu mere. For det var sandt for dyden ikke meget, KIF fik vist af hverken farlighed eller for den sags skyld det presspil, som jeg har rost holdet så meget for i træningskampene.
 
Og selvfølgelig var KIF-træner Morten Mølkjær alt andet end tilfreds med kampens forløb.
 
- Vi var ganske enkelt for ringe i aften i vores defensive omstillinger. De scorer på et hjørnespark - og det er også uacceptabelt at de får lov til at heade den ind i den situation, uforstyrret, som jeg ser det. Det bliver kampafgørende i dag, i og med at vi ikke selv skaber noget, der ligner en reel målchance. Det var for tandløst rent offensivt.
 
- Vi blev ganske enkelt for passive i nogle sekvenser og kom for meget i tvivl i situationer, hvor man blot skal spille på sin intuition. Det snakkede vi også meget om i pausen skulle blive bedre - at tvinge Helsingør til at sparke lidt flere bolde op. ...Det var vist bare sådan en dag.. tror jeg.
 

- Men det er en vild række at spille i. Helsingør kører jo også med nogle 'vilde' spillere med superligaerfaring fra deres tid deroppe for 2-3 år siden. De har rutinen og erfaringen - og den har vi ikke. Men jeg synes, at vi spiller lige op med dem - og vi i det mindste får spillet en fornuftig anden halvleg. Så jeg vil ikke male Fanden på væggen... Men der er jo åbenlyst nogle ting, som vi skal gøre bedre.
 
Det var påfaldende fra tribunen at se, at KIF gang på gang kom i bekneb ved tabte bolde efter holdets egne dødbolde.
 
- Vi vinder jo rigtigt mange førstebolde i feltet og får headed på tværs. Men der manglede vi i aften noget agressivitet, vi står lidt og kigger - og det var ganske simpelt for dårligt. Det skal vi gøre bedre, for det udløser jo så de omstillinger, de får. Og der var Helsingør bedre, end vi
var !
 
KIF spiller igen allerede torsdag aften 19.00, hvor Silkeborg tager imod.
KAMPEN I TAL
Autocentralen Park
12. februar 2021

1. division
Kolding IF - Helsingør 0-2 (0-1)
TILSKUERE : ingen
           
      0-1 Oliver Kjærgaard 13.
        Nikolaj Hansen 32.
        Frederik Christensen 44.
           
50. Sebastian Sommer        
        Anders Holst 54.
      0-2 Nicolai Geertsen 69.
        Callum McCowatt 75.
76. Simon Trier