sportK - søndag den 4. april 2021 17.00 - tekst Ole Sørensen - friske fotos Ken Jepsen (c)  

Kolding IF havde fortjent bedre
end blot det ene point
RØDT : Et rødt kort til KIF-målmand Frederik Ibsen var stærkt medvirkende til
at KIF måtte nøjes med 1-1 imod Hvidovre. Trods at have været det bedste hold på banen.

  

Fodbold kvalifikationssspil, Kolding F-Hvidovre IF

Alvoren startede hér..! Nedrykningsspillet fra 1. division blev søndag sparket i gang for Kolding IF og Hvidovres vedkommende til en halvsæson, hvor klubbernes eneste mål er at holde sig over spillets to nederste pladser, der ved sæsonslutning betyder nedrykning til 2. division. Før de ventende ti kampe havde Hvidovre en 'komfortabelt' forspring på ni point ned til Kolding på den øverste af nedrykningspladserne..
 
Desværre er afstanden i tabellen efter uafgjort 1-1 stadig den samme..
 
KIF's trup talte igen både Denis Fazlagic og Mads Zederkof - den første startede på banen, mens Zederkof tog plads på bænken. Også Matthias Verreth og Niels Letort var tilbage i startopstillingen. Ligesom også KIF's 'onde ånder' fra sidst, Kim Aabech og Filip Djukic var at finde blandt Hvidovre's start 11'er.
 
Drømmestart
 
Kolding fik en regulær drømmestart. Lidt under fem minutter var spillet, da KIF fik tiltvunget sig et hjørnespark i højre side. Det blev slået præcist på pandebrasken af en sælsomt udækket Mads Eriksen, som stensikkert headede hjemmeholdet på 1-0. Kim Aabech var tæt på en udligning syv minutter senere, hvor linjevogterens flag var oppe - men som blev underkendt af dommer Søren Stagaard. Og så måtte Frederik Ibsen træde til med en frelsende fodparade på Aabech's friløber.
 
Ibsen kommer vi i øvrigt tilbage til...


Jubel efter Mads Eriksen's føringsmål

 
Godt tyve minutter var spillet, da Adam Jacobsen blev 'underløbet' i en duel, hvor han fra en anseelig højde faldt ned på ryggen. Den flyvetur kom han desværre ikke tilbage fra og måtte lade sig udskifte med Ahmed Daghim.
 
Det var en halvleg, hvor det så alt andet end sikkert ud i KIF's forsvar, hvor nærmest kun tilfældigheder og clearinger i sidste sekund holdt Hvidovre fra en udligning. Alligevel var det KIF, som stod for den næste målchance, da et indlæg fra venstre nåede en strakt fod på netop indskiftede Dhakim - men endte i favnen på gæstemålmand Marco Brylov. Hvidovre svarede dog lynhurtigt igen med et tordnende langskud af Magnus Fredslund på overkanten af KIF's overligger - og et hovedstød af Nicolaj Agger kort efter lige over mål fra kort afstand. Oliver Drost havde dog halvlegens sidste fornuftige mulighed - og selvom det knirkede gevaldigt i KIF's forsvar - så holdt 'fæstningen' indtil pausefløjtet.
 
I anden halvleg 'byttede de to hold roller'. Nu var det pludseligt og lidt uforklarligt Hvidovre, der virkede usikre i begge ender af banen. Men som alligevel havde halvlegens første afslutning imod mål, hvor Oscar Buch's afslutning endte et stykke over mål.
 
KIF foretog et dobbeltudskiftning ti minutter inde i halvlegen, hvor Letort og Verreth forlod banen til fordel for Mads Zederkof og Kristian Andersen. Og netop som man sad med en bedre og bedre fornemmelse for tre point til hjemmeholdet, så dummede KIF's målmand Frederik Ibsen sig gevaldigt.
 
Frederik Ibsen dog...
 
