sportK - torsdag den 18. februar 2021 22.00 - tekst Ken Jepsen - screenshot fra TV2 Sport's livesending  


Niklas Helenius 'lukker og slukker' med sit andet mål i dag til 3-0 i det sidste spilleminut

Kolding IF kunne ikke stille meget
op imod Silkeborg IF
OVERMATCHET : Silkeborg's oprykningsaspiranter var for stor en mundfuld for KIF
  

Fodbold 1. Division, Silkeborg IF-Kolding IF 3-0 (2-0)

På en flot kunstbane bød Silkeborg IF i dag Kolding IF op til dans, og den dans endte med at Silkeborg trådte Kolding noget over fødderne. Silkeborg var det meste af kampen igennem Kolding lidt for overlegen og endte med at hive sejren hjem uden de helt store kvaler og under dommer Benjamin Svedborg’s dygtige ledelse.
 
Det første kvarter var dog ganske jævnbyrdig, men uden de helt store målchancer til nogen af holdne. Kolding havde bolden mest, men Silkeborg var konstant farlige. Og efter 18 minutter kunne Silkeborgs Stefan Thordarson sende bolden i mål fra kanten af feltet, helt uden chance for Koldings målmand Sebastian John.
 
Efter målet til 1-0 overtog Silkeborg teten, og efter 28 minutter sendte Niklas Helenius bolden i mål på et flot hovedstød, hvor han snitter bolden over i det fjerneste hjørne, uden mulighed for Sebastian John i Kolding målet.
 
Kolding var dog stadige farlige foran Silkeborgs mål, og Adam Jakobsen havde et flot forsøg fra distancen efter 30 minutter. Men ind ville bolden dog ikke og dermed kunne Silkeborg gå til pausen med en 2-0 føring.
 
Efter pausen fortsatte kampen som første halvleg endte, nemlig med et lille overtag til Silkeborg, men dog uden de helt store chancer til nogen af holdene.
 
Så skiftede Kolding et par spillere, og straks kunne man se det på spillet, Kolding kom frem til nogle fornuftige afslutninger, men dog uden at kunne prikke bolden ind bag Silkeborg keeperen. Og derefter ebbede effektiviteten i Koldings spil lidt ud og Silkeborg overtog igen teten i kampen.
 
Så blev Mikkel Dongsted og Nils Letort skiftet ind, men desværre uden den helt store forandring i Koldings spil, Silkeborg sad stadig på kampen.
 
Og i det 89. minut kunne Niklas Helenius igen sende bolden ind bag Kolding keeperen, denne gang med en følt inderside i det fjerneste hjørne.
 
Herefter var der aldrig tvivl om kampens resultat. Silkeborg var dog en for stor mundfuld for Kolding på dagen.
 
Og kampen endte med en sikker 3-0 sejr til Kent Nielsens tropper fra Silkeborg IF, og Silkeborg træneren Kent Nielsen roste efter kampen Kolding for at yde god modstand kampen igennem og at stå rigtigt godt kompakt i defensiven.
 
Morten Mølkjær sagde efter kampen :
 
- Jeg er ærgerlig over nederlaget, for vi spiller faktisk en fin kamp. Men vi mangler lige det sidste for at få skubbet bolden ind over stregen. Men vi vil klart se frem til kampen mod Skive i næste weekend. Og nu skal der snart sættes point ind på kontoen, hvilket gerne må ske mod Skive i den kommende kamp.
 
Næste kamp bliver lørdag den 27. februar, hjemme mod Skive IK. Kampen spilles kl. 14 på Autocentralen Park.