sportK - fredag den 30. april 22.00 - tekst Ole Sørensen - friskt foto Ken Jepsen (c)  


I denne situation var sjællænderne ovenpå. Efter 95 minutter var det omvendt..

KIF fik tre livsvigtige point
imod topholdet
KØNT VAR DET IKKE... : Men hvad gør det når KIF, uden at spille godt, alligevel kunne sætte
tre point ind på kontoen

  

Fodbold 1. division kvalifikationsspil, Kolding IF-Fremad Amager
 
NØJ, hvor var den sejr vigtig !
 
 
Bare se på tabellen til højre, som godt nok er en smule fortegnet med KIF noteret for en kamp mere. Men alene at se den giver igen lidt håb og optimisme forud for de kommende kampe.
 
At spillet så stadig ikke kører optimalt er lige præcist i dag knapt så vigtigt. For selv om alt for mange bolde smides for let væk efter en enkelt eller to stationer, så var det denne aften nok til at besejre kvalifikationsspillets førerhold Fremad Amager. Som bestemt ikke gjorde megen væsen af sig foran beskedne 869 tilskuere, som havde fundet vej til Stadion. Der bør ærligt talt være mange flere for at støtte KIF's bestræbelser på at komme væk fra de to direkte nedrykningspladser.


aktuel stilling lånt fra flashscore.dk

 
Kampens første chance skabte Fremad Amager's lille vævre David Anane helt selv, hvor hans sidste træk gennem et lidt for passivt forsvar heldigt for KIF endte med en afslutning fra en alt for spids vinkel. Derfra skulle gå over tyve minutter, før også KIF sneg sig ind på min blok med et hovedstød over mål af Oliver Drost. Igen havde David Anane endnu en fornuftig afslutning, som tvang Frederik Ibsen til at strække sig ud i fuld længde - men ellers var det svært at finde noget at skrive om. Fremad Amager svingede godt nok takstokken - men uden rigtigt at få meget ud af det.
 
KIF's bedste afslutning i første halvleg faldt otte minutter før pausen, hvor Sebastian Sommer trillede et frispark til Jacob Torp, hvis afslutning fra distancen blev rettet af undervejs og sneg sig lige over mål. Til gengæld havde gæsterne halvlegens sidste forsøg, hvor Pierre Larsen afsluttede i favnen på Frederik Ibsen. Og det var, hvad det blev til. Hvis ikke lige kampen havde så stor betydning for hjemmeholdet, så kunne man let forfalde til at kalde halvlegen for temmelig kedelig...
 
Efter pausen var det KIF, som var farligst, mens gæsterne måtte nøjes med én eneste afslutning på mål. Den kommer vi tilbage til...
 
Vi skulle ti minutter ind i halvlegen, da Jacob Killerich fik slået et skarpt indlæg til midten, hvor Jeppe Hansen desværre opfattede chancen for sent og missede chancen. KIF's Ahmed Dhakim var sammen med Niels Letort kommet på banen efter en lille times spil - og Dhakim havde Koldings indtil da bedste afslutning i hele kampen godt atten minutter før tid, da han noget tilfældigt fik en nedfaldsbold i feltet, som desværre blev tordnet lige i næverne på gæstemålmand Jacob Pryts. Og bedst som man troede, at det ikke kunne lade sig gøre at score...
 
1-0
 
Kolding fik fat i dårligt slået hjørnespark fra gæsterne med otte sjællændere pludseligt fanget på hjemmeholdets banehalvdel. Sebastian Sommer fik fisket bolden - og øje på en fri, fremstormende Niels Letort, som fra egen banehalvdel løb solo fra to forsvarere og afsluttede med fladt at sparke bolden i nettet til KIF-føring. Kæmpe jubel på stadion... som kun holdt to minutter...
 
'Målfest'
 
Fremad Amager fik etableret et angreb i højre forsvarsside, hvor et følt indlæg lå lige på panden af Ivan Vasilev, der på gæsternes eneste forsøg på mål i anden halvleg let udlignede til 1-1.
Og så var vi jo igen lige vidt...
 
I hvert fald i fem minutter, inden Adam Jacobsen fik en lidt udsigtsløs bold på højrekanten. I mangel af medspillere på midten, så fyrede han i stedet bolden afsted fra kanten af feltet - en bold, der fladt susede ind i modsat målhjørne til KIF-føring 2-1. Jublen var tilbage på Autocentralen Park !
Derfra skulle tiden jo egentlig bare gå - og efter tæt på fem nervepirrende ekstra minutter på dommer Patrick Stenzel Rasmussen's ur, så kunne KIF endelig fejre sin første hjemmesejr i kvalifikationsspillet.
 
Og KIF-træner Kristoffer Wichmann var naturligvis en lettet mand !
 
- Der går jo sindssygt mange tanker igennem hovedet efter sådan en rutchetur. Kampen forløb egentlig, som jeg havde håbet på, hvor det for os især handlede om at investere og være aggressive i hele første halvleg. For jeg var overbevist om, at kunne det momentum holdes også i anden halvleg, så ville det blive tydeligt hvilket af de to hold, som kampen var vigtigst for. Og for mig at se var det tydeligt, at der var mest power i os i anden halvleg.
 
Tre point giver både lidt ro på bagsmækken - og tro på tingene igen.
 
- Helt sikkert! Vi arbejder sindssygt meget med det mentale i øjeblikket, for de her drenge har lige nu virkeligt brug for at tro på sig selv. Når vi viser den power og udadvendthed, så er vi også et godt fodboldhold. Og den stemning skal vi tage med til Hvidovre på onsdag.
 
Dagens hæder for 'man of the match' blev i øvrigt - fuldt fortjent - for anden kamp i træk KIF's 'slider' Sebastian Sommer.
KAMPEN I TAL
30. april 2021 19.00
Autocentralen Park

1. division kvalifikationsspil
Kolding IF - Fremad Amager 2-1 (0-0)
TILSKUERE : 869
           
9. Oliver Drost        
        David Anane 41.
           
76. Niels Letort 1-0      
      1-1 Ivan Vasilev 78.
        Emil Staugaard 80.
83. Adam Jacobsen 2-1      
           
             
 

KIF udskiftninger undervejs

       
58.


Christian Kudsk
Jeppe Hansen
Ahmed Daghim
Niels Letort
       
77.


Morten Ohlsen Hansen
Oliver Drost
Simon Trier
Adam Jacobsen
       
85.
Jacob Torp
Daniel Thøgersen