Hvidovre slog en lang aflevering op ad banen, som åbenbart snød Ibsen så meget i sit udløb, at han så sig nødsaget til at tage bolden med hænderne udenfor feltet. Den slags giver uden diskussion omgående et rødt kort. så KIF måtte spille de sidste godt 35 minutter med en mand mindre. Oliver Drost blev ofret på banen til fordel for at få reservemålvogter Sebastian John i målet.
 
Ikke, at overtallet gjorde Hvidovre mere sikker i sine aktioner. Faktisk var et langskud fra egen banehalvdel af KIF's indskiftede Mads Zederkof og et 'piv' af et langskud fra Denis Fazlagic, begge lige ved siden af mål, det mest farlige der skete på banen.
 
ØV !
 
Og så skete det alligevel - det, der ikke måtte ske. Hvidovre tog et hurtigt indkast i venstre, hvor bolden fra et indlæg endte på fødderne af Tobias Thomsen, der let løftede bolden over en fremstormende Sebastian John. Surt show ! KIF var nu ikke slået endnu af den grund. Minutter senere bankede Mike Vestergård bolden på stolpen, mens Ahmed Dhakim ikke helt fik ordentligt ram på returbolden. I den modsatte ende af banen, så burde Tobias Thomsen også havde scoret sit andet mål et minut før tid, da han foran et halvtomt mål sparkede bolden forbi fra fem meters afstand. Og den afbrænder blev reelt det sidste nævneværdige fra de 90 minutter plus 4 minutters overtid.
 
MØG-ærgerligt for KIF på den måde at 'smide' det ene point. Men taget i betragtning, at KIF var en mand i undertal i over en halv time, så kan man næsten ikke være utilfreds med overhovedet at få i det mindste det ene point. Heller ikke selvom KIF godt nok var mere end tæt på.
 
Så det blev ved det ene point. KIF-træner Kristoffer Wichmann vidste fem minutter efter sidste fløjt heller ikke om han skulle 'le eller græde'..
 
- Det er et svært spørgsmål at svare på hér blot fem minutter efter kampen – for lige nu føles uafgjort næsten som et nederlag. Der går mange tanker igennem hovedet på en træner efter sådan en kamp. Især efter pausen – og indtil det røde kort - der har vi jo fuldstændigt styr på det.
 
- Som jeg ser det, så ville vi det så meget i første halvleg, at det blev for forkrampet – holdet reagerede i stedet for agerede og manglede det mentale overskud til at turde. Vi talte i pausen om at slippe den ’håndbremse’ og vise, hvad vi kan - og så var vi der. ´På det tidspunkt var det vel kun et spørgsmål om tid, før vi kom på 2-0. Så det er sindssygt ærgerligt, at vi blev bremset af det røde kort. Hvidovre kommer jo i hele anden halvleg kun til chancer ved målet og så lige til sidst – aldrig til chancer ud fra det etablerede spil.
 
Især to ting tog Wichmann med sig af positive ting fra dagens kamp.
 
- Der er nogle enkelte præstationer, der er helt formidable. Og så bliver der færre og færre minutter, hvor vi ikke ’gør vores ting’. Lykkes de ting, så er vi et svært hold at spille imod. De er nogle fantastiske drenge, som giver alt, hvad der er i dem.
 
KIF spiller igen fredag aften ude i Hobro.
KAMPEN I TAL
4. april 2021
NordicBet Ligaen kvalifikationsspil
Kolding IF - Hvidovre IF 1-1 (1-0)
TILSKUERE : - ingen -
           
5 Mads Eriksen 1-0      
        Magnus Fredslund 30.
           
51. Oliver Drost        
64. Frederik Ibsen        
      1-1 Tobias Thomsen 82.
           
             
 

KIF udskiftninger undervejs

       
23.
Adam Jacobsen
Ahmed Dhakim
       
56.


Matthias Verrethl
Niels Letort
Mads Zederkof
Kristian Andersen
       
63.
Oliver Drost
Sebastian John