sportK - fredag den 30. april 2021 13.30 - tekst & friske fotos Ole Sørensen (c)  


KIF's reduceringsmål til 2-3 på et hovedstød af Nick Andersen (4). Desværre rakte målet ikke til andet end 'kosmetik'

KIF gik flade til sidst og tabte
til Fredericia fF
HEKTISK : Fire mål i kampens sidste ti minutter afgjorde fredagens lokalopgør i pulje 12
  

Fodbold serie 1, Kolding IF-Fredericia fF 2-4 (1-1)

Det var unægteligt en 'svær nød' Kolding IF skulle knække fredag formiddag på den lækre bane 4 på Kolding Stadion. På besøg var det ubesejrede tophold Fredericia fF i KIF's efterhånden tredje kamp på blot seks dage. En kamp, som var lige i firs minutter - og derfra brækkede over i mange dele...
 
Det var nemlig i kampens første firs minutter et opgør, hvor gæsterne ikke selv magtede at skabe sine chancer - men alene levede af KIF's fejl. Den første kom efter ni minutters spil, hvor Fredericia's Mathias Thorup opsnappede et dårligt indkast fra KIF og tog et sololøb over en halv bane, som han, trods pres, sikkert omsatte til 0-1.
 
Otte minutter senere stod der dog 1-1, da Martin Engels fuldstændigt snød gæsternes offside-fælde og let kunne spille Henrik Zaulich Madsen fri til scoring. Og trods en stor brændt chance til gæsterne lidt senere, så blev 1-1 også pausestillingen.


KIF's jubel efter KIF's udligning til 1-1. Til højre målscorer
Henrik Zaulich Madsen

 
Gæsterne skulle efter pausen igen lukrere på hjemmeholdets fejl for at skabe sine chancer - men hjemmeholdets 'bolværk' holdt indtil ti minutter før tid, hvor et gult kort til Jacob Jul Nielsen blev oplægget til en hektisk slutfase med fire mål.
 
Hér kostede et boldtab på KIF's banehalvdel målet til 1-2. Og seks minutter senere blev det også 1-3 på et mål, som egentlig burde have lukket den sidste luft ud af KIF's 'ballon'. Men Nick Andersen bragte nu blot minuttet senere igen lidt håb tilbage i KIF med sit mål til 2-3 på et hovedstød efter et hjørnespark. Et håb, som blot minuttet senere igen blev slukket med gæsternes mål til 2-4, som også blev kampens slutresultat.
 
KIF's co-træner Mads Fogh havde let ved at finde årsager til at det gik, som det gik..
 
- Vi bliver straffet hårdt for vores personlige fejl. Sådan synes jeg egentlig, at det har været de sidste par kampe, hvor vi virkeligt kan mærke at vi er kommet en række op, hvor fejl omgående kommer til at koste.
 
KIF virkede i perioder usikre i gæsternes konstante høje pres.
 
- Jaeh.. men jeg synes nu, at vi alligevel kommer fint ud af det og får skabt chancer.. selv om vi nok generelt bliver presset for langt tilbage. Og uden at det skal være en undskyldning, så kunne man især til sidst let se på nogle af drengene, at det var vores tredje kamp indenfor en uge. Der var ganske enkelt ikke mere benzin i tankene – og havde vi spillet ti minutter mere, så havde de nok lavet et par stykker til...
 
Dagens gæster fra Fredericia fF skal have stor ros for sin offensive tilgang til fodbold, hvor der blev angrebet med mand og mus, når selv de mindste chancer opstod.
Og på KIF's hold nyder jeg stadig at se rutinerede spillere som Sabao Quame og Nick Andersen, som med en enorm udstråling og autoritet binder KIF's forsvar sammen - i dag i hvert fald så længe kræfterne slog til...


Sabao Quame spillede igen en flot kamp for hjemmeholdet

 
Næste opgave for KIF venter næste lørdag ude i Stavtrup.