sportK - fredag den 10. september 2021 10.00 - tekst Michael Juncher   

Pas på KoldingQ. FC Thy-Thisted er en meget kompetent modstander
KOLDINGQ : KoldingQ har også et kompetent hold. Der er lagt op til en god fodboldkamp
  

Lørdag 15.00, Fynske Bank Arena :
Fodbold Gjensidige Kvindeligaen, KoldingQ-FC Thy-Thisted


Foreløbig hedder det KoldingQ. Men hvor længe? Nyheden om en forestående 'fusion' mellem de to klubber KoldingQ og Kolding IF blev afsløret for offentligheden i pressemeddelelser samt en artikel i Jydske Vestkysten i søndags. SportK.net har mange spørgsmål, ja de står næsten i kø, men i denne foromtale får vi i første omgang en kommentar fra KoldingQ's cheftræner Anders Jensen. Og så spørger vi videre og følger op.
 
Men først til kampen søndag. FC Thy-Thisted kommer på besøg, og der venter en spændende, intens og sandsynligvis velspillet fodboldkamp. Indenfor kvindefodbold er der alt i alt en stor respekt for gæsternes arbejde, og ingen hold skal føle sig for sikre, når FC Thy Thisted er modstanderen. I øvrigt er det også de regerende pokalmestre, så der venter uden tvivl KoldingQ en vanskelig opgave.
 
- De har et stærkt hold med mange dygtige spillere som f.eks. Malene Sørensen, Beate Marcussen, Mathilde Kjeldgaard og Rikke Dybdahl. Deres største styrke ligger helt klart i det offensive, og det er vi helt klar på. Men ovenpå vor store præstation i Hjørring sidst og 0-0 deroppe er der grund til optimisme. Jeg er meget imponeret over mine spillere og deres evne til at håndtere den besked, de fik af os angående en sammenslutning med Kolding IF. Det har selvfølgelig ligget i hovederne på dem, men de håndterede det altså flot, roser Anders Jensen
 
FUSION
 
Anders Jensen har ikke de store problemer med, at hans hold på et eller andet tidspunkt skal benævnes Kolding IF Kvinder.
 
- Det går enormt stærkt inden for kvindefodbolden i øjeblikket. Vi har vidst længe, at vi var nødt til at finde et partnerskab i en eller anden form, for udviklingen kræver en helt anden organisation end den, vi har. Der har været andre muligheder for en sammenlægning, men jeg tror, Kolding IF er den bedste partner for os. KoldingQ kan ikke drive dette her selv. Jeg har været til møde nede på Autocentralen Park blandt andet med nogle af de personer, der var med til at fyre mig i sin tid. Det havde jeg det helt fint med og mødet gik rigtig godt. Der var en god tone, og vi blev godt orienteret Og jeg har intet imod Kolding IF og har mange venner i klubben. Så jeg glæder mig da til at mit hold skal spille på Autocentralen Park, lyder det fra Anders Jensen.
 
Han nævner også, at det selvfølgelig handler om penge i den sidste ende via en stærk branding, promovering, marketing m.v.
 
KAMP
 
Men foreløbig hedder holdet KoldingQ. Og I fodboldfans derude........ læg dog vejen forbi Fynske Bank Arena lørdag eftermiddag og støt op om byens højest rangerende hold. KoldingQ's aller største prioritet i denne sæson er at ende blandt seks bedste. Så spiller man slutspil og kan ikke rykke ud. Så kan man udvikle endnu mere. Og måske gå efter medaljer.