sportK - torsdag den 1. april 2021 18.30 - tekst & friskt foto Ole Sørensen (c)  


Sophus Linnet Raarup er her 'pænt pakket ind' af tre gæsteforsvarere. Som ikke gav meget væk denne eftermiddag...

KB's unge trup tabte
turneringspremieren
SKIDT PREMIERE : To straffespark sænkede KB's unge trup. Især det sidste vil der
blive talt om et stykke tid endnu..

  

Fodbold serie 1, Kolding B-Haderslev fK 1-5 (1-2)

Som skrevet efter testkampen imod KIF, så er Kolding Boldklub's andethold i serie 1 i år et ungt mandskab. Meget ungt, sågar! I dagens kamp talte holdet igen 7-8 U19 spillere med anfører Magnus Thomsen som holdets ældste på 22 år. Netop han måtte i øvrigt skadesbetinget udskiftes allerede efter tyve minutters spil - og så var de unge igen 'alene hjemme'...
 
Første overraskelse - i hvert fald for denne skribent - kom allerede før kampen blev fløjtet i gang. For i rødt for gæsterne spottede jeg Robin Kragelund, som 'normalt' nærmest er synonym med Christiansfeld IF. Men som nu er blevet assistenttræner i Haderslev fK. Det skifte var forbigået denne redaktion....
 
Nå.. Jeg så også søndagens 3-3 kamp imod KIF, hvor jeg var temmelig imponeret over Ken Højland's unge hold i en forrygende anden halvleg, hvor holdets 'hurtige ben' gav KIF's rutine voldsomme problemer. De ben savnede jeg godt nok i dag, hvor Haderslev altid virkede til at have pænt styr på de blå. Bortset fra ved KB's udligning til 1-1 af Villads Møller, som bankede en returbold i nettet fra kanten af feltet. To minutter senere var KB alligevel igen bagud på et straffespark sat ind af Robin Kragelund. Et mål, der gav KB's moral lidt af et knæk, fortalte en ærgerlig KB-træner Ken Højland.
 


Robin Kragelund (i midten) har 'forladt sin trygge hjembase' i
Christiansfeld IF - og er nu assistenttræner i Haderslev fK. Og som i øvrigt scorede to af dagens fem mål for gæsterne.

- Som jeg ser det, så løber vi ind i tre kritiske tidspunkter i denne kamp. Den første efter tyve minutter, hvor vi er nødt til at skifte anfører Magnus Thomsen. Den anden da vi to minutter efter vores udligning begår det straffespark, som giver dem 2-1 pauseføringen. Og den tredje, hvor de får det dér helt vanvittige straffespark.
 
Og den episode var virkeligt en af de mere pudsige. Midt i halvlegen var gæsterne i angreb, men fik slået en for sen pasning, hvor flaget omgående røg i vejret hos linjevogter Almir Becic. KB's Andreas Hjelm tog bolden op i hænderne for at gøre klar til at tage frisparket - men pludseligt lød dommer Christian Nikolai Jensen's fløjte for noget helt andet. Han havde nemlig ikke fløjtet for offside og fløjtede i stedet for straffespark for 'hands' og underkendte dermed sin linjevogter. Så episoden endte i et nyt straffespark, som stensikkert blev sat ind til 1-4. Inden da havde Robin Kragelund igen vist sin eminente boldkunnen med en flot helflugter til 1-3 tre minutter efter pausen.
 
- Og det straffespark tog den sidste gejst ud af os. Det er ok at vi taber i dag. Men jeg synes, at nederlaget blev for stort. Et ungt hold som vores har nogle udfald hen ad vejen - og det kom desværre i dag, erkendte Ken Højland.
 
Han og holdet er i ilden igen lørdag den 10. april, hvor Broager tager imod.