sportK - lørdag den 3. april 2021 17.00 - tekst Michael Juncher - arkivfoto Ole Sørensen (c)  


SÅ tæt var Q på uafgjort i kampens overtid. Men ind ville bolden ikke - og det endte igen med en smal
sejr til Brøndby IF

KoldingQ tabte til Brøndby. Men det var deres egen skyld !
1-2 : Resultatet er misvisende. KoldingQ burde have haft det ene point på en stor anden halvleg
  

Fodbold Gjensidige Kvindeliga, KoldingQ-Brøndby 1-2 (0-2)
 
Der var stor forskel på de to halvlege. De første 45 minutter så det ud som om, at KoldingQ spillede med håndbremsen trukket. Brøndby fik lov til at dominere spillet, og man savnede noget mere indædt fight, noget tro på egne evner. Kort sagt, så syntes det udefra at være for nemt for gæsterne at bestemme slagets gang.
For hvor var "slagsmålene"? De var der stort set ikke.
 
Så føringen til Brøndby ved pausen var ganske fortjent. Josefine Hasbo blev hjulpet ualmindeligt godt på vej med scoringen til 1-0, og KoldingQ var også gæstfrie værter, da Agnete Nielsen bragte københavnerne foran 2-0.
 
2-0 blev også pausestillingen.


Josefine Hasbo 'skubber' bolden under Lene Christensen til 0-1

 
KoldingQ manglede til denne kamp Sofie Riis, Ea Rasmussen, Ida Guldager og Carola Schneider. Alle fire spillere, som på en god dag udmærket kunne være i en startopstilling eller i hvert fald være i kamptruppen. Nu skulle man erstatte disse fire med fire andre. Det gjorde man så. To af dem startede inde.Freya Winther for Sofie Riis og Sif Rykjær for Ea Rasmussen. Og man kan da konstatere, at disse to absolut gjorde fyldest. Det var ikke deres skyld, at det ikke kørte for KoldingQ før pausen. Tværtimod. Men helhedsindtrykket på holdet var ikke godt.
 
Det blev det så efter pausen. Og her fra denne skribent skal der lyde de største roser. For hele anden halvleg - stort set da - var Brøndby presset i defensiven. Cecilie Fløe, som ganske fortjent blev kåret som "Woman of the Match" fortsatte de gode takter fra første halvleg og fik reduceret til 1-2. Og så lagde KoldingQ for alvor pres på. Hele anden halvleg tilhørte KoldingQ, men heldet og marginalerne var ikke med dem. Det var de heller ikke lige efter Brøndbys mål til 1-0, hvor en særdeles velspillende Sarah Thygesen var uheldig, da hun ramte trekantssammenføjningen med et godt forsøg fra venstre side. Og også Cecilie Fløe, der var hun igen, var lige ved og næsten. Så helt uden chancer var KoldingQ ikke før pausen.
 
Det var holdet bestemt heller ikke efter pausen, men igen var det stolpe ud og ikke ind. Ærgerligt. 2-2 havde passet godt, men på dagen havde Brøndby heldet og dygtigheden til at kæmpe og fighte en ufortjent 2-1 sejr hjem.
 
Cheftræner Anders Jensen var ærgerlig. Men også fattet.
 
- Vi ville ikke have fortjent at vinde. Vi taber på en skidt første halvleg, som ikke var god. Men efter pausen viste vi vilje. Og vi havde det udtryk, der skal til, for at vinde en fodboldkamp. Et udtryk vi manglede helt før pausen. Det udtryk vi havde og viste efter pausen, var så vigtigt. Jeg har fortalt spillerne, at vores udtryk bestemmer, hvor gode vore modstandere ser ud. Brøndby fik ikke lov til at være gode efter pausen, og det skal vi tage med os fremadrettet, sagde cheftræneren.
 
Der var mange gode præstationer. Èn af de, der var god i hele kampen, var Cecilie Fløe. Hvor var hun dog stærk i denne kamp. Evigt arbejdende. Evigt løbende. I holdets tjeneste. Og hele tiden farlig. Vi giver hende et 12-tal. Men også megen ros til Freya Winther og Sif Rykjær. Og så viste Sarah Thygesen sig igen fra sin bedste side.
 
Der var gode indhop fra Laura Faurskov, Emma Hoppe og Emma Veletanlic.
 
Næste kamp er på torsdag. Den foregår i Billund, hvor holdet spiller en testkamp mod U19 landsholdet, hvor KoldingQ er godt repræsenteret